Persoonlijk

Geluksmomenten januari

Het is 2020, en aangezien ik afgelopen jaar met veel plezier maandelijks bijhield welke mooie, bijzondere momenten ik kende, ga ik dat dit nieuwe decennium ook doen. Want ik las ze laatst terug, die geluksmomenten en het vertederde me, ontroerde me en maakte me blij van binnen. Genoeg reden om ermee door te gaan dus!

  • Mason begint al veel praatjes te krijgen, maar daar zitten ook pareltjes tussen. Hij uit namelijk ook steeds meer zijn affectie. Zo kroop hij laatst bij me op de bank en zei: “ik ben heel blij met jou” SMELT! En laatst kwam hij bij me zitten en zei: “Mama, hoe gaat het met jou?” gewoon, even lekker een praatje maken. Kan nu gewoon! Heerlijk, deze leeftijd.
  • Over Mason gesproken: hij is er erg mee bezig dat hij over 2 maanden naar school mag. Hij vraagt heel vaak of hij al 4 is en of hij nu ook al mag? Oh en hij wil naar de dinosaurusschool. Dat we het even weten ;-)
  • De feestmaand december zit er op, dus: back to work! Maar ook: terug in het vertrouwde ritme. En dat vind ik toch wel erg fijn! Ik merk aan Mason en Evi dat ze, zeker richting einde december, erg moe waren en houvast misten. Voor hun, en voor mij, is het dus extra fijn dat het ‘normale’ leven weer is begonnen.
  • We willen al een tijdje een fijne speelhoek voor de kinderen in de woonkamer. Online hadden we al mooie voorbeelden gevonden, en het eerste weekend van januari gingen we met z’n 2en een dagje naar Ikea om de speelhoek bij elkaar te shoppen. De speelhoek staat er nu en ze zijn er onwijs blij mee! We hebben een grote ladekast en bureau naast elkaar, en Mason en Evi vinden het geweldig om – naast elkaar zittend- te kleuren, knutselen en spelen. En wij ook!
  • Evi ontwikkelt zich zo leuk! Haar karakter komt steeds meer naar voren en ze is toch wel heel anders dan Mason hoor! Zo leuk om die verschillen te zien. Zo maak je Evi het meest blij met een boek om voor te lezen of een stift en papier zodat ze zelf de mooiste krabbels kan tekenen en kleuren. Heel creatief, dus. Mason maak je juist het meest blij met blokken: hij bouwt de mooiste creaties. En hij is ook tevreden met een dagje binnen spelen, terwijl Evi net een kwispelend hondje is die uitgelaten wordt als ze hoort dat ze haar jas en laarsjes mag pakken! Ook al zit ze vlak daarvoor nog iets leuks te doen, als ze naar buiten kan, wil ze naar buiten. Punt uit!
  • We kijken een paar mooie series, waaronder The Sinner (beide seizoenen) en voor mezelf Riverdale. Jup, ik ben bijna altijd late to the party maar wat een leuke serie! Ik zit nog midden in seizoen 1 dus geen spoilers please ;-)
Klein ontdekkertje ❤️
  • Ik zat in een geweldige leesflow! Ik gok dat ik zo’n 8 boeken las in januari. Nu maar duimen dat ook februari een mooie leesmaand is.
  • We vierden Chinees nieuwjaar, met lekker eten en voor de kinderen uiteraard de beroemde rode envelopjes, oftewel: geld haha! Als de jongere generatie de oudere generatie (in dit geval een oma en tante) gelukkig nieuwjaar wensen, worden ze daarvoor beloond met een zakje geld. Dat wij als wijze ouders nu nog beheren, uiteraard!
  • We maken veel leuke uitstapjes, voornamelijk naar de bieb, de stad en fijne speel- en koffieplekjes. Kinderen spelen, wij aan de koffie en thee. Goede deal, toch?
  • Ik hoop niet dat ik nu gekke dingen over ons af ga roepen maar we zijn, inclusief de kids, heelhuids januari doorgekomen. Geen griepvirussen, geen ellende. En dat is toch ook best heel fijn! Ja er werd gesnotterd en af en toe ook flink gehoest, maar echt ziek werd niemand tot nu toe. Pfiew! Houden zo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s