Boeken

Tip: Boekwijzer.com

Ik ben een boekenmoeder. Zowel in de zin van zelf zo veel mogelijk boeken lezen en koesteren, als ook boeken voor mijn kinderen in huis halen en hen kennis laten maken met de wondere wereld van boeken. En dat laatste, daar geniet ik toch wel het meest van. Er is ook zo veel moois te ontdekken!

Via Instagram liep ik laatst het account van Boekwijzer tegen het lijf. En dat was een hele fraaie verrassing! Boekwijzer.com is namelijk een geweldige website, met alles wat met lezen te maken heeft. Voor kinderen in alle mogelijke leeftijden. Je vindt er blogs, interviews, boekennieuws en heel, heel veel tips. Op maat gemaakt, als je dat wilt via een lidmaatschap, of per leeftijd, gewoon via de website. Ik heb –naast het compleet uitpluizen van de website- een lidmaatschap genomen. Onlangs ontving ik het eerste pakketje boeken en dat was een groot succes!

Hoe werkt het? Je kunt jezelf aanmelden als lid en betaalt daarbij €10,- per jaar. Voor dat geld krijg je vier keer per jaar op maat geleverde boekentips voor je kinderen. Je vult hun gegevens in, hun interesses en andere bijzonderheden. Boekwijzer.com zoekt daar vervolgens leuke boeken bij uit, die je kunt bestellen. Voor Mason en Evi shopte ik laatst 3 boekjes: Zo voelt het in Afrika voor Evi (die nu al groot fan is!) en voor Mason 2 boekjes: Samen hier van Oliver Jeffers en Wolfje wil naar huis van Rachel Bright. Wat een gave boekjes! En het bijzondere van Boekwijzer.com is: je wordt gewezen op boeken die je zelf misschien niet zou kiezen, of aan voorbij zou lopen. Een boek als Samen hier bijvoorbeeld, zou ik zelf niet hebben gekozen in de winkel. Maar toen ik erover las op Boekwijzer.com trok het boek me toch enorm aan. En wat blijkt: het is ook echt een wonderschoon boek, met prachtige prenten en een heel bijzonder verhaal.

Maar Boekwijzer.com biedt meer. Wat te denken van Boekwijzer Specials? Op de site is te lezen: “Een aantal keer per jaar ontvang je iets bijzonders. Zoals bijvoorbeeld tiplijsten met de allermooiste boeken voor alle leeftijden voor dat moment van het jaar (denk aan de Bevrijdingsdag) of een Boekwijzer Special (denk aan de mogelijkheid om een speciaal voor Boekwijzer Leden gesigneerd boek aan te schaffen).” Bonus: de pakketten die je als lid ontvangt, zijn schitterend ingepakt, met tekeningen erop en een persoonlijk briefje erbij. Dat maakt alleen het ontvangen al een heus feestje! Je kunt zien dat Eline Rottier, de oprichtster van de website, er veel tijd en moeite in steekt om het beste te leveren en ieder kind zich speciaal laat voelen. En dat is iets dat ik als moeder alleen maar kan aanmoedigen.

Ik zie al uit naar het volgende moment dat ik op maat geleverde boekentips krijg voor Mason en Evi. Ik heb met dit eerste pakket gezien dat de boeken uitstekend aansluiten op hun belevingswereld en ik hoop dat dat met de toekomstige opties ook zo is. Ik gok van wel!

Kende jij Boekwijzer.com al?

P.s: dit is geen samenwerking, geen advertorial of iets dergelijks, dit is iets waar ik zelf gewoon erg enthousiast over ben! No spon, dus :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s