Persoonlijk

Geluksmomenten november

December is alweer aangebroken, de laatste maand van het jaar. Maar voor ik me daar op ga concentreren, blik ik eerst terug op november. Een maand vol mijlpalen. Lezen jullie mee?

 • Mason liep op 11 november zijn eerste Sint Maarten! Gewapend met een dosis lef, zijn zelfgemaakte lampion en een tasje gingen we langs de deuren. Mason zong perfect en haalde flink veel snoep op! Hij vond het geweldig, en wij genoten keihard met ‘m mee! Wat een ongelooflijk leuke avond, ik kreeg de trotse grijns niet meer van mijn gezicht.
 • Ik kocht voor het eerst sinds lange tijd weer eens bellenblaas. Mason liet Evi zien hoe het moest, en haar schaterlachjes van pret en verwondering waren magisch! Wat speelden ze ontzettend leuk samen. Geweldig om te zien.
 • Natuurlijk gingen we weer langs de bieb. Ik scoorde 6 fijne boekjes, waar ze met veel plezier uit lazen. Maar ik kocht ook boeken. Onder andere alvast voor Sinterklaas, maar ook gewoon voor de leuk. Ik ben zelf gek op de boeken, verhalen en gedichten van Annie M.G. Schmidt en kocht daarom Het grote voorleesboek van Annie M.G. Schmidt, De mooiste kindergedichtjes en Floddertje. Ik had Jip en Janneke, Pippeloentje en Puk van de Petteflet al, dus de voorraad groeit al aardig. Nu maar hopen dat Mason en Evi de verhaaltjes ook leuk vinden!
 • Op woensdag 20 november begon Evi met lopen. Echt lopen. Uit zichzelf. Wauw! Zo enorm trots op haar! Er breekt daarmee weer een nieuwe fase aan, die ik stiekem heel leuk vind: de waggelende dreumes fase!

 • Terwijl Evi en haar papa lagen te dutten, ging ik met Mason en mijn moeder naar de intocht van Sinterklaas. Wat een feest! Mason heeft er dik van genoten, en ik minstens zo hard.
 • Mason is sinds kort helemaal into knutselen: hij wil kleuren, lijmen en vooral veel knippen. Hartstikke leuk! Ik ben nou niet bepaald een knutselmoeder maar ik krijg de slag steeds beter te pakken. Ik teken en kleur vooral de vormpjes die Mason leuk vindt, en samen knippen we: hij in grote lijnen om ’t vormpje heen, ik er netjes strak omheen. Prima team, zo.
 • Ik heb het tekenen herontdekt op mijn werk. Visuele verslagen maken van vergaderingen, symbolen bedenken voor bijvoorbeeld gedrag, doen, proces etc. Ik geniet er enorm van!
 • We zijn – op verzoek van Mason- al vroeg met het opzetten van de kerstboom: 2 dagen na de intocht van Sinterklaas al haha. Wat een kneuterige gezelligheid! We hebben de boom vol gehangen met de meest hysterische kerstballen van onder andere de Action en Hema. Love it! Ik ben sowieso dol op kerst, op Netflix kijk ik dan ook de ene na de andere kerstfilm. Vooral Klaus vond ik supergoed!
 • Als mijn vriend nachtdiensten draait, mag Mason bij mij in bed slapen. En nee, dat vind ik niet lastig maar juist heel gezellig! We slapen er beide dieper door. Afgelopen maand was er 1 wel heel fijne avond: Mason wilde per se mijn hand vasthouden voor het slapengaan. De kleine schat!
 • Nu Evi loopt, heeft ze er ook ineens flink vaart in. Geweldig om te zien hoe snel haar motoriek zich ontwikkelt! Oh en mevrouw is gek op schoenen! Ik kocht haar eerste laarsjes, maar ook sneakers, gouden ballerina’s en slofjes trekt ze graag aan. Heerlijk!
 • We bezochten de Sinterklaasviering op mijn werk. Hoewel Mason het in eerste instantie maar reuze spannend en eng vond, trok hij al snel bij en had hij zelfs onderonsjes met en de Sint, en de pieten. En hij ging dolblij naar huis met een set van 10 nieuwe dino’s.

7 gedachten over “Geluksmomenten november

 1. Er zijn zulke leuke voorleesboekjes voor deze periode! Een van mijn favoriete boekjes voor kerst is ‘Geen stille nacht’ van Nicolas Allan. Een prentenboekje met het kerstverhaal, maar dan door de ogen van de herbergier. Mooi verhaaltje, leuke plaatjes en grappig. Echt een aanrader!

 2. Wat leuk! Onze oudste is gek op zijn papa, maar als papa eens een nacht of twee nachten weg moet, mag hij bij mij in bed en dat vindt ie heerlijk (hij wordt zeven binnenkort). En ik stiekem ook wel. Die momenten voor het slapengaan, samen lezen en wat kletsen, dat zijn echt de leukste. Overdag loopt het soms moeilijk maar dat maakt gewoon alles weer goed!

  1. Oh ja, dat kletsen en één-op-één momentjes samen hebben: heerlijk! Ik vind dat altijd hele fijne, rustige avonden die mij min of meer dwingen ook vroeg naar bed te gaan en rust te pakken. En dat is eigenlijk altijd een goed idee ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s