Persoonlijk

Geluksmomenten oktober

Ah, oktober. Het echte begin van de herfst, nog altijd een van mijn favoriete seizoenen. De maand waarin vriendlief 40 werd, de maand van de kinderboekenweek. De maand van kou, knusse huiselijkheid en de kachel weer aan.

 • We begonnen weer eens aan een serie, Peaky Blinders. Wat een fijne serie, we zijn echt verslaafd!
 • Ik ben best snel onzeker over mezelf en daarom was het extra fijn dat een vrouwelijke collega tegen me zei: “Heb jij kinderen? En die zijn uit jou gekomen? Dat zou je niet zeggen! Hoe oud ben je dan? 34? Dat zou je ook niet zeggen!” Dat was een hele fijne boost voor mijn zelfvertrouwen!
 • Over series gesproken: ik volg – in mijn eentje, je hoeft natuurlijk niet alles samen te kijken of te doen- een super leuke serie over werkende moeders: Workin’ moms. En I love it! Ik ben de eerste weken van oktober flink aan het bingewatchen en heb inmiddels bijna alle seizoenen gekeken.
 • Vriendlief was jarig, hij werd 40! Ik versierde het huis met gekke foto’s, kocht leuke cadeautjes en liet de kinderen knutselen voor hun papa. Hij was er ontzettend blij mee, en moest vreselijk lachen om de gekke foto’s die door huis hingen. Geslaagde dag!
 • We gingen op een doordeweekse dag met alleen Mason naar de Ikea. Ik had me op van alles voorbereid, huilbuien, dwars gedrag, nog meer huilen, niet meewerken, drammen etc. Maar Mason vond het hartstikke leuk, ondanks dat hij best wel moe was. Hij was super gezellig en daardoor konden wij ook genieten van een ochtendje op pad.
 • De Kinderboekenweek was deze maand en dat betekende: boekshoppen!! (alsof ik echt een excuus nodig heb, maar goed) ik kocht een aantal superleuke boekjes voor zowel Mason als Evi. Lees daar in deze blogpost meer over. Zijn jullie ook zo gek op de Kinderboekenweek?
 • We hielden speeldates voor Mason, ideaal voor dit barre herfstweer. Het was steeds zo leuk, het is echt tof om te zien hoe leuk Mason vriendschappen aangaat en hoe makkelijk hij kan zijn met het delen van bijvoorbeeld zijn speelgoed. Extra fijn: bij zijn speelvriendje hoort een vriendin van me, met wie ik dan direct weer leuk kan keuvelen. Win-win!
 • We gingen als stelletje uit eten, met een ander stelletje. Zo kneuterig maar het was zo ontzettend gezellig, en fijn om weer even als ‘Son en Tessa’ op pad te zijn met vrienden. Gaan we vaker doen!
Lekker op pad, we waren heel vaak buiten deze maand!
 • In de herfstvakantie had ik een weekje vrij. Alleen. En dat was zo heerlijk! Ik genoot van de stilte in huis, van de tijd voor mezelf, van het zelf invullen van mijn dag. Wat een zaligheid. Ik kon echt even opladen.
 • Die week vrij besteedde ik ook aan het opleuken van Mason z’n kamertje. Ik kocht 3 kratjes die nu opgestapeld naast zijn bed staan, met allerhande speelgoed erin opgeborgen. Ook richtte ik een hoekje in om te spelen: een tafeltje met krukje, kleurboeken, stiften, stempels, dino’s om mee te spelen en een leuk boek om in te lezen. Mason is er weg van, en vraagt nu elke ochtend: mama mag ik in mijn kamer kleuren?
 • Ik kreeg goed nieuws van mijn werk: mijn jaarcontract is omgezet in een contract voor onbepaalde tijd! YAY! Ik had wel verwacht verlenging te krijgen, maar meteen voor onbepaalde tijd, én in loon omhoog, wauw! Ik voel me nog steeds ontzettend dankbaar en gelukkig! Love my job!!
 • Over mijn werk gesproken: ik krijg de komende maanden tijd en ruimte om iets heel gaafs te doen, waar ik waarschijnlijk veel energie van krijg en veel van ga leren. Ik ga een procesverbeteringstraining volgen, zodat ik andere collega’s daarin kan begeleiden, ik ga de Friese taal leren en ik herontdekte mijn plezier in tekenen. Functioneel tekenen is binnen onze organisatie een echt ding, en ik ga me daar meer in verdiepen. Zo cool!
 • Ik dagdroom al jaren over een prachtige ring van Ti Sento. Maar het kwam er – uiteraard- nooit van om er ook daadwerkelijk eentje te kopen. Deze maand kreeg ik er eentje van mijn vriend, met bijpassende ketting ook nog! Wauw, echt heel bijzonder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s