Boeken

5x de leukste kinderboeken over vervoer

Het is de laatste dag van de Kinderboekenweek en wat was het weer een leuke editie. Het thema was Reis je mee en dat bood meer dan genoeg ruimte om los te gaan in de boekenwinkel.

Thuis hadden we sowieso al een paar boekjes over vervoer en reizen, en die heb ik deze week aangevuld met een paar mooie titels. Deze week inventariseerde ik welke boekjes over dit onderwerp we in huis hebben en aan de hand daarvan stelde ik een top 5 samen van toffe boeken over vervoer.

Hoe cool is dit boek?
Iconische figuurtjes van Richard Scarry
  1. Alles wat vliegt van Carl Johanson: Een supertof en heel mooi vormgegeven boek over alle voertuigen die je in de lucht kunt vinden. Van raketten en spoetniks, en Lajka!, tot radar vliegtuigen en trikes. Alles passeert de revue, maar er staan ook heel grappige en verzonnen voertuigen. Wat te denken van vliegende appels, poepparachutes en een vliegend kantoor? Daarnaast bevat het boek ook heel fraaie uitflappen, waarop van alles te zien is. Een lust voor het oog, op alle fronten!
  2. De wereld van Eric Carle – in de auto van Eric Carle: Een oudje, althans voor ons. Mason speelde er als dreumes met veel plezier mee, en Evi inmiddels ook! Het boekje bevat de kenmerkende tekeningen die bij Carles boeken horen, en de opzet is eenvoudig maar uiterst aantrekkelijk. De bovenste helft is daadwerkelijk het boek, de onderste helft is een verzameling knoppen en een stuur. Een soort dashboard van een auto, inclusief radiozenders! Alle knoppen en het stuur maken geluid, autogeluiden om precies te zijn. Gevolg: een grote bron van vermaak voor mijn beide kinderen.
  3. Druk druk druk van Tineke Meirink: Lief boekje over een varkentje dat uit het raam uitkijkt over het verkeer en zich afvraagt waar iedereen toch naar onderweg is. Het boek laat ieders bezigheden zien: een leeuw die zijn manen laat knippen, een kangoeroe die naar school gaat en een bus vol varkentjes onderweg naar een verrassing. Het boek is niet alleen erg leuk voor kinderen vanwege het verhaal en coole tekeningen, het bevat voor ouders ook veel humor. De leeuw bijvoorbeeld, laat zich knippen door een krab (want: die heeft scharen!).
  4. Mijn leuke kijkboek met woordjes van Richard Scarry: Hoewel het niet per se een boek over enkel voertuigen is, is het wel een boek waar heel veel voertuigen in voorkomen. Van stoomwalsen die alles plat maken tot een verkeerssituatie waarin van alles en nogwat gebeurt. Dit boek is echt een lust voor het oog, en er valt meer dan genoeg te ontdekken voor kleintjes. De diertjes zijn heel herkenbaar en iconisch en ik kan me ze heel goed uit mijn eigen jeugd herinneren.
  5. Toeter mee met Pluk van Fiep Westendorp: Op de voorkant van dit boekje zit een grote, rode toeter. De pagina’s zelf vertellen het verhaal van Pluk, onderweg in zijn auto, die voor allerlei dingen moet toeteren. En die grote rode toeter, die komt op elke pagina terug. Geluidboekjes doen het altijd goed bij kinderen, en de mijne zijn daar zeker geen uitzondering op!

Welke boekjes over voertuigen zijn bij jullie favoriet?

2 gedachten over “5x de leukste kinderboeken over vervoer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s