Persoonlijk

Geluksmomenten september

September was een vreemde maand. Aan de ene kant kenden we het plotselinge verlies van een familielid, aan de andere kant genoten we van de (nu echt) laatste zomerse dagen en onze kinderen. De nadruk lag gelukkig wel op het genieten. En wel op de volgende manieren:

 • We gingen met alleen Mason op pad. Naar het Dolfinarium, en dat was me een potje leuk! Mason keek zijn oogjes uit, ging heel dapper op de foto met een zeeleeuw en genoot zichtbaar van al onze aandacht, speciaal voor hem. Dit gaan we absoluut vaker doen!
 • Omdat mijn vriend tegenwoordig ploegendiensten draait, komt het vaak voor dat ik de kids ’s avonds alleen heb. Bij het naar bed brengen van Mason wil hij altijd nog even heel stevig knuffelen, voor ik zijn kamertje mag verlaten. Heerlijk, die momenten! Wat een enorme, extra lading liefde voel ik dan. Echt, intens genieten.
 • September begon een stuk frisser dan de maand augustus, en heel stiekem vind ik dat wel fijn. Ik heb zin in de herfst! Lekker knus samen zijn, het gezellig maken in huis, lekker dikke vesten aan kunnen om in weg te kruipen, veel bakjes thee en weer met dekentjes op de bank kunnen kruipen als de kinderen op bed liggen: ik hou ervan!
 • Maar..we konden ook nazomeren. We gingen weer lekker veel op pad met z’n viertjes: ochtendwandelingen op zondag, de eendjes (en zwanen!) voeren, naar het park, een braderie met draaimolen en ballenbak voor de kinderen, fietstochtjes naar de bibliotheek en nog veel meer!
 • Over die bibliotheek gesproken: die bezoeken we nu met regelmaat en ik weet niet wie er meer van geniet, Mason of ik?
 • Ondanks dat het een rare maand was, met een plotseling overlijden van een familielid, overheerste de liefde. Hoe egoïstisch het ook moge klinken, juist door een verlies mee te maken besef je je hoe dankbaar je mag zijn voor wat je hebt. In mijn geval dus: mijn gezin!
 • September was ook de maand van etentjes: met vriendinnen, met mijn collega’s maar ook bij de opvang, in het kader van het (na) zomerfeest.

 • Wat heel fijn is qua weekendplannen is dat Evi is overgestapt van 2 naar 1 slaapje overdag. Pfiew. Dat scheelt! Ze gaat nu in plaats van 10-half 12 en nog aan het eind van de middag van 11/half 12 tot 1/half 2. Heel fijn!
 • Er was zowaar weer eens ruimte voor quality tijd met vriendlief. We gingen uit eten bij een fijn restaurant, zagen bekenden, voelden ons weer even echt ‘ons’ en laadden weer even lekker op.
 • Evi begint steeds meer een knuffelkont te worden, en dat is me toch reuze fijn! Ze komt nu regelmatig bij me op schoot kruipen, legt haar hoofd op mijn schouder en haar handjes om mijn nek. Smelt!
 • Over smelten gesproken: Mason en Evi vinden elkaar steeds meer/beter in het spelen. Mason vindt het geweldig dat Evi hem hilarisch vindt, en Evi op haar beurt geniet van haar maffe, grote broer die haar kroelt, troost, afleidt wanneer nodig en haar beetje bij beetje steeds vaker met ‘zijn’ speelgoed laat spelen. Heerlijk om te zien hoe ze nu beide gek staan te doen, meedansen op muziekjes en gekke dingen met elkaar doen.
 • We gingen naar het wijkfeest, waar ook de brandweer, die vlak bij ons zit met de kazerne, ook aan mee deed. Mason doste zich uit als Brandweerman Sam en stal daar de show. Hij bluste, samen met een brandweerman, een brandje, mocht meerijden in de brandweerauto en kreeg een mooie kleurplaat en stickers. Trotser kon je ‘m niet krijgen! (en ons stiekem ook niet)

En nu op naar oktober! De maand van de kinderboekenweek, de 40e (!) verjaardag van vriendlief en het echte herfstweer. Ik hoop op fijne wandelingen in het bos, gezellige en knusse avonden op de bank en veel mooie geluksmomenten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s