Boeken

Liefde voor de bieb

Slechts twee weken geleden stapte ik voor het eerst in tijden weer eens de bibliotheek binnen met mijn kinderen. En dat beviel zo goed, dat ik er afgelopen weekend weer was. Dit keer alleen met Mason.

De prentenboeken van de vorige bulksessie, had ie namelijk wel gezien. Ik vond het daarom tijd voor een paar nieuwe boeken. Via de voorleesgids, die in de bieb te krijgen is, had ik genoeg inspiratie opgedaan om de komende maanden zoet mee te zijn, dus ik wilde vers leesvoer in huis halen. Niet alleen voor Mason, maar ook voor Evi, die zich steeds meer weet te vermaken met boekjes. Ze bladert door alle prentenboekjes, voelboekjes en flapjesboekjes en krijgt er geen genoeg van om de dierengeluiden te horen die bij een poes, hond, koe, schaap of uil horen. Te leuk, dus ik wil dit zoveel mogelijk stimuleren.

Ook voor Mason is er meer dan genoeg leuks te krijgen in de bibliotheek. Bovendien kun je met hem nu echt voorlezen, echt de verhaaltjes vertellen. En die zijn zo grappig! Je ziet nu bij hem dat hij de humor heel goed snapt. Én dat hij er zelf verhaaltjes omheen verzint. Want mama voorlezen, dat vindt hij misschien nog wel het allerleukste! Dan zit hij met het boek op schoot en vertelt mij uitgebreid wat hij ziet en wat volgens hem de verhaallijn is. Heerlijk, zo’n boekenwurmpje.

Afgelopen weekend was hij dan ook maar wat blij dat we naar de bibliotheek gingen. Hij rekende er eigenlijk op mooie boeken van Brandweerman Sam en dinosauriërs maar die waren er niet echt. Gelukkig vonden we, vlak voor we weer weg zouden, toch nog een dinoboek voor Mason. Pfiew! Nu is het alleen nog een uitdaging om ervoor te zorgen dat het geen tranendal wordt als de boeken ook weer terug moeten..

Dit is onze meest recente buit:

  1. Dick Bruna – Boe zegt de koe
  2. Eva Viden & Jens Ahlbom – Sem’s dinosaurussen
  3. Jimmy Fallon – Mama
  4. Catharina Valckx – Drop, het stoute eendje
  5. Eva Dax & Sabine Dully – Wat ben jij monsterlijk mooi!
  6. Ingela P. Arrhenius – Kip, waar ben je?

Genoeg leesplezier dus, voor beide kinderen. En zeg nou zelf, als je ze zo fijn samen ziet lezen, dan is dat toch heerlijk?

Ik wil nu minstens 1x per maand met ze naar de bibliotheek. Voor hun, maar stiekem ook voor mij. Want het begint bij mij nu ook wel weer te kriebelen: ook ik wil weer meer boeken van de bieb lezen!

4 gedachten over “Liefde voor de bieb

      1. Dan kan ik je Monsterboek van Alice Hoogstad echt aanraden. Inmiddels hebben we het boek al drie keer geleend…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s