Boeken

Boekstart voor Evi

Het kwam er steeds niet van: Evi lid maken van de bibliotheek. Hoe? Geen idee. Drukte met ’t werk en het gezinsleven, gok ik. Maar dit weekend kwam het er eindelijk van: ik ging met Mason en Evi naar de bieb om Evi lid te maken. Hoezee!

Evi is namelijk sinds kort helemaal gek op de prentenboeken die we thuis hebben. Ze wijst enthousiast alle plaatjes aan, wil weten wat elk plaatje is en heeft zo haar favorieten al ontdekt: de poes, het varken, de koe en de beer. Oh en meerdere dingetjes in het aanwijsboek van Nijntje, waaronder Nijntje. Het is zo lief om te zien hoe ze blij naar de afbeeldingen wijst en ons lachend aankijkt voor het antwoord, echt mijn hart smelt op zulke momenten.

Evi is ook helemaal gek op haar vilten flapjesboekjes van Ingela P. Arrhenius. Vooral het bijtje en het lieveheersbeestje vindt ze heel leuk! Maar ook het boekje Een huisje voor Harry, eigenlijk een boekje voor Mason, vindt ze geweldig want: op elke bladzijde een poes!

Logisch dus dat daar een bibliotheek abonnement aan gekoppeld moet worden, toch? In het koffertje van Boekstart zaten twee fijne boekjes: een zacht knuffelboekje van Kikker en het boekje Spelen tot het donker wordt. Na de ontvangst van het koffertje gingen we natuurlijk meteen kijken of we leuke boeken mee konden nemen uit de bieb. We kwamen met de volgende buit thuis:

  • Rob Hodgson – De grot: een supergrappig verhaal over een hongerige wolf die vol ongeduld voor een grot wacht, en probeert het kleine beestje dat daar woont, naar buiten te lokken.
  • Laurie Cohen & Nicolas Gouny – Windje: nog een grappig boekje, over een olifant die geen scheetje durft te laten, omdat hij bang is daarmee de wereld kapot te maken. Maar hij staat op knappen..! Als dat maar goed afloopt.
  • Judith Koppens & Tineke Meirink – De blotebillenplons: een lief boekje over een hondje dat samen met zijn vriendjes, een aap en konijn, wil zwemmen maar steeds terug naar huis moet omdat hij zijn spulletjes vergeet. Waaronder zijn onderbroek!
  • Het verhaal van de film, Cars: een boek zonder plaatjes maar het enige boek dat Mason uitzocht. Hij is helemaal fan van Cars en dit was het enige boek dat ze van Cars hadden. Dus ja, krijg ‘m er dan maar eens vanaf.

Ik ben helemaal blij met mijn herontdekking van de bieb. Ook voor mezelf wil ik er echt weer vaker langs! En als ik er dan toch ben, neem ik meteen een aantal leuke boeken voor Mason én Evi mee. Want lezen is te leuk, en te belangrijk om niet in onze opvoeding mee te nemen.

6 gedachten over “Boekstart voor Evi

  1. O, mag ik je dan meteen informeren over de geweldige apps van de bieb? BiebWise (nooit meer boeken te laat inleveren), LuisterBieb (luisterboeken voor jong en oud) en (nog eventjes) VakantieBieb, waarbij je gratis ebooks op je telefoon en/of tablet kunt zetten. De laatste is ook beschikbaar als je geen lid bent ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s