Persoonlijk

Mijn vakantie bucketlist

Ik heb al veel mooie plekken gezien, en heb geweldige reizen gemaakt. Maar toch zijn er nog een flink aantal plekken in de wereld die ik nog weleens wil bezoeken. Het is een vrij lange lijst, maar ik heb me voor deze blogpost beperkt tot mijn vijf favorieten:

1: Japan. Ik hou enorm van sushi, dus alleen dat is al een reden om te willen gaan, maar het lijkt me ook nog eens een heel bijzonder, uniek land met een rijke cultuur waarin ik me graag onderdompel. Van het hysterische Tokyo met de bizarre, drukke plekken die je kent van de tv, tot Kyoto met de geisha’s. Ik denk dat ik er moddervet en totaal overprikkeld vandaan kom, maar het staat al jaren op mijn wishlist.

2: New York: Dit is ook al zo lang een droombestemming van me! Het is een stad die enorm tot de verbeelding spreekt, ook al kent iedereen New York van series en films. Ik denk dat ik er de hele tijd met een enorme grijns zal rondlopen, me vergapend aan de –voor mij- meest fantastische stad van Amerika.

3: Denemarken en Zweden: Mijn liefde voor Scandinavische thrillers heeft me allerminst afgeschrikt om het decor van deze boeken eens te bezoeken. Sterker nog: het lijken me beide geweldige bestemmingen voor de zomer. Kopenhagen lijkt me een hele mooie stad waar je meer dan genoeg kunt zien en doen, en Zweden heeft een schitterende natuur, die ik graag wil ontdekken. Een paar vriendinnen van me zijn een aantal jaren met elkaar door Zweden gereisd, en hebben de meest geweldige plekken gezien. Dus ja, het kriebelt.

4: Australië: Ik denk dat dit land bij menigeen op de lijst staat, maar wat wil je ook? Het is ook een prachtig land met een unieke natuur en fantastische stranden en steden. Een vriendin van me woonde (en woont binnenkort ook weer) in Melbourne, dus dat is sowieso een goede reden om te gaan, toch? Ook steden als Sidney en Perth lijken me heel gaaf, en wat denk je van snorkelen bij het Great Barrier Reef? (zo voorzichtig mogelijk natuurlijk!) Australië lijkt mij echt super!

5: Singapore: Crazy, Rich Asians haalde me alleen maar verder over de streep: dit land wil ik bezoeken! De architectuur, het moderne, de mensen, het eten, het klimaat: dit lijkt me een geweldig land. Ik denk niet dat het een land is waar je weken vertoeft, maar voor een week in Singapore rondlopen en het land verkennen: dat is toch hemels?

Welke landen willen jullie graag bezoeken?

2 gedachten over “Mijn vakantie bucketlist

  1. Denemarken en Zweden (en Noorwegen) staan ook op mijn bucket list. En de Kilimanjaro beklimmen wil ik ook ooit in mijn leven nog eens doen. En door Italië reizen, want ik ben daar alleen nog maar in Venetië geweest. En alle voormalige Sovietstaten, Armenië op kop (in Rusland, Oekraïne, Letland en Litouwen ben ik al geweest). En verder zowat overal ter wereld eigenlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s