Persoonlijk

Alle dagen bloggen

Ik werk nu al enige tijd met de opzet: maandag, woensdag en vrijdag blogdagen. Ik vul ze lang niet allemaal, soms zit er een blogloze week tussen, soms blog ik alleen op maandag en woensdag. Maar dit bevalt me eigenlijk niet zo heel goed.

Ik merk namelijk dat het ook beperkt. Als ik bijvoorbeeld aan het begin van de maand vol zit met ideeen en concepten te over heb, is het beperkend dat ik me aan een vast aantal blogdagen moet houden. Dat een blog alleen op maandag, woensdag of vrijdag ‘kan’. Terwijl een dinsdag of zondag bijvoorbeeld veel beter uit zou komen.

En dat knaagt aan me. Al een tijdje. Ik zit erover in dubio. Want aan de ene kant heb ik die vaste blogdagen opgeworpen voor mezelf om mezelf ‘aan banden te leggen’, niet te snel te veel willen doen. Maar nu merk ik dat ik het eerder belemmerend dan bevrijdend vind. Wat maakt het uit dat ik op dinsdag, of zaterdag wil posten? Wie doe ik daar kwaad mee? Mezelf echt niet. Niet als ik mijn andere regel, maximaal drie blogposts per week, in stand hou. Want dat is nog steeds een streven van mezelf. Ik ga niet wekelijks vier of meer blogposts plaatsen. Daar heb ik het ook veel te druk voor. Met de kinderen, met mijn werk, met thuis alles bijhouden en draaiende houden, met mijn sociale leven etc.

Dat gezegd hebbende wil ik wel zeggen dat als ik eens een week vier of meer blogposts wil schrijven en publiceren, simpelweg omdat dat op dat moment goed voelt, dat ik dat ook gerust zal doen. En als ik daar geen zin in heb –wat me veel aannemelijker lijkt- dan doe ik het niet. Punt.

Maar wat betekent dat nu? Nou, eigenlijk dat ik ga bloggen wanneer het mij uitkomt. Dus ook weleens op dinsdag, donderdag of zondag (zaterdag heb ik nooit een fijne blogdag gevonden: iedereen is bezig weekend te vieren in plaats van blogs te lezen, ik dus ook). Maar wel met een –min of meer vast- maximum van drie blogposts per week.

Vandaar ook deze blogpost, op zondag. Fijn weekend!

3 gedachten over “Alle dagen bloggen

  1. Ik kan me hier zo in herkennen! Komt heel vaak voor dat ik me vastzet aan dagen en het dan een ding wordt wat ik moet doen i.p.v. dat het leuk is. Liever elke week andere dagen dan het plezier verliezen. 💛

  2. Heel herkenbaar! Zo heb ik toevallig ook vandaag toch mijn blog al geplaatst die ik voor morgen gepland had, omdat ik eerder bedacht had dat het goed is als ik vast op maandag en donderdag blog. Maar zondag en donderdag kan ook. ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s