Persoonlijk

Geluksmomenten: mei + juni

Vorige maand kwam ik er gewoon niet aan toe. Zulke maanden heb je weleens. Bomvol activiteiten, verplichtingen en werk. Soit. Mei heb ik daarom samengevoegd met juni. Want natuurlijk waren er meer dan genoeg geluksmomenten. En daar wil ik in dit bericht op focussen.

Een collega vroeg me onlangs: jullie zijn altijd heel gelukkig he? Ja, dat zijn we, maar lang niet altijd. Want natuurlijk gaan ook bij ons thuis dingen niet goed, hebben we ruzies en zijn er ergenissen. Maar ik wil me liever richten op dingen die goed gaan, die me blij maken. Dus bij deze, hier zijn ze. De geluksmomenten van mei én juni:

 • Evi vierde haar allereerste verjaardag! Hieperdepiep HOERAAAA! Onze kleine meid is alweer 1 heel jaar oud, ongelooflijk, wat is de tijd ontzettend snel gegaan en wat kan ze al veel! We vierden haar verjaardag klein, want Evi had last van een nare buikgriep, arm klein ding! Gelukkig weerhield het haar er niet van gewoon vrolijk en bij vlagen zelfs speels te zijn.
 • Wat een prachtig weer, steeds! We maakten fijne uitstapjes: naar de vlaggetjesdag in Zoutkamp (Mason mocht daarbij ook de versierde boten op, succes gegarandeerd!), we aten pannekoeken in de Pannekoekentrein vlakbij Leeuwarden, we gingen vaak naar het strand, bezochten familiepark Nienoord, de kermis en..
 • Van mijn moeder kregen we een opblaasbaar zwembadje voor in de tuin. Mason en Evi hebben al een paar keer in het badje gespeeld, en zijn beide groot fan! Urenlang speelplezier gegarandeerd.
 • Het is met dit prachtige weer überhaupt steeds ontzettend genieten. Zien hoe onze kinderen zich enorm vermaken en dolgelukkig in het water plonzen en op het strand spelen, maakt mij ook heel erg gelukkig!
 • Ik boekte op eetgebied een kleine overwinning: Mason eet nagenoeg geen groente (wel altijd veel fruit, gelukkig) maar ik heb ‘m om de tuin geleid: we gingen pizza eten, maar die van Mason had een extra speciale bodem, van bloemkool namelijk! Ha, groente in zijn lijfje! Hij vond de pizza – die hij ook zelf had helpen maken- hartstikke lekker. Dat doen we dus vaker.
 • Ik haalde mijn diploma op van de opleiding Junior Communicatieprofessional van Van der Hilst opleidingen. Wauw wat een te gek gevoel! Het was een mooi, maar ook wel pittig half jaar met een ontzettend leuke groep cursisten, met wie ik nu nog via een enorme WhatsApp groep contact heb!
 • Ik ging zowel met vriendlief, als met vriendinnen uit eten. Sushi, uiteraard! Het was niet alleen hartstikke lekker, maar ook leuk om er zo even tussenuit te zijn.
 • Vriendschappen onderhouden kan soms een dingetje zijn als drukke moeder van een jong gezin, die ook nog eens 32 uur per week werkt. Ik slaagde er de afgelopen tijd gelukkig in om een paar leuke momenten te hebben met vriendinnen: ik ging met ze lunchen, uit eten, bij ze thuis eten, met ze op pad naar Amersfoort: quality tijd!
 • Vriendlief heeft een nieuwe baan! YAY! Hij werkte bij de visafslag in Urk, waarvoor hij voor dag en dauw op moest en op onmogelijke tijden moest werken. Nu heeft hij werk in Leeuwarden, in ploegendiensten maar met veel betere tijden en meer vrije tijd – ook niet geheel onbelangrijk!
 • We zijn begonnen met de tuin aan te pakken. Als het goed is komt er binnen nu en een week eindelijk een (kunst)grasveldje in de tuin, en wortels van grote bloemstruiken verwijderen we en vervangen we met tegels. Op die manier kan er langs de lengte van de schutting een grote, houten eettafel komen zodat we in de zomer buiten kunnen eten met z’n allen! (ik vind deze zomer nu al leuker dan vorig jaar: toen was Evi nog zo’n klein ukje en zo gevoelig voor de warmte. Nu doet ze leuk mee!)
 • Op mijn werk heb ik het steeds drukker, en dat vind ik ontzettend fijn! Het zijn namelijk leuke projecten en schrijfklussen waar ik me op mag storten, dus ik vermaak me heel goed! Solliciteren op deze baan is echt het beste dat ik in 2018 heb gedaan!
 • Mason ontpopt zich tot heuse knuffelbeer! Hij is heel aanhankelijk, en strooit met lieve woordjes. ‘ik hou heel veel van jou’, zegt ie bijvoorbeeld heel vaak tegen me. Ook uit zichzelf. Smelt! Ook zegt hij, bijvoorbeeld na een dagje opvang of logeren: ‘Mason mist mama’. De snoes!
 • Over Mason gesproken: hij is sinds een tijdje overdag zindelijk! Hoeraaa! Hij doet het supergoed met plassen, redt zichzelf al heel goed bij de wc, maar heeft nog wel wat moeite met een grote boodschap. Dat durft hij nog niet goed op de wc, dus daarvoor moet de luier nog om. Maar ach, dat komt ook wel! We zijn sowieso heel trots op hem!
 • Ook Evi is een bron van trots en blijdschap. Ze gaat heel hard in haar ontwikkeling, nu. Ze klimt en klautert overal bovenop (de trap is favoriet, als we niet oppassen staat ze zo 8 treden hoger!) en is druk bezig haar eigen plekje in het gezin te veroveren. Dat levert soms een heel komische, maar ook harde strijd op met Mason, die zijn eigen plekje ook verdedigt. Andere momenten zijn ze als 2 handen op 1 buik en hebben ze de grootste lol. Ach, kind-eigen toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s