Boeken

6x waarom ik lezen zo fijn vind

Ik heb een baan van 32 uur per week, ik heb een druk gezinsleven met twee jonge kinderen en een huishouden dat draaiende moet worden gehouden (en dan heb ik het nog niet eens over mijn sociale leven). En dan blog ik ook nog eens, met name over boeken. Die ik natuurlijk lees voor dit blog. Waarom in vredesnaam, zou je je kunnen afvragen.

Het antwoord is heel simpel: ik lees en blog omdat ik dat ontzettend leuk vind om te doen. Vooral lezen. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Of zoiets. Waar het in ieder geval op neer komt is dat ik niet zonder lezen kan: ik geniet er veel te veel van. Waarom? Nou, wat dacht je van..

  • Lezen ontspant: niks heerlijkers dan aan het eind van de dag nog even te ontspannen met een fijn of spannend boek.
  • Lezen leert me nieuwe dingen: inzichten, begrip, kennis; er valt zoveel uit boeken te halen! Fictie of non-fictie. Er zitten altijd levenslessen in.
  • Lezen neemt je mee naar andere werelden: de wereld ligt letterlijk aan je voeten met boeken! een thriller die zich in Scandinavie afspeelt, of een roman in middeleeuws Engeland; je kunt overal heen.
  • Lezen zorgt ervoor dat ik dingen beter begrijp, zoals standpunten en motivaties van anderen: ik noemde het hierboven al, boeken zitten vaak vol levenslessen. Maar ook vol tegenstellingen, afwijkende meningen en alles daar tussenin. Zo leer je je in te leven in anderen. Tenminste, ik wel.
  • Lezen is ook nog eens goed voor je hersenen en bloeddruk: meerdere onderzoeken wijzen dit uit. What’s not to love?
  • Lezen biedt je een mogelijkheid je fantasie te gebruiken: verhalen in boeken mag je zelf inkleuren, naar eigen inzicht, terwijl films al ingekleurd zijn door regisseurs, producenten, acteurs en de rest van de crew. De vrijheid die boeken geven vind ik verslavend aangenaam.

Herkenbaar? Waarom hou jij ook zo van lezen? (of juist helemaal niet, dat kan natuurlijk ook!)

2 gedachten over “6x waarom ik lezen zo fijn vind

    1. Ik luister eigenlijk nooit naar boeken, maar hoor er altijd zulke enthousiaste verhalen over! Het lijkt me wel een ideale manier om leesuurtjes te maken, en ondertussen met andere taken/dingen bezig te kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s