Persoonlijk

14x verjaardagsfeitjes over mij

Mijn blog-goeroe is tegenwoordig toch wel Mirjam Hart van Eengoedverhaal.nu. Ze blogt over de meest uiteenlopende onderwerpen, en bij haar kwam ik ook dit idee tegen. Niet zomaar facts over mezelf, maar over verjaardagen.

Daarom bij deze, omdat ik afgelopen weekend jarig was (hiep hiep hoera!) en eens een originele insteek wilde op een artikel over mijn verjaardag: 14x verjaardagsfeitjes over mij.

 1. Ik ben gek op verjaardagen vieren! Natuurlijk die van mezelf, maar ook voor mijn vriend, de kinderen en mijn ouders doe ik graag mijn best. Met cadeautjes, maar ook lieve berichtjes, ze een bijzonder gevoel geven.
 2. Verjaardagen werden bij ons thuis vroeger altijd op de volgende manier gevierd: de jarige moest boven blijven, de rest van het gezin was beneden en riep de jarige naar beneden. Als de jarige de deur open deed, stonden (ik vertel nu verder vanuit mijn eigen perspectief, wel zo makkelijk) mijn ouders en broer klaar en werd er een mini-kringetje om me heen gevormd. Al ronddraaiend zongen ze verjaardagsliedjes, en daarna werd er gekust, en mocht ik mijn cadeautje in ontvangst nemen. Ik heb hier heel warme herinneringen aan.
 3. Nog een ritueel bij ons thuis: de jarige koos het avondeten. Menig kind zou voor patat of pizza kiezen, maar ik niet. Mijn lievelingseten was altijd hachee, dus dat koos ik. Elk. Jaar. Weer. Arme moeder van me, de halve dag in de keuken bezig voor mij.. Sorry mam!
 4. Ik maak voor elke verjaardag een monchou taart. Ook als we het met vrienden vieren: die monchou taart is er. Met dikke kersenvlaaivulling bovenop, yum!
 5. Het mooiste cadeau dat ik ooit voor mijn verjaardag heb gekregen, schiet me zo één, twee, drie niet te binnen. Maar ik meen me te herinneren dat ik op mijn verjaardag concertkaartjes voor de Backstreet Boys kreeg. Daar ging ik met mijn beste vriendinnetje heen, toen we 11 of 12 waren.
 6. Standaard versieringen bij ons zijn slingers, vastgeknoopt aan leidingen bij de ramen, haakjes in het plafond of wat maar voor handen is. Daarnaast hangt er ook altijd een ‘gefeliciteerd’ slinger voor het raam. Of, hing. Want die is na 10 jaar trouwe dienst kapot gegaan. Oeps!
 7. Nog even over versieringen: die werden bij ons thuis altijd de avond voor de verjaardag opgehangen, stiekem, als de jarige al sliep. Wat een verrassing altijd om zo’n mooi versierde woonkamer binnen te lopen! Met ballonnen en al!
 8. De laatste jaren heb ik niet zo groots uitgepakt qua versieringen. Voor onszelf althans. Voor Mason doe ik dit nog wel, en voor Evi straks ook. Gouden letterballonnen, themaversieringen, fototaarten, veeeel cadeautjes, the works. Ik wil dat mijn kinderen zich ook zo bijzonder voelen als ikzelf vroeger.
 9. Mijn vriend vindt verjaardagen helemaal niet zo’n big deal. In Vietnam worden verjaardagen vooral om de 5 en 10 jaar gevierd. Ik kan me er NIKS bij voorstellen haha
 10. Omdat ik 21 april jarig ben, heb ik al heel veel zonnige, warme verjaardagen gehad. April doet wat ‘ie wil, luidt het gezegde toch? Dat heeft al meermaals heel fijn voor mij uitgepakt. Zalig! Ook dit jaar vierde ik mijn verjaardag in het zonnetje, met de visite in de tuin. (scheelt ook weer chaos en rompslomp in huis haha)
 11. Ik heb voor de visite komt altijd heel veel stress: er moet nog flink opgeruimd worden, de laatste puntjes moeten op de i, voor mijn gevoel loopt iedereen me vooral voor de voeten (ook al is dit heus niet altijd zo) en het is me nooit helemaal naar ’t zin. Ik ben dus altijd heel gezellig, voor iedereen langskomt..
 12. Mijn allergrootste verjaardagswens? Om concertkaartjes voor een optreden van Beyoncé te krijgen. Hint, hint! Hopelijk, ooit. Op een dag..
 13. Dit is mijn 3e verjaardag als moeder. Het is de 1e als moeder van twee.
 14. Ik blaas dit jaar 34 kaarsjes uit. Pfff, ik word oud!

2 gedachten over “14x verjaardagsfeitjes over mij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s