Persoonlijk

Zin in de lente!

Oh, het kriebelt aan alle kanten. Lentekriebels, welteverstaan. Want het is steeds zulk lekker, zonnig weer! Vorig weekend, en ook dit Paasweekend, waren we bijvoorbeeld hele dagen buiten. Spelen, wandelen, naar de kinderboerderij, in de tuin aan het werk, Mason spelend op het pleintje, zalig! Ik heb zin in de lente.

Ten eerste vanwege het vele buitenzijn, wat gewoon op en top genieten is als gezin. Het doet ook echt iets met je: de zon schijnt weer en mensen worden vrolijker, ondernemender, losser. Er kan weer meer, er mag weer meer. En je trekt er sneller op uit: hup, naar buiten! Echt, ik vind de lente zo fijn. Naast het genieten is het ook hét seizoen om lekker bezig te gaan. In en om huis. De boel weer lentefris krijgen. De traditie van de grote voorjaarsschoonmaak geldt niet voor niets, natuurlijk. Grootmoeders know best! Wat dat betreft is de Netflix-serie over Marie Kondo perfect getimed. Ook wij hebben volop plannen om dingen om en rond het huis aan te pakken.

Ik ben zo dol op de lente, jullie ook?

Daarbij kun je denken aan:

  • Nieuwe raambekleding voor het keukenraam. Liefst een rolgordijn
  • Nieuwe kasten en behang op de kamer van Mason
  • Extra ladekasten op onze slaapkamer, kasten ook schuiven (andere indeling)
  • Planten kopen voor op de slaapkamer, de kamers van de kinderen en de woonkamer (groener!)
  • De tuin aanpakken: nieuwe tegels (groter, nu hebben we kleine tegels waar veel onkruid tussen groeit in de zomer), een grasperk aanleggen waar de kinderen op kunnen spelen
  • Struiken en appelboom uit de tuin verwijderen – plaats maken voor nieuwe tegels en bloempotten voor een andere look van de tuin
  • De tuin uberhaupt opruimen: lenteklaar maken. Dus: speelgoed dat er de hele winter heeft gelegen schoonmaken, het regenwater uit de zandbakschelp halen en overige spullen opruimen

Ik heb enorm veel zin om al deze punten aan te pakken. Vooral de tuin. Ik droom echt van een mooie, nette tuin waar we in de zomer veel buiten kunnen en zullen zitten. Waar we lekker buiten eten aan een grote houten tafel met bankjes en stoelen eromheen, waar de kinderen lekker kunnen spelen op ofwel de onkruidloze tegels, ofwel het grasveldje, waar we een mooie zandbak en glijbaan voor ze hebben staan. Waar ik met een boek in de zon kan zitten, onder het genot van een lekker koel drankje en waar we met zijn allen samen kunnen zijn.

En dan nog binnenshuis. Ook daarvoor heb ik allerlei plannen. Ik wil het leuker maken, en gezelliger. Ik wil meer planten en bloemen in huis. Ik wil uberhaupt planten op de bovenverdieping (daar is het qua groen nu een behoorlijk kale bende). Ook op de kinderkamers. Op dit moment staat er enkel een klein aloe vera-plantje op Mason zijn kamer, maar dat vind ik niet afdoende. Waarom geen grotere groene plant? Zijn kamer krijgt nieuwe kasten, waarin we vooral veel beddengoed en speelgoed kunnen opbergen (yay, een nettere kinderslaapkamer!) en waar ik ook zeker een mooie plant op wil zetten.

Oh, ik zie het allemaal al voor me. Nu nog ervoor zorgen dat het er ook daadwerkelijk zo uit komt te zien. En ook dat vind ik leuk. Het wordt vast een mooie lente!

Houden jullie er ook zo van om je huis en tuin zo op te leuken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s