Boeken

Waarom ik meer ga recenseren (en ook weer ga aanvragen)

Ik blogde er onlangs al over: de recensies zijn terug op mijn blog. Ik lees weer meer met de insteek er ook iets over te schrijven op dit blog. Wat dat betreft blijf ik dus trouw aan mijn eerste liefde: bloggen over boeken.

Nu was ik sowieso nooit helemaal van plan het bloggen over boeken aan de wilgen te hangen, maar ik wilde wel mijn blog uitbreiden qua onderwerpen. En dat wil ik nog steeds. Ik blog niet voor niets over persoonlijke dingen, geluksmomenten, duurzaamheid en mijn gezin. Maar altijd zijn er ook boekgerelateerde artikelen. En die zullen ook meer terugkomen. Waarom nu? Omdat ik het privé weer rustiger heb.

De opleiding die ik voor mijn werk volgde, zit er zo goed als op. Ik moet enkel nog op 18 april voor de eindopdracht naar Amersfoort, maar daarna is het klaar. En dat is echt ongelooflijk snel gegaan. Ik ga het ook zeker missen, want ik had het er ontzettend naar mijn zin, had zin in elke les en heb er zo ontzettend veel geleerd! Tel daarbij op dat het ook een erg leuke groep cursisten was, en je begrijpt waarom ik er zo van genoot. Extra voordeel van de opleiding was het treinreizen. Anderhalf uur heen met de trein, anderhalf uur terug. Leestijd, dus! Ik heb menig thriller en roman verslonden in de trein, en dat beviel natuurlijk erg goed.

Maar dat treinreizen, de lange dagen en de huiswerkopdrachten die erbij hoorden zorgden ook voor veel drukte. Voor een zekere mate van stress in mijn hoofd. Dat heb ik nu niet meer. Ik weet nu: ik ga lekker vier dagen werken, en daar knallen. Daar mijn beste beentje voor zetten en flink aan de bak. Ik zou ook niet anders willen. En dat vier dagen werken, en dus ook gewoon dagelijks op normale tijden thuis zijn, creëert ruimte voor dit blog.

Daar kan ik nu iets intensiever mee bezig. En dat betekent ook dat ik weer open sta voor recensie-exemplaren van uitgeverijen. Ik heb er weer de tijd en ruimte voor. De eerste e-mails naar bevriende uitgeverijen zijn al gestuurd, en ik heb zin in het nieuwe boeken seizoen. Er verschijnen meer dan genoeg mooie boeken, ik kan niet wachten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s