Boeken

Van Sony naar Kobo

Deze week plaatste ik een oproep op Twitter: ik wil een nieuwe e-reader, een Kobo. Maar er is zoveel aanbod: welke moet ik kiezen? Tips en adviezen waren meer dan welkom. En die kreeg ik volop! Echt reuze fijn, want het maakt het maken van een keuze makkelijker voor mij.

Als het maar werkt
Ik heb de hulp van Twitter ingeroepen, omdat ik er zelf echt niet wijs uit werd: welke e-reader moest ik nu kiezen? Ze lijken allemaal op elkaar, maar de één is nog duurder dan de ander, en ze kunnen ook zo’n beetje allemaal hetzelfde.. pfff, niet handig! Of juist wel. Het is maar net hoe je het bekijkt. Voor mij viel het in ieder geval minder handig uit, juist omdat ik er al zo’n leek in ben. Echt: telefoons of andere elektronica shoppen, ik ben er zó slecht in! Het heeft ook maanden geduurd voor ik een nieuwe telefoon had uitgekozen. En vervolgens nog bijna twee maanden voor ik mijn nieuwe telefoon ook echt ging gebruiken. Ik ben er gewoon niet zo in geïnteresseerd, haha. Als het maar werkt, doet wat ik wil, dan ben ik al blij genoeg.

Gedateerde e-reader
Dat was ook langere tijd mijn instelling voor mijn e-ereader, maar hij begon wel erg gedateerd te raken. Ik heb op dit moment nog een Sony e-reader, maar Sony is opgehouden met het produceren van e-readers. Bovendien raakte mijn e-reader toch wel iets teveel in de hobbel: het opladen is steeds weer een drama (lang niet alle opladers werken op mijn reader), de batterijduur wordt steeds minder en in gebruik wordt ‘ie ook steeds trager en lomper. Kortom: het is tijd voor een andere e-reader.

Kobo, Kobo, Kobo
De reden dat ik voor een Kobo kies, is omdat de markt daar ook goed op is ingesteld. Qua klantenservice, abonnementen via bijvoorbeeld Bol.com maar ook e-books lenen via de bibliotheek kan heel prima met een Kobo. Dus, het wordt een Kobo. Maar welke? Ik heb een mooi aantal tips gekregen via Twitter, die ik hier kort noem:

  • De Kobo H20: deze is fijn in gebruik en is waterdicht.
  • De Kobo Auro H20: het licht is instelbaar, de reader is waterdicht, is licht qua gewicht en heeft een lange batterijduur. Wel oppassen met gebruik blacklight: gaat ten koste van de batterijduur.
  • De Kobo Glo: Hij is handig, je kunt wifi synchroniseren, het heeft ingebouwde verlichting.
  • De Kobo Clara HD: een klein formaat, past altijd in je tas, fijn in gebruik, niet teveel poespas, uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding, batterij gaat een maand mee, ideaal gewicht.
  • De Kobo Aura one: Niet te groot, niet te zwaar, hij is waterdicht. Een andere opmerking was: hij is wél groot.

En het wordt…
Er zijn dus veel keuzes op het gebied van Kobo, maar ik neig erg naar de Clara HD. Dit las ik op Bol.com over de reader: “De grootste boekenverslinder of boekenverzamelaar kan zijn lol op met de Kobo Clara HD, want op het geheugen van 8GB kunnen tot 6.000 e-books geplaatst worden.” Kijk, dat klinkt fijn haha. Maar toch. Ik vind een e-reader wel een grote uitgave. Welke het ook wordt. Deze Clara is €129,- en dat is nogal wat. De prijs is ook mijn grootste struikelblok, tot nu toe. Dé reden om een aanschaf steeds uit te stellen.

Maar ik wil leuker en fijner lezen, dus ik ga toch over. Snel. En dan blog ik er weer over.

6 gedachten over “Van Sony naar Kobo

  1. Ik heb in 2013 de Kobo Aura HD gekocht, toen ik in het buitenland woonde en toch graag Nederlandse boeken wilde lezen. Ik heb er geen moment spijt van gehad, ook al was het een flinke prijs. Volgens de Kobo heb ik inmiddels al meer dan 1200 uur erop gelezen… Nu bijna 6 jaar verder doet de Kobo het nog steeds goed, af en toe hapert ‘ie een beetje, maar niets om me zorgen over te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s