Persoonlijk

Mijn favoriete notitieboekjes

Ik heb thuis nogal wat notitieboekjes liggen. De één nog mooier dan de ander. En ze hebben allemaal hun eigen functie. Soort van. Vandaag op mijn blog deel ik mijn geliefde boekjes met jullie, en leg ik uit hoe en waarvoor ik ze gebruik.

Oldskool
Laat me voorop stellen: ik ben gék op schrijven. Gewoon, handmatig dingen noteren. Noem het oldskool, noem het ouderwets of suf, maar ik hou ervan. Doe mij maar een echt notitieboekje in plaats van Evernote op mijn mobiel (hoewel ik die app ook langere tijd heb gehad, maar dat voor nu terzijde). Ik heb er altijd meerdere rondslingeren in huis, en in mijn tassen. Zo heb ik altijd ergens een notitieboekje om iets in op te krabbelen (of op het juiste moment nooit het goede boekje bij de hand, kun je ook zeggen. Het is maar net of je glas halfvol of -leeg is).

Het gebruik
Wat ik er dan zoal in noteer? Behold:

 • Boodschappenlijstjes
 • Meal prep-planningen en to shop-lijsten voor de hele week
 • Ideeën voor mijn blog
 • Strategieën voor mijn blog (voor zover ik die überhaupt heb)
 • Ideeën voor thuis. Denk daarbij aan dingen als interieur, klusjes die nog gedaan moeten worden etc
 • To do lijst van de dag
 • To do lijst van een week
 • To do lijst van een maand
 • Grootse Plannen Voor Het Jaar
 • Boeken die ik wil lezen
 • Boeken die ik heb gelezen + beoordeling
 • Boeken die ik wil kopen voor mezelf
 • Boeken die ik wil kopen voor mijn kinderen
 • Selfcare, blogger Ik ben Iris niet deelde daar enige tijd haar ervaringen over en sindsdien ben ik fan van het concept
 • Belangrijke levenslessen of quotes, bijvoorbeeld als reminder voor moeilijke momenten (‘de dagen zijn lang maar de jaren zijn kort’, bijvoorbeeld)
 • Huishoudboekje
 • Budgetoverzichten
 • Leerstof voor mijn communicatieopleiding

En nog veel meer! Zoals jullie zien valt er genoeg te noteren. En dat doe ik dan ook graag, maar wel in mooie boekjes, alsjeblieft. Zoals deze:

Bujo
Elk boekje heeft een andere (hoofd)functie, en ik heb ook een bulletjournal, waar ik op een amateuristische manier gebruik van maak. Echt, ik wil op illustratief gebied nog zoveel meer met een ‘bujo’. Maar dat komt nog wel, ooit. Nu gebruik ik ‘m hoofdzakelijk voor het bijhouden van gelezen boeken, planningen voor de komende maand en selfcare. Alhoewel mijn bujo voor nu alweer een tijdje ligt te verstoffen in de kast, zonde!

Elk boekje een eigen functie
Mijn kleine witte met gele citroentjes is van Sissy-Boy, en wordt gebruikt voor de kleinste dingen: boodschappenlijstjes, mealpreppen etc. De grote gele is ook van Sissy-Boy en wordt eigenlijk nog niet heel intensief gebruikt. Ik heb er mijn jaarvoornemens in gezet, voor de rest vind ik ‘m nog te mooi haha. Ik wil er wel meer in bijhouden, bijvoorbeeld over mijn opleiding. Of als dagboek. Of hoofdzakelijk mijn grootse plannen des levens. Maar voorlopig blijft ‘ie nog redelijk leeg. Ach, genoeg andere notitieboekjes om mijn gedachtekronkels in neer te pennen.

Studie en werk
Het boekje met de tropische print -wederom van Sissy-Boy, ze hebben nu eenmaal geweldige notitieboekjes- gebruik ik vooral voor mijn studie en werk. Ik werk er aantekeningen in uit, en gebruik het als logboek, waarbij ik na elke les bijhoud wat ik heb geleerd en hoe ik het kan toepassen op mijn werk. Daarnaast gebruik ik het om weekplanningen voor mijn werk te maken, belangrijke opdrachten in uit te werken dan wel voor te bereiden en allerhande belangrijke informatie over mijn werk in te noteren.

Allegaartjes-notitieboek
Dan heb ik nog een notitieboekje voor allerlei krabbels: blogideeën, spontane ingevingen, to do lijstjes, plannen voor dezelfde dag/volgende week, etc. Een allegaartje dus, waarbij soms overlapping zal zitten met de andere notitieboekjes. Wat ik nu ook in dat boekje zet is een lijst met telefoonnummers die ik in mijn telefoon heb staan. Het is weer eens tijd voor een nieuw toestel, en het meest ergerlijke daarbij vind ik altijd dat mijn contacten niet één op één mee komen. Grr! Dan dus liever, oldskool, in een notitieboekje neergepend zodat ik het altijd handmatig kan toevoegen, mocht het nodig zijn.

Glitters
Dat waren ze wel. Tot nu toe. Want afgelopen week kocht ik nog een zilver met glitters-notitieboekje bij de Hema (mijn andere favoriete plek om notitieboekjes te shoppen). Geen idee nog wat ik erin ga noteren, maar de inspiratie volgt vast snel!

Hebben jullie (veel) notitieboekjes? En wat noteren jullie daar dan in? Ik ben benieuwd! (En wie weet denk ik: hé, daar kan ik ook wel iets mee ;-) )

Advertenties

2 gedachten over “Mijn favoriete notitieboekjes

 1. Ik heb er net eentje in gebruik genomen voor Het Bureau. Om de citaten die me aanspreken in over te schrijven. Ik heb er ook meerdere. Kreeg er pas nog een van mijn dochter die ik zo mooi vind dat ik er niet in durf te gaan schrijven. Suf hè?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s