Persoonlijk

8x feitjes over mezelf

Ik ben steeds persoonlijker aan het worden op dit blog, en er zijn mensen die zich afvragen: moet dat nou? Maar ik vind het leuk en het is mijn platform dus bij deze: nog een stapje verder. Ik deel namelijk een aantal feitjes over mezelf.

Misschien wist je het al, misschien ook niet. Misschien vind je het leuk om te lezen, misschien ook niet. Maar dit ben ik, in 8 random facts:

1: Ik ben in alles linkshandig, behalve met schrijven. Vroeger op de basisschool kon ik met beide handen schrijven, maar ik moest een keuze maken met een vulpen: groen voor linkshandigen, blauw voor rechtshandigen. Om niet uit de toon te vallen en omdat ik groen niet zo mooi vond, koos ik voor blauw –rechts dus. Inmiddels heb ik het schrijven met links volledig verleerd, maar alle andere motorische handelingen doe ik nog steeds met links.

2: Ik tekende vroeger superveel. Ik blogde al eens over de stripboeken die ik vroeger schreef, en ik heb ook lange tijd nog cartoonsketches gemaakt. Van dieren, zelfbedachte figuren, taferelen uit het dagelijks leven etc. Zoals dat met zoveel dingen gaat, belandde dit rond mijn puberteit op een laag pitje. En daar is het eigenlijk nooit meer vanaf gekomen. Als ik illustrators als Marloes de Vries zie, ben ik stikjaloers: dat wil ik ook doen! Dat wil ik ook kunnen. In plaats daarvan vertel ik nog steeds verhalen, maar nu op een tekstuele in plaats van visuele manier.

3: Ik ben gek op nagellak. Het liefst heb ik elke week een andere kleur op mijn nagels, en ik wissel daarbij af met lichte en donkere kleuren. Ik vind het vreselijk als ik afgebladderde nagellak op mijn nagels heb. Dan haal ik alles er liever rigoureus af, en doe ik er een nieuw kleurtje op. tegenwoordig hou ik ook wel van een naturel look, maar minstens met een doorzichtige lak erop, soms parelmoer. Maar nooit kaal.

4: Sushi is mijn allerliefste, favoriete eten. Ik ben gek op etentjes in één van mijn favoriete sushirestaurants met mijn vriendinnen, en nu ik bij een andere afdeling werk, haal ik elke dinsdag (visdag op de afdeling) sushi. Zalig! Echt een genietmomentje van de week, waar ik met plezier naar uitkijk.

5: Mijn grootste angst is om in een sinkhole vallen. Je weet wel, van die plotselinge gaten in het wegdek waar mensen in vallen. Die filmpjes online: brrr! Zeker toen ik zwanger was, vond ik het idee dat de grond onder mijn voeten zou wegzakken angstaanjagender dan bijvoorbeeld het vooruitzicht om te moeten bevallen!

6: Ik ben best wel een introvert persoon. Ik vind thuiszitten, lekker op de bank hangen met mijn gezin, een goed boek of een fijne film kijkend 10x fijner dan er op uit trekken, in de stad omhangen en uitgaan. Klinkt voor de één misschien als een bejaardensoos, maar voor mij klinkt het vooral zalig. Ik ben zeker ook gek op contact met anderen, ik zou wat dat betreft ook geen zzp-er kunnen zijn, maar ik laad het beste op als ik alleen ben, in een rustige omgeving.

7: Ik hou niet meer van alcohol. De smaak zelf, bedoel ik dan. Heel sporadisch drink ik nog een wijntje bij een (sushi)etentje, maar daar houdt het algauw bij op. Ik dronk voor mijn zwangerschappen al niet zoveel meer, en daarna is die behoefte helemaal afgenomen. En ik mis het ook echt niet.

8: Ik ben soms een enorme stresskip. Niet zozeer wat werk betreft, maar privé. Ik kan maar moeilijk dingen uit handen geven, waardoor ik het grootste deel van het werk dat thuis moet gebeuren, op me neem. En dat levert me vervolgens weer stress op. Superhandig, als ik dit zo teruglees. En het slaat ook nergens op. Maar zo is mijn aard nu eenmaal. Zucht…

4 gedachten over “8x feitjes over mezelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s