Persoonlijk

Dit was 2018 voor mij

Het zit er zo goed als op: 2018. Het was een bijzonder jaar. Op persoonlijk gebied beleefde ik meerdere mijlpalen, en ik leerde veel over mezelf. Lezen jullie mee?

Leren loslaten

Ik begon het jaar zonder dit blog. Die had ik in 2017 heel bewust achter me gelaten. Met de zwangerschap, bekkenpijn, vermoeidheid en drukte op het werk en thuis kwam het er gewoon niet van. Ik trapte dus op de noodrem. En dat werkte. Als een tierelier! Ik vond meer rust, las weer met plezier boeken naar eigen smaak, en kon me beter concentreren op mijn gezin en mezelf. Toen ik echter met zwangerschapsverlof ging, wegens aanhoudende bekkenpijn iets eerder dan verwacht, bleek ik echter weer energie te hebben. Om weer iets met dit blog te willen. Maar onder andere voorwaarden. Dus ik dacht goed na, zette dingen op papier en keerde stapje voor stapje terug in de blogwereld. Ik blogde al uitgebreid over hoe dat ging, dus dat sla ik hier over.

Myhood is motherhood

In mei 2018 werden we voor de tweede keer ouders, van een schitterende dochter genaamd Evi. Ik was op slag verliefd; ongelooflijk hoe je meteen weer net zoveel van zo’n klein wezentje kan houden als van je eerste kindje! Ik was daar vooraf zó bang voor, dat ik minder van mijn dochter zou houden dan van mijn zoon. Maar dat was ongegronde angst: ik hou zó enorm, onwijs veel van zowel Mason als Evi! Met Evi heb ik een heel bijzondere band, we zijn enorm op elkaar ingespeeld. En omdat ik minder onzeker ben over het ouderschap als de eerste keer, kan ik ook veel meer en intenser genieten van Evi. Ze is inmiddels al weer 7 maanden oud, kruipt al, heeft veel (brabbel)praatjes en snoept met veel liefde al het eten dat we haar voorschotelen. Echt een grote meid is ze aan het worden. Ik heb nu al heimwee:-)

Carrière

He, wat klinkt dat stom: mijn carrière. Maar laten we wel wezen, dat is het wel. Ik werkte jarenlang voor dezelfde afdeling bij de gemeente Leeuwarden, en waagde in oktober een kans op iets nieuws. Ik was al tijden niet meer gelukkig op mijn werkplek, ik miste uitdaging, verdieping, het creatief bezig zijn. Ik solliciteerde intern op een vacature bij de afdeling Communicatie, en werd na een leuk maar pittig sollicitatiegesprek aangenomen! Man, wat was (en ben) ik blij! Ik ben nu weer dagelijks bezig met waar ik zoveel van hou: schrijven en creatief zijn. Ik heb overleggen, maak plannen, schrijf teksten, neem interviews af, bedenk concepten en leer. Ik leer zó veel. Elke dag weer. Bovendien krijg ik vanuit mijn werk een verkorte opleiding tot Communicatiemedewerker, waardoor ik alle aspecten van het communicatievak straks beheers. Wat een goede stap is dit geweest zeg.

En voor de rest?

Zoals ik al zei heb ik veel over mezelf geleerd. Ik leerde mijn grenzen beter te bewaken. Ik leerde op de rem te drukken wanneer dat nodig bleek, en dus ook om te vertrouwen op anderen. Alhoewel..Ik doe dingen alsnog het liefst zelf, maar daarmee bereik ik slechts dat ik sneller vermoeid ben. Niet handig dus, maar dit leerpunt neem ik mee naar 2019. Er moet wat te schaven blijven, toch?

Hoe kijken jullie terug op 2018? Fijne jaarwisseling alvast!

Advertenties

4 gedachten over “Dit was 2018 voor mij

    1. Ja, heel spannend! Maar ik was ook wel héél klaar met mijn oude baan, maar inderdaad: heel fijn dat het zo goed heeft uitgepakt! Het is wel iets drukker, ook gezien mijn werkuren én de studie erbij, in combinatie met mijn gezin maar het is het dubbel en dwars waard :-)

  1. Fijn dat je nieuwe job zo goed meevalt en dat 2018 zo’n bijzonder jaar voor je was. Ik begin 2019 zonder blog en ben heel benieuwd hoe me dat gaat bevallen. Ik hoop dat ik ook onder andere (lees: MIJN) voorwaarden terug kan opstarten over een tijdje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s