Persoonlijk

Kerst 2018 in huize Tessa

De kerstdagen liggen weer achter ons, en vandaag blik ik terug hoe dat voor ons als gezin van vier is geweest. Het waren drukke, maar vooral gezellige dagen. We hebben heerlijk gegeten, en natuurlijk was er ook ruimte voor een aantal kadootjes.

Zowel voor Mason als Evi, als voor onszelf. Maar de focus lag –uiteraard- op de kinderen. We sloegen Sinterklaas bewust nog even over, nu Mason het toch nog nét niet bewust genoeg beleefde, maar de kerst vieren we sowieso altijd. Qua kadootjes kozen we dit jaar voor praktische dingen. Speelgoed hebben ze, en dan bedoel ik vooral Mason, meer dan genoeg. En boekjes; altijd leuk natuurlijk, maar ook hiervoor geldt: die zijn er in overvloed. Zodoende dat we er samen op uitkwamen dat het fijner is om praktische dingen te vragen voor kerst.

Aan wat voor dingen moet je dan denken? Nou..

 1. Een ontbijtserviesset van Brandweerman Sam voor Mason
 2. Een ontbijtserviesset van Woezel en Pip voor Evi
 3. Een tuitbeker van Done by Deer voor Evi
 4. Vtech baby – mijn eerste 100 woordjes, interactief boekje voor Evi (toch nog iets van een boekje)
 5. Truien voor Mason, gestreept en met Mickey Mouse (die vindt hij geweldig)
 6. Nijntje kwartet voor Mason – deze hadden mijn broer en ik vroeger ook en het lijkt me zo leuk om Mason hiermee te zien spelen! Nostalgie alom.
 7. Nijntje schoolbord (50x40cm) voor Mason
 8. Een (roze, met nijlpaardje) rammelaar voor Evi – die had ze nog niet eens! Shame on us..!
 9. Ik won vorige week een Woezel en Pip-bordspel bij Mirjam van Een goed verhaal, dus die lag ook extra ingepakt onder de boom
 10. Ik bestelde online voor zowel Mason als Evi nog een aantal fijne kledingstukken: jurkjes, een dikke winterjas en muts en een lief Bambi-shirtje voor Evi en meerdere truien en shirts voor Mason. Ook shopte ik voor Mason nog een leuke Mickey Mouse-kersttrui en drie paar kerstsokken.
 11. Een box boekje voor Evi
 12. Een houten hengelspelletje voor Mason
Ons kerst-familieportret

Dat was het wel zo’n beetje. Ik vind het steeds moeilijker om iets voor zowel Evi als Mason te verzinnen. Het meeste hebben we namelijk al. Groot luxeprobleem, ik weet het. Maar toch. Een probleem. Ik wil mijn huis namelijk niet nóg voller met speelgoedjes, ditjes en datjes en rommel hebben dan we nu al hebben. Ik denk dus dat we in 2019 een aantal spullen goed gaan opbergen.

Onze kerstdagen

Dat waren de kadootjes, maar ik wil ook kort iets kwijt over onze kerstdagen zelf. Dit was namelijk de eerste kerst als compleet gezin. Bijzonder, dus! Het was een leuke, gezellige kerst waarbij we het relatief rustig konden houden. Eten deden we één keer buiten de deur, op kerstavond aten we bij mijn schoonmoeder. Daarna hebben we op 1e kerstdag ontbeten met mijn moeder, en kadootjes uitgewisseld, en op 2e kerstdag is mijn vader jarig en aangezien hij dit jaar 65 werd, had mijn stiefmoeder een grootse surprise party georganiseerd. Hartstikke leuk, maar ook erg druk voor Evi, dus we aten lekker thuis.

Nu is het nog even genieten, van elkaar en van de vrije dagen die ik nog heb. En dan is het straks alweer 2019! Wauw, wat vliegt een jaar toch om. Op dit blog blik ik maandag terug op het afgelopen jaar, en kijk ik komende week natuurlijk ook vooruit, naar het nieuwe jaar vol mogelijkheden en plannen.

Tot zover onze kerstviering, hoe was jullie kerst?

Advertenties

2 gedachten over “Kerst 2018 in huize Tessa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s