Persoonlijk

Mijn favoriete kerstfilms

It’s the most wonderfull time of the year, tralalala! Oh, ik ben gék op Kerstmis! Ik hou van de sfeer, de gemoedelijkheid, de liefde, het samenzijn en het heerlijke eten. Maar ik hou ook erg van de kerstfilms die rond deze tijd weer op tv komen.

Welke films, zoal? Dat deel ik –uiteraard- in deze blogpost! Ik ben benieuwd of mijn favorieten herkenbaar zijn, of juist totaal niet!

  1. Mijn absolute nummer 1 is zonder twijfel Elf. Het is een super onnozele, absurde en onlogische film maar ik hou ervan. Tot diep in mijn tenen. Ik hou van de bizarre dieetvoorkeuren van Elf (stroop door de spaggethi, bleegh!), van de kinderlijke humor, van de prachtig versierde winkel waar Elf werkt, van alle kleine details en mijn favoriete scene: als Elf enthousiast van de bank in de kerstboom springt en met boom en al omvalt. Hi-la-risch!
  2. Love Actually: Oh, wat kan ik toch heerlijk wegzwijmelen bij deze uberromantische maar ook erg grappige film! Ik hou van Bill Nighy die een enorme kersthit scoort door uit de kleren te gaan, de verschillende liefdesverhalen die lekker door elkaar lopen en natuuuurlijk dé vliegveldscene met kleine Sam en ‘zijn’ zangeres. Oh en laten we een dansende Hugh Grant niet vergeten: dat maakt de kerst sowieso onvergetelijk, toch?
  3. The Holiday: Dan een totaal andere film, namelijk The Holiday. Ondanks dat ik niet erg fan ben van Jack Black (ik trek bepaalde gezichtsuitdrukkingen van hem gewoon niet zo goed) is de rest van de film leuk genoeg om tot mijn favorieten te behoren. Ik hou van de voorspelbare, maar toch erg leuke verhaallijnen, van de interactie tussen met name Jude Law en Cameron Diaz, en de settings: het landelijke Engeland en het heerlijk warme L.A: wie kan daar nu niet van genieten?
  4. The Polar Express: Ik moet eerlijk toegeven dat deze film er hoofdzakelijk opstaat vanwege Mason. Die is gek op treinen, en kiest deze film de laatste tijd vaak uit om naar te kijken. En hij is eigenlijk ontzettend leuk! Sterker nog: ik vraag me af waarom dit niet een breder, groter succes is geweest? Het verhaal is meeslepend, interessant, grappig, emotioneel en leerzaam. What’s not to love?
  5. The Muppets Christmas Carol: Dit is toch wel de allerleukste vertelling van het verhaal van Scrooge, en het bezoek van de drie geesten aan zijn adres. Wie houdt er nu niet van de Muppets? Het is het originele verhaal, maar dan lekker gek en aangedikt met de Muppets. Love it! 
  6. How the Grinch stole Christmas: Lekker chagrijnen tijdens kerst: wie wil dat af en toe niet? De Grinch heeft dit tot een kunst verheven, en haat alles aan kerst. Maar dan ook echt alles. En hij schroomt niet om alles ook daadwerkelijk te vernietigen. Tot…. Ja, dat ga ik natuurlijk niet verklappen maar het is heerlijk meegrommen en gruwen met de Grinch.
  7. Alle Harry Potter-films. Maar dan ook alle. Heerlijk, om juist in deze periode deze filmreeks te kijken. Ik hoef denk ik niet uit te leggen, of toe te lichten waarom Harry Potter zo fijn is om te kijken, dat spreekt al een beetje voor zich. Ik hoef deze periode van het jaar in ieder geen Lord of the Rings-trilogie te zien, maar kijk liever naar de avonturen van Harry, Ron en Hermelien. Veel leuker. Vind ik, dan.

Wat zijn jullie favoriete kerstfilms? Fijne kerstdagen iedereen! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s