Boeken

Bookhaul: nieuwe kinderboeken

Ik heb weer eens gezondigd. Er zijn nieuwe boeken binnen. Jawel, boeken. Die dingen waarvan ik had gezegd ze in veel mindere mate aan te schaffen wegens een uitpuilende boekenkast. Die dingen ja.

Om mezelf direct maar te verdedigen: het gros is voor de kinderen. Ik shopte niet zo gek veel voor mezelf –en enkel digitaal dus dan telt het eigenlijk niet- maar vulde vooral de bibliotheek van Mason en Evi aan. Evi leest natuurlijk nog niet, maar ik pak er soms wel een boekje bij voor haar. En haar Nijntje-knisperboekje verdwijnt met veel plezier in haar mond. Ze vindt boekjes tot nu toe vooral om van te smullen! Om haar alvast klaar te stomen voor een leesrijke toekomst, heb ik enkele boeken in huis gehaald, ook voor haar gebruik.

Mason kan op zich wel ‘lezen’, maar het gaat hem vaak niet snel genoeg, dat voorlezen. Dan ben ik nog midden in een zin, en slaat hij alvast acht bladzijden tegelijk om, zodat het boekje ‘uit’ is. Daar moet ik hem dus nog een beetje in bijschaven.
Maar goed, ter zake. Welke boeken kocht ik voor Mason en Evi?

  1. Jochem Myjer – De Gorgels: Dit boek werd besproken in De Wereld Draait Door, waar Jochem Myjer te gast was. Dat deed me eraan denken: De Gorgels ontbrak nog thuis! Oei. Daar bracht ik diezelfde week nog verandering in, en ik heb ‘m inmiddels zelf ook gelezen: wat een ontzettend leuk boek! En je leert ook best veel over de natuur ook nog. Een echt fijn avonturenboek.
  2. Ingela P. Arrhenius – De winkelstraat: Dit is echt een ontzettend tof boek. Het is namelijk een boek dat je helemaal uit kan vouwen. Tot een –de titel verraadt het al- heuse winkelstraat. Met in elk huisje flapjes die je kunt openen om te kijken wat je dierenvriendjes daar aan het uitspoken zijn. De achterkant van de winkeltjes zijn bedrukt met leuke stadsparkmomenten. De dierenvriendjes zijn allerlei leuke dingen in het park aan het doen, zoals ijsjes eten, vliegeren en picknicken. Visueel is dit één van de meest aantrekkelijke boekjes die ik in tijden zag. Echt: wauw!
  3. Milja Paagman – Ontbillenbijt: Nog zo’n prachtig, aantrekkelijk prentenboek. In Ontbillenbijt is een familie tijgers op zoek naar een ontbijtje, van billen! Maar van welk dier ze ook in de billen willen happen, het wil maar niet lukken! Een erg grappig boek, maar ik denk dat Mason er nog iets te klein voor is qua besef van humor. Ik wil niet dat hij tijgers eng gaat vinden (dat kan later altijd nog), dus ik wacht hier nog heel eventjes mee. Maar hij is er alvast wel. Zodat ik ‘m er soms bij kan pakken en kan genieten van de onderliggende humor.
  4. Maurice Sendak – Max en de Maximonsters: Deze jeugdklassieker mag natuurlijk niet ontbreken! Ik ken het verhaal zelf eigenlijk helemaal niet, en vond het daarom extra leuk om te kopen. Mason echter, moet er nog niks van weten. Sterker nog, het boek mag niet in zijn kamertje liggen! In plaats daarvan moét het boek perse in de standaard beneden, in de woonkamer. O wee als ik het boek mee naar boven smokkel. Hij spot ‘m meteen, en dan moet ‘ie weer naar beneden. Ach, de liefde voor dit boek komt vanzelf.
  5. Annie M.G. Schmidt – Pippeloentje: Ik kocht nog niet eens zo gekke lang geleden dit prachtige prentenboek, met veel gedichtjes en rijmpjes van Annie M.G. Schmidt. Ik heb veel van haar boeken gelezen, maar beertje Pippeloentje hoort hier (nog) niet bij. Ik heb het boek alvast door gebladerd, en verwonderde me over de prachtige prenten. De rijmpjes zelf moet ik nog lezen, maar die zijn vast net zo fijn als haar andere werk.
  6. Nijntje kerstboomboekje: Dit is een kleinigheidje wat ik niet kon laten liggen. Het is een heel klein, uitklapbaar boekje met vier bladzijdes in de vorm van een kerstboom met daarop kersttaferelen. Als je de bladzijdes helemaal uitklapt, heb je een kerstboom die je neer kunt zetten. Bij de kerstboom bijvoorbeeld. Mason vindt ‘m ontzettend leuk!
  7. Steve Smallman – Nijlpaards billenrap: Oh, dit is zo’n enorm grappig boek! Ik shopte ‘m spotgoedkoop bij de Kruidvat, en ik zag al dat ze ‘m bij de kinderopvang ook hebben. Het is een boek waarin verschillende jungledieren ‘zomaar’ beginnen met zingen, hummen en drummen. Maar waarom eigenlijk? Het boekje bevat veel humor, leuke, kleurrijke prenten en is erg leuk om voor te lezen want je moet alle geluiden nadoen.

Dit waren ze voor nu. Met de kerstdagen die aanstaande zijn, volgen er vast weer meer nieuwe boekjes. Maar die laat ik door familieleden kopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s