Persoonlijk

Update: werk & de kinderen (longread)

Voor de oplettende volger van dit blog: het is al enige tijd geleden sinds ik een artikel hier plaatste. Dat heeft verschillende redenen, waarvan drukte het belangrijkst is. Waar die drukte van komt, vertel ik graag.

Nieuwe baan
Het is namelijk een hele leuke reden: ik heb een nieuwe baan! Ik heb jarenlang op het klantcontactcentrum van mijn gemeente gewerkt, maar ik heb nu de overstap gemaakt naar de afdeling Communicatie, waar ik nu communicatiemedewerker ben. Ik krijg weer energie van mijn werk, ik ben creatief bezig, ik schrijf weer volop en ik leer. Ik leer zó veel. En wat ik leer is ook allemaal interessant. Bovendien krijg ik een opleiding vanuit mijn werk, en zal ik daar ook veel tijd mee bezig zijn.

Dat zorgt ervoor, in combinatie met mijn jonge gezin thuis, dat het bloggen er niet van komt. Sterker nog: dat het bloggen op een laag pitje staat. Ik geniet nu erg van mijn werk, maak daarnaast mijn tijd vrij voor mijn gezin en de rest komt wel. Ik werk nu een krappe maand op de nieuwe afdeling, en ik moet nog veel dingen eigen maken. Plus: ik werk nu meer uren. 32 in plaats van 24. Dus vier dagen in plaats van drie dagen. De weekenden hou ik dus vooral vrij voor mijn gezin, zodat ik ten volste kan genieten van mijn hilarische, speelse peuter (die maar al te graag zijn en vooral onze grenzen opzoekt) en mijn prachtige, lieve, kalme baby. Die alweer 6 maanden oud is!

Jaja, Evi is alweer een half jaar oud! Man, wat vliegt de tijd toch. Het is zo’n cliché maar zo waar: de tijd vliegt voorbij! Als ik teveel nadenk over het tempo waarin dit half jaar is verstreken, schiet ik in de stress over het plannen van haar eerste verjaardag. Maar gelukkig duurt dat nog even. Ik wil deze update ook gebruiken om te vertellen hoe het met Evi gaat. Hoe ontwikkelt ze zich? Wat voor karakter heeft ze? Hoe doet ze het? Ook wil ik deze update gebruiken om te vertellen over Mason. Want ook hij ontwikkelt zich tegenwoordig razend snel, en dat is bij vlagen erg lastig (ik ben 2 en ik zeg nee tilt hij tot een heel ander niveau) maar vooral ontzettend leuk en grappig.

Evi 6 maanden: verliefd
Eerst Evi. Daar kan ik ‘kort’ over zijn: die doet het gewoonweg super. Ze is gezond, zit lekker in haar babyvetjes, groeit goed, is gék op eten en is nog steeds die lieve, rustige baby van het prille begin. Het enige dat nu anders is, is dat ze steeds meer oog krijgt voor de wereld om zich heen. En dat is allemaal reuze interessant! Evi is een meisje dat zich goed alleen redt, ook niet snel zal huilen of jammeren om aandacht, maar die wel ontzettend gek is op alle aandacht die ze krijgt. Als ik op haar af loop en haar begroet met een lach en een paar lieve woordjes, dan breekt er een megagrote grijns open op haar gezicht, gaan haar oogjes stralen en strekt ze haar armpjes naar me uit. Verliefd, haast.

Ik kan niet uitdrukken wat voor fantastisch gevoel me dat geeft, om te zien hoezeer mijn dochter opbloeit van mij, van ons. Want ook op haar papa is ze stapeldol. ‘Vroeger’ was ze een heus mamaskindje, en hoewel ik nog steeds haar voorkeur heb, is ze ook erg verliefd op haar papa. En het is zó mooi om ze samen te zien! En ook Mason vindt ze geweldig. Ze houdt hem als een havik in het oog, en lacht hard om gekke dingen die hij –expres- doet. Mason op zijn beurt laat ook steeds merken dat hij blij is om grote broer te zijn (in het begin kon hij nog erg jaloers zijn, dat is nu minder) en hij laat haar graag lachen. Hij haalt dus allerlei gekke streken uit, speelt kiekeboe met haar, komt bij haar om haar te knuffelen, om haar te aaien en om haar kusjes te geven. Alles voor een lach. En dat is zo allememachtig lief!

Treinen en brandweerman Sam
Wat Mason zelf betreft: die doet het hartstikke goed. Hij is heel erg op zijn plekje bij de opvang, en kan zich ook echt verheugen op een speeldag met zijn beste vriendjes, Tygo en Ben. Hij leert daar enorm veel, en ik kan me echt verbazen over nieuwe verbanden die hij legt, of nieuwe woorden of zinnen die hij uitspreekt. Zijn manier van uitspreken echter, is nog iets waar we aan werken. Hij slist namelijk een beetje. En hoewel dat nu schattig is, wil ik niet dat dit blijft. Maar daar heb ik alle vertrouwen in.

Mason is een ontzettend lief, aanhankelijk, speels, vrolijk, nieuwsgierig, grappig jongetje. Hij houdt niet van grote druktes of lawaai, is erg aan ons gehecht en is dol, maar dan ook echt stapeldol, op treinen en brandweerman Sam. Echt, hij kijkt alles wat met treinen en de brandweer te maken heeft. Bij ons thuis staat –naast de reguliere Zappelin-uitzendingen – Thomas de trein en Brandweerman Sam het meest op. Tot vervelens toe, maar he: hij geniet. En daar gaat het om. Het is wat dat betreft echt een jongen. Hij is stoer, wild in zijn manier van spelen, nergens bang voor, gek op treinen, auto’s en hijskranen bouwen van zijn Duplo. Hij is maar al te graag buiten, waar hij zo vies mogelijk wil zijn maar dat tegelijkertijd ook niet fijn vindt (Mason is ook echt een proper jongetje). Hij springt, gilt, schatert, krijst (helaas) en praat ons de oren van het hoofd. Hij wil overal mee helpen, alles zelf doen en het liefst in de avond koffie zetten voor zijn papa want “papa honger”. Juist.

Mijn eigen tempo
Ik kan nog wel tijden doorgaan maar waar het eigenlijk op neerkomt is: het gaat hartstikke goed met onze kinderen, met ons en nu ook met mijn werk. Ik heb het alleen razend druk nu. Dus van bloggen, laat staan lezen, komt vrij weinig. En nee, ik stop niet helemaal met bloggen want daarvoor vind ik het veel te leuk om dingen met jullie te delen en voor mezelf, voor mijn eigen platform, te schrijven. Het zal echter niet meermaals per week zijn. Of wekelijks. Ik zie wel. En dat was ook de insteek van mijn hernieuwde blogpoging: dat ik de dingen op mijn eigen tempo doe. Bij deze. Tot gauw!

3 gedachten over “Update: werk & de kinderen (longread)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s