Persoonlijk

8x series die ik graag volg

Naast lezen kijk ik ook graag tv. En Netflix. Zowel ikzelf als mijn vriend volgen veel series. De meeste kijken we gezamenlijk, maar er zijn er ook bij die ik alleen kijk (al zijn die op één hand te tellen). Welke dit zijn, en waarom ik ze zo leuk vindt, lees je in deze blogpost.

Voordat ik mijn vriend leerde kennen, ruim vijftien jaar geleden, keek ik niet heel veel series. Ik las liever boeken of luisterde muziek. Mijn vriend is echter een enorme liefhebber van series en films, en zodoende groeide ook mijn belangstelling voor films (bijvoorbeeld Marvel en Star Wars) en series (allerlei komedieseries). Door de jaren heen heb ik veel series gekeken, soms volgden we wel 11 tegelijk! Nu zit ik -logischerwijs- in rustiger vaarwater, maar ik heb alsnog veel favoriete series die ik momenteel kijk, ofwel altijd kan kijken omdat ik ze gewoonweg zo, zo leuk vind. Mijn 8 favoriete series, in willekeurige volgorde:

 1. Modern Family: De meest geniale komedieserie van dit moment. Ik hou van elk personage, hoewel de een iets leuker is dan de ander (Gloria! Phil! Cam!). De serie is grappig, hartverwarmend, origineel in de opzet en gewoonweg zo ontzettend leuk. Als ik een slechte dag heb, of even iets minder in lekker in mijn vel zit, haalt Modern Family mij er altijd uit.
 2. The Big Bang Theory: Deze serie volgen we al vanaf het prille begin en de kwaliteit blijft zó goed! De personages zijn stuk voor stuk ontzettend grappig (en in het bijzonder Sheldon en Penny) en ontwikkelen zich op een natuurlijke, aangename manier.
 3. Homeland: Helaas is het komende, achtste seizoen het laatste seizoen. Wat ga ik deze serie enorm missen! Het acteerwerk van Claire Danes is zó goed, zó geloofwaardig en realistisch. Ik hechtte me enorm aan bepaalde personages en heb echt heimwee naar ze gehad toen ze de serie verlieten. Wat een bizar goede serie, ik ga het straks vreselijk missen. De actie, de complotten, de realistische insteek op de huidige maatschappij, de personages: alles!
 4. Stranger Things: Ik hou van de Netflix original-series. Ze zijn kwalitatief zo ontzettend sterk! Neem nu Stranger Things. De spanning, de mysteries, gecombineerd met de geweldige acteerprestaties van met name de kinderen: wauw! Het enige nadeel met een Netflix-serie is dat je de seizoenen direct uit kan kijken. Lekker hoor, bingewatchen, maar het duurt daarna zo lang tot een nieuw seizoen volgt.
  Afbeeldingsresultaat voor netflix
 5. How to get away with murder: Dit is onze meest recente verslaving. Ik heb op één dag acht afleveringen ge-bingewatched, daarna mijn vriend gecommandeerd om ook te kijken en met hem alle afleveringen plus de volgende afleveringen gekeken. Elke aflevering eindigt met een cliffhanger, en dat zorgt er uiteraard voor dat je maar blijft kijken! We zijn nu bezig met seizoen 2, en dat bevalt minstens zo goed als seizoen 1. We zijn hooked! Viola Davis is fantastisch, en draagt de serie echt goed. De spanning en opbouw naar iets vreselijks is gewoonweg verslavend
 6. New Girl: Who’s that girl? It’s Jess! Ook deze serie is instant feel good voor mijn ziel. Het maakt niet uit hoe vaak ik een aflevering zie, ik blijf het geweldig vinden. In Nederland loopt Netflix behoorlijk achter qua updaten van nieuwe afleveringen, waardoor het laatste seizoen pas in 2019 te zien is. Yay voor mij! Ik kan altijd een nieuwe dosis Schmidt gebruiken!
 7. The Bridge: De Deense, originele versie, uiteraard. Tijdens mijn vakantie van twee weken heb ik enorm genoten van het eerste seizoen van The Bridge. Ik was met name onder de indruk van de vernuftigheid van de plot, het acteerspel van de hoofdpersonen en de spanning, die bijna onder je huid gaat zitten. Ik heb wel een begin gemaakt aan seizoen 2, maar ben nog niet erg opgeschoten. Misschien is dat omdat ik deze serie alleen kijk, en als je met z’n tweeën kijkt, kijk je toch sneller (want: gezellig samen).
 8. Lucifer: Deze serie gingen we per ongeluk kijken. Ik vertelde namelijk over Luther, met Idris Elba, maar kon niet op de naam komen. Dus wij kwamen deze serie tegen en wachtten en wachtten: waar bleef Idris Elba nou? Al vrij snel hadden we onze vergissing door maar toen bleek Lucifer ook een hele fijne, grappige, sarcastische, sexy serie te zijn. Ik ben maar wat blij dat de serie is gered, en een nieuw seizoen krijgt want ik ben nog lang niet uitgekeken op deze duivels goede serie! (P.s: Luther hebben we uiteindelijk ook gezien, en ook dat is een steengoede serie! Hij staat echter niet in het rijtje, omdat -voor zover ik weet- er geen afleveringen meer van verschijnen.)

Welke series kijken jullie graag?

4 gedachten over “8x series die ik graag volg

 1. Leuke blog new girl kijk ik ook en house of yards en breaking bad en suits zijn ook goed en the client list en dan Rita zweedse serie….love netflix wij zijn lid( vriend en ik) alléén we kijken momenteel meer tv vinden binnenste buiten leuk en vroege vogels gorts wijnkelder en reis programma ‘ s fijne dag

 2. Ik heb sinds een paar maanden Netflix maar kijk er niet zoveel naar en ben nog opzoek naar leuke series. Tot nu kijk ik vooral naar Friends en af en toe eens een film.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s