Boeken

Bookhaul: uit de oude doos

Ik heb weer gezondigd. Jawel, ik heb boeken gekocht. En veel ook. Ondanks mijn voornemen om dat niet te doen en juist de stapel thuis te laten slinken. Ik ben schuldig, en ik schaam me niet eens zo heel erg. Oeps! 

Het begon in Utrecht. Ik was met mijn boekzusters op pad, en ondanks mijn voornemen om dit keer eens níets te kopen, liep ik na een bezoek aan Broese toch naar buiten met twee nieuwe boeken: Alle dingen zijn schitterend van Alex Boogers en Waarom mama drinkt* van Gill Sims. En daar bleef het niet bij. Op vrijdag gingen we als gezinnetje naar de kringloopboulevard. Mijn vriend wilde daar kijken voor nieuwe Thomas de Trein-speeltjes voor Mason, en voor mij was het een goed excuus om te sneupen bij de boekenafdeling. Tja, en dat is eigenlijk nooit een goed idee! Ik vond er algauw een roman van John Irving die ik nooit eerder las, namelijk Weduwe voor een jaar, en daarna stuitte ik op een nóg mooiere vondst: pocketboekjes van De vijf van Enid Blyton.

En laten dat nou net mijn allerlievelingste lievelingsboeken van vroeger zijn! Ik had alle delen, netjes op een plankje achter mijn bed, en heb ze allemaal stuk gelezen. Wat een fantastische boeken! Ik droomde weg bij de avonturen van George, Julian, Dick, Annie en hond Timmy die in de schoolvakanties (dan kwamen ze altijd bij elkaar) de gekste avonturen beleefden. Het was zo’n tot de verbeelding sprekend groepje vrienden: daar wilde ik ook bij horen. Aangezien dat natuurlijk niet echt kon, las ik maar wat graag over hun schouders mee. Ook de boekenreeks van De dolle tweeling, ook van Enid Blyton, heb ik stukgelezen. Die reeks zag ik daar zo een, twee, drie helaas niet, dus ik heb het bij drie boeken over De vijf gehouden. Elk voor €0,25 per stuk! Geen geld, natuurlijk.

Daarna hield het shoppen nog niet op, welnee zeg! Ik was net lekker opgewarmd. Met mijn boekzusters van SOTTBC bespreken we in november de tweede roman van Celeste Ng, Kleine brandjes overal. Tenminste, dat is half en half nu zo afgesproken. En aangezien ik dit boek sowieso al in mijn leesvizier had, en ik haar vorige boek Wat ik nooit eerder heb gezegd ontzettend goed vond, besloot ik de roman alvast te kopen. Heel economisch verstandig niet nieuw, maar via Boekenkraam.nl, dus voor een veel lagere prijs. Heerlijk, zo’n website! Tot slot kocht ik Het gouden ei van Tim Krabbé. Dit boek las ik op de middelbare school, en het is me altijd bijgebleven. Het is zo’n bizar verhaal, met zo’n naar einde; ik moét het boek nog een keer herlezen. Eens kijken of het boek me nog steeds zo goed bevalt. Als ik denk aan boeken die ik op de middelbare school las, komt dit boek altijd in mijn geheugen naar voren: dat zegt genoeg over de impact die het verhaal op me had toch?

Dat was het, voor nu. Haha, ik zeg bewust ‘voor nu’, want de maand is nog niet om en met mij weet je het maar nooit.. Maar ik denk dat ik zo wel weer even klaar ben. Voorlopig. Wat de maand oktober brengt, zien we vanzelf! Acht boeken in één maand is geen slechte score, toch?

Welke boeken uit mijn shoplijst hebben jullie al gelezen? En welke boeken raden jullie nog aan? 

*= Dit boek slaat natuurlijk ab-so-luut niet op mijn eigen leven! Ik ben gewoon heel benieuwd om te lezen over (andere) uitgeputte moeders ;-)

2 gedachten over “Bookhaul: uit de oude doos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s