Boeken

Een paar van mijn favoriete boekenbloggers (2)

Ik blog niet alleen graag zelf, ik volg ook graag andere bloggers. Mede-boekenbloggers dan met name. En die zijn er in grote getale. Ik geniet van andere insteken die mijn collega’s bieden, verse kijk die ze hebben op bepaalde boektitels of gewoon, goede thema’s of ideeën die ze hebben en uitwerken.

Daarom wil ik een paar van deze favorieten in het zonnetje zetten. Omdat ik weet dat andere bloggers ook graag nieuwe bloggers ontdekken, omdat ik het mijn collega’s gun, en omdat ik mijn eigen plezier in het volgen van hun blogs met jullie wil delen. Ik blogde hier al eens eerder over, maar kondigde ook aan dat het niet bij die keer zou blijven. Want er zijn zoveel fijne bloggers! Hierbij ronde 2 (in willekeurige volgorde!):

1: SandraLeest.nl
Sandra blogde al, maar hield er voor langere tijd mee op. Sinds maart dit jaar is ze weer terug, met een vernieuwde blog -en energie! Man o man, wat heeft zij er toch een lekker tempo in. Ze blogt nu uitsluitend over Nederlandse literatuur, en vult daarmee het gat dat Inge van ingeleest.nl achterliet. En dat is heel fijn! Afgelopen maand stond bij haar in het teken van de Maand van de Klassieke Literatuur, net als op haar vorige blog, en hierbij haakten vele andere bloggers aan. Ze heeft goede rubrieken, zoals literair nieuws en artikelen waarin ze de mooiste quotes uit de door haar gelezen boeken opnoemt. Sandra springt er voor mij uit door haar uitgebreide blogposts, waarin ze haar mening vakkundig deelt, en haar aangename manier van schrijven. Welkom terug, Sandra! (En nu niet meer weggaan hoor!)

2: Boekboetiek.be
Ik lees echt niet enkel Nederlandse blogs. De Vlaamse Annelies heeft op haar vrolijk ogende blog ruimte voor een breed scala aan boekgenres, waar ze graag en met zichtbaar plezier over schrijft. Vaste rubrieken bij haar zijn ‘Tussen de regels’, waarin ze literair nieuws benoemt, en ze blikt ook geregeld terug op voorgaande maanden. Haar recensies zijn uitgebreid, goed onderbouwd en voor het lezersgemak heeft ze een speciale pagina op haar blog met een alfabetisch overzicht van al haar recensies. Wat een werk! Het toont haar betrokkenheid en toewijding bij dit blog. Boekboetiek.be ziet er niet alleen ontzettend aantrekkelijk uit, het leest ook nog eens heel fijn. Ze heeft een goede smaak en steekt dit niet onder stoelen of banken. Heerlijke blog!

3: Mustmag.nl
Deze blog, voluit Must Magazine, is van mijn stads- en boekenclubgenootje Paula. Zij runt dit blog samen met Anna en Esther, en zij bloggen hier over “de leukste boeken, series en films. Voor iedereen die door de bomen het bos niet meer ziet. Wij vertellen je of een boek of serie écht de moeite waard is.” Hoewel de focus dus niet enkel en alleen op boeken ligt, noem ik deze blog toch, want he: ik blog immers ook over andere zaken dan alleen boeken. Bovendien vormen het bespreken van en uitkijken naar boeken toch echt de hoofdmoot. En daarin schuwen ze niet een pittige mening te verkondigen, mocht dit zo uitkomen. Of een prachtig betoog te houden naar aanleiding van een boek, zoals over The Hate U Give. Deze recensie vond ik zo treffend, en zo accuraat, dat ik een eigen recensie achterwege heb gelaten. Voor mijn gevoel werd hier alles al in aangestipt wat van belang was, en Paula, die de recensie schreef, haalde me letterlijk de woorden uit de mond. Lezen, dit blog! Er zit veel verdieping in, de recensies zijn erg goed onderbouwd en het biedt voor ieder wat wils. Oh en laten we de prachtige foto’s bij elk artikel niet vergeten!

4: Lalagèleest.nl:
Deze blog-collega is iemand die blogt naar eigen invulling. Een blogster naar mijn hart dus. Zij leest de boeken die zij wil, en dat zijn lang niet altijd de bestsellers uit de top 60, of gloednieuwe boeken, vers van de drukker. Natuurlijk leest ze ook zulke boeken wel, maar haar recensies bestaan hoofdzakelijk uit boeken die zij zélf kiest. Nederlandse literatuur, buitenlandse literatuur, hier en daar een roman, boeken waarin geloof dan wel godsdienst centraal staat of Russische literatuur: Lalagè leest veel en graag, en naar eigen smaak. Daarnaast bezoekt ze bibliotheken, om daar vervolgens over te schrijven, en dit jaar organiseert ze ook ‘Wij lezen Anna’, waarbij een schare mede-bloggers, onder leiding van Lalagè, Anna Karenina leest. Supertof! Wil je een pure, eerlijke recensie of visie op een onderwerp? Dan is Lalagèleest de place to be!

Welke boekbloggers volgen jullie? Ik ontdek graag nieuwe bloggers dus tips zijn zeker welkom! (of promoot jezelf!)

Advertenties

4 gedachten over “Een paar van mijn favoriete boekenbloggers (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s