Boeken

Mijn leesmaand: augustus

Het is alweer september, jeetje wat vliegt de tijd! Het gaat me soms veel te snel, dus het is fijn om via terugblik-artikelen als deze nog even in een voorgaande tijd te blijven hangen. Vandaag neem ik augustus onder de loep: las ik inderdaad meer, zoals ik vooraf dacht? Of viel het toch tegen?

Augustus was de maand waarin ik weer werkte, en Evi voor het eerst naar de opvang ging. Een maand van mijlpalen dus! Augustus was ook de maand van de Reuzen van Royal Deluxe, die Leeuwarden bezochten. Wat vond Mason dat te gek! En wij stiekem ook. Echt super indrukwekkend. Ook had ik de laatste twee weken van augustus nog vakantie, waarover hier meer, en dus had ik -in theorie- meer tijd om te lezen. En dat deed ik ook. In de maand augustus las ik meer dan in de rest van de zomer. Kwestie van goed plannen in mijn pauzes op het werk, en mijn e-reader thuis weer opgeladen en vol nieuwe boeken hebben. Wat biedt dat, met een baby in huis, toch een fijne uitkomst. Met een fysiek boek heb je toch algauw twee handen nodig om te lezen, dus dan is een e-reader wel heel fijn in gebruik.

Dat leverde het volgende leeslijstje op:

 1. J.P. Delaney- Het vorige meisje
 2. Jane Harper- Wildernis
 3. Rodaan Al Galidi- Hoe ik talent voor het leven kreeg

Ik ben nog bezig in boek nummer 1 en 3, maar Jane Harper las ik uit, en recenseerde ik zelfs! Hoezee, er kwam weer eens een recensie uit mijn handen. Ik merk qua bloggen dat ik het leuk vind om weer met artikelen aan de slag te zijn, over allerhande onderwerpen, maar dat het schrijven van recensies nog niet echt wil. Ik moet mijn stem daar weer in vinden, ervaar ik. Met Hoe ik talent voor het leven kreeg bijvoorbeeld; toen ik net begon met lezen had ik een duidelijk beeld in mijn hoofd wat ik over dit boek wilde schrijven, maar naarmate het boek vorderde, verloor ik dat gevoel. Niet omdat het verhaal niet goed is, maar omdat het juist supergoed is. Ik kan alleen niet goed filteren wat ik wel en niet over het boek kwijt wil.

Oke, voor het een enorm warrig verhaal wordt, wil ik alleen zeggen dat ik dus bezig ben met een recensie over Hoe ik talent voor het leven kreeg, maar daar nog niet goed mee uit de voeten kan. Ik geef mezelf daar ruimschoots de tijd voor. No pressure, blogregel nummer 1 voor mij. Maar ik zou wel graag willen dat het zou lukken. Een artikel als deze bijvoorbeeld, of andere boekgerelateerde onderwerpen of blogs over persoonlijke dingen, schrijven zichzelf bijna. Ik vind het ook heel leuk om deze artikelen te schrijven. Maar boekrecensies: mwah, minder. Maar dat komt vast wel weer. Wellicht volgende maand?

In september werk ik weer, helaas helaas zit mijn vakantie er nu echt op, en dus zal ik -net zoals in augustus- meer tijd vinden om te lezen. Ik zette mijn e-reader deze maand vol met nieuwe boeken, en er stonden nog genoeg oude, fijne titels op dus ik kan er weer even tegenaan! Mogelijke leesboeken komende maand zijn:

 • Colleen Hoover – 9 november (stond al zo lang op mijn wensenlijst, nu eindelijk via Libris.nl als goedkoop e-book geshopt)
 • Guus Kuijer- De bijbel voor ongelovigen (deze lijkt me gewoon heel interessant qua invalshoek)
 • Karen Dionne – Dochter van het moeras (ik ben gek op thrillers, dus deze komt vast gauw aan bod)
 • Alice Feeney – Soms lieg ik (alweer een thriller, maar deze heb ik als fysiek boek en staat dus niet op mijn reader.)

Wat er van mijn plannen terecht komt, lezen jullie volgende maand! (ik ben nu al benieuwd hoe het lezen me zal vergaan)

Fijne september iedereen, welke boeken hebben jullie op de planning staan?

5 gedachten over “Mijn leesmaand: augustus

 1. Heerlijk hé, een e-reader 🙂
  Bij mij staat Diva op de planning van Erik Brouwer. Verder zit ik momenteel nogal in de historische romans. Zo las ik dit weekend Tulpenliefde uit van Femke Roobol. Ik heb via Kobo Plus nog wat andere historische romans opgezocht die mij interessant lijken.

 2. Heerlijk hé, een e-reader :)
  Bij mij staat Diva op de planning van Erik Brouwer. Verder zit ik momenteel nogal in de historische romans. Zo las ik dit weekend Tulpenliefde uit van Femke Roobol. Ik heb via Kobo Plus nog wat andere historische romans opgezocht die mij interessant lijken.

 3. Succes met weer werken! Het viel mij in elk geval mee ;)
  Ik ben erg benieuwd wat je de bijbel van Guus Kuijer gaat vinden. Wel tof dat zo’n oud boek wordt herverteld om het toegankelijk te maken voor een groot publiek. Zelf heb ik de echte bijbel gelezen, maar dat is wel een heel project… Over projecten en klassiekers gesproken: ik ben begonnen in de klassieker Anna Karenina, wat een prachtig boek is dat. Geen straf dus om daar een serie blogartikelen over te schrijven.

 4. Dochter van het moeras viel mij een beetje tegen, heb er daarom ook geen recensie over geschreven. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. 9 november staat hier ook al veel te lang op mijn e-reader. Misschien toch ook maar eens werk van maken in september.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s