Persoonlijk

Mijn vakantie in een notendop

De afgelopen twee weken had ik vakantie. Alleen. Zonder man en kinderen. Heerlijk, dus. Ik nam me van tevoren een aantal dingen voor, maar zoals dat met het leven gaat, laat zich dat niet plannen. Ik ben dus lang niet aan alles toe gekomen, maar wat ik dan wel heb uitgespookt en wat wel is gelukt, bespreek ik in deze blogpost. Lezen jullie mee?

Ik wil altijd van alles, en vind het heerlijk om to do-lijstjes te maken, waarop ik lekker kan afvinken. Hieronder volgt een kort lijstje van dingen die ik -naar verwachting- ook daadwerkelijk heb gedaan:

  • Ik heb inderdaad Netflix aangezet. Ik keek de documentaire Before the Flood, van en met Leonardo DiCaprio (superindrukwekkend!), de pilotaflevering van Jane the Virgin (mweeh, vond er niet veel aan), de film To All The Boys I’ve Loved Before (zo zoet en lief! Echt een aanrader, net als het boek van Jenny Han) en viel uiteindelijk hard en snel voor The Bridge. Wauw, wat een geweldige serie! Ik keek binnen no time seizoen 1 uit, en ben nu midden in seizoen 2. Fantastische verhaallijnen, geweldige acteurs, en ik pik er ook nog wat Deens en Zweeds van op.
  • Ik heb inderdaad gerust en gelezen, maar in mindere mate als ik graag had gewild. Dat kwam doordat Evi twee dagen ziek was, ik dus volop in mama/zuster-modus was en de weekenden als vanouds druk, vol en gezellig waren.
  • Ik heb inderdaad meer groen in huis gehaald. Of eigenlijk deed vriendlief dat. Bij de Albert Heijn kocht hij -heel spontaan, heel lief- twee mooie groene planten die nu in de vensterbank pronken. Oh en met mijn bananenplant gaat het ook supergoed: er is een klein stekje bij gekomen dus ik heb een nieuwe (planten)baby! Yay! Nu wil ik enkel nog boven op de beide kinderkamers kleine groene plantjes hebben.
  • Ik heb inderdaad geshopt. En hoe! Ik shopte zo’n beetje een halve garderobe nieuwe herfstkleding bij elkaar met: twee vesten, drie blouses, een jurk, een t-shirt en een sjaal. Overheersende kleur: geel. Mijn lievelingskleur sinds jaar en dag en tegenwoordig ook in de mode, fijn! Ik shopte ook voor Mason en Evi, daar word ik ook altijd heel blij van.

Ik heb dus best veel kunnen afvinken van mijn oorspronkelijke to do-lijst. Maar twee voor mij belangrijke punten kwamen er toch niet van: het huis opruimen en bloggen. Dat komt voornamelijk omdat het dus qua gezondheid van Evi en een megasprong waar ze nu in zit (claimen!) niet zo liep, en ik heb misschien overschat hoeveel vrije tijd ik werkelijk zou hebben. In feite kwam het wekelijks maar op 2 dagen uit. In totaal 4 dagen. 4 dagen solo, welteverstaan. Voor de rest had ik altijd (een van de) kinderen om mee heen, of waren we met zijn vieren thuis en doe je toch andere dingen die je anders zou doen als je alleen bent. En dat geeft ook helemaal niet! Daarvoor ben je moeder. Maar het is wel goed om voor mezelf bij stil te staan, voortaan.

Ik deed daarnaast ook nog dingen die niet op mijn lijstje stonden maar wel heel leuk waren:

  • Qualitytimen met mijn kinderen/gezin: zowel op mijn mamadagen als in het weekend heb ik heel erg genoten van Mason en Evi, en van het samenzijn als gezin van vier. We planden leuke uitstapjes (voor Mason, Evi maakt het nog geen donder uit wat ze doet haha), bezochten familie en lieten familieleden bij ons langskomen. Mason is stapelgek op zijn opa en oma’s!
  • Speeldates voor Mason: ik trof meerdere keren vriendinnen met kind om Mason lekker te laten spelen. Een kwam bij ons thuis met haar zoontje, en dat was een enorme hit! Mason en haar zoontje kenden elkaar niet maar speelden meteen zo leuk samen, en knuffelden elkaar zelfs bij het weggaan. Zo lief! Ook gingen we met een naamgenootje van Mason en zijn ouders naar Monkey Town. Ook dat was een groot succes! Het is zo leuk om Mason op zo’n manier te zien genieten en spelen. Echt te leuk. Ook bezochten we mijn broer, en kon Mason lekker spelen met zijn nichtje (al is hij gekker op de enorme voorraad speelgoed die zij heeft, waaronder veel spulletjes van Nijntje, en gaat daar vooral zijn aandacht naar uit in plaats van samen te spelen met zijn nichtje haha)

Het was dus een leuke vakantie, waarin ik meer dan genoeg deed, maar ook momenten van rust had. Helemaal uitgerust ga ik maandag niet aan het werk, maar dat maakt niet uit. Het is vast ook wel fijn om weer in een ritme te komen. Maandag moet ik weer aan de bak, maar eerst volgt nog een gezellig, druk en vol weekend. We gaan denk ik naar een wijkfeest in het park vlakbij ons huis (waar ze ook vrijmarkt hebben, even sneupen voor leuke (kinder)boeken dus) en misschien zondag ook nog naar het Nationaal Modelspoor Museum in Sneek (dankzij de enthousiaste verslagen op social media van Sue-Boekenz). Mason is GEK op treinen, Thomas de trein etc, dus hier wordt hij vast heel erg blij van.

Fijn weekend iedereen!

2 gedachten over “Mijn vakantie in een notendop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s