Persoonlijk

Bloggers die mij inspireren

De wereld van het bloggen is groots en uitgebreid. Het aanbod is enorm, en zo ook de onderwerpen waarover geblogd wordt. Als boekblogger heb ik me jarenlang met name op andere boekblogs gefocust, omdat daar nu eenmaal hoofdzakelijk mijn interesses lagen, maar ik heb de laatste jaren juist meer andere blogs gelezen. Over andere onderwerpen, andere interesses. Want waarom niet? Er bestaan echt zoveel leuke bloggers!

Ik wil vandaag een aantal van hen in het zonnetje zetten. Niet omdat ik er iets van terug verwacht, of iets mee hoop te krijgen of iets dergelijks. Maar gewoon: omdat dit bloggers zijn bij wie ik steeds weer terugkeer. Omdat dit bloggers zijn die in mijn ogen iets unieks doen, iets totaal eigens hebben en mij daarmee raken, inspireren en aan het denken zetten. Over wat ik zelf wil, waar ik nu sta en hoe het ook kan. Hier komen ze: *

  • Cynthia van Cynthia.nl: Voorheen blogde ze op haar site misslipgloss.nl, maar niet eens zo gekke lang geleden maakte ze de overstap naar Cynthia.nl. Ze werd hiermee in plaats van beautyblogger, lifestyleblogger. En dat deed ze -in mijn optiek- met heel veel succes. Haar persoonlijkheid straalt van haar blog af, dat nu onder andere gaat over: wijnen, lezen, persoonlijke dingen, binnenkijkers bij anderen thuis en reizen. Natuurlijk zit er nog steeds een stuk beauty (en mode) bij, maar de focus is verschoven naar onderwerpen waar zij zelf enorm gek van is. Heerlijk om te lezen! Dankzij Cynthia ben ik begonnen met de Netflix-serie Chef’s Table, ben ik gaan nadenken over de manier waarop mannen zich verhouden tegenover vrouwen (haar blogs over de potloodventer die zij tegenkwam op een verlaten pad, plus de negatieve reacties die zij ontving vond ik schokkend, zo dapper dat zij zich zo kwetsbaar opstelde!) en überhaupt over wat ik zelf wilde qua bloggen. Cynthia is voor mij een prachtig voorbeeld van een persoon die haar eigen weg koos en daar ontzettend succesvol mee is.
  • Elise van Elisejoanne.nl: Deze mommy- en lifestyleblogger ontdekte ik vlak voordat ik beviel van Mason. Zij kreeg haar zoontje omstreeks dezelfde periode -haar zoontje is uit mijn hoofd vier weken ouder dan Mason- en ze blogde ontzettend veel en fijn over haar zwangerschap, haar bevalling en de periode erna. Ik heb jankend (hallo hormonen!) video’s en verslagen gelezen over haar hectische tijd als zowel toekomstige als nieuwbakken moeder, en ben haar daarna trouw blijven volgen. Ik hou van haar eerlijkheid, haar humor, haar emoties en hoe zij in het leven staat. Zowel als persoon, maar zeker ook als moeder. Ik geniet van haar weekvlogs en Elise’s Weekly Pictorama’s, en van haar kwetsbare artikelen; hoe ze zich voelt, wat tegenslagen zijn, hoe zij in haar vel zit etc. Gevalletje voyeurisme? Nee, gevalletje bewondering. Want wat een sterke, nuchtere vrouw is Elise! En daar kijk ik graag de kunst van af.
  • Maris Maria Renne van Haremaristeit.nl: Haremaristeit is een feest om te volgen. Niet alleen op haar blog maar ook op Instagram. Zoek haar op en je weet meteen waarom: zij brengt letterlijk kleur in je leven. Knalkleuren, en flamingo’s, ananassen en heerlijke recepten. Instant feelgood, deze blogster. Daarnaast durft ze ook kwetsbaar te zijn. Zo postte ze onlangs nog een artikel over een middag op een event die voor haar heel anders uitpakte, namelijk in tranen. De manier waarop ze haar lezers meeneemt op de voor haar zeer emotionele tocht, is bewonderenswaardig en erg dapper. En het maakt dat ik haar nog meer waardeer als blogger.
  • Mirjam van Eengoedverhaal.nu: Je weet dat een blog goed is als je maar blijft doorklikken op artikelen. Wanneer je van het ene artikel naar het andere klikt, en zo een uur, anderhalf uur verder bent. Dan weet je: dit is een fijne blogger. Een hele fijne blogger. Mirjam is zo’n blogger. Op Eengoedverhaalnu schrijft ze over ‘eenvoudige diy’s, de leukste webshops, uitjes voor leuke gezinnen, lekkere recepten en fijne interieurinspiratie’, in haar eigen woorden. Maar het is zoveel meer. Ze geeft tips, deelt ervaringen over onder andere bloggen en styling, ze schrijft onwijs prettig en het beeldmateriaal is ook om te smullen! Wat kan zij goed fotograferen. Hulde!

Dit zijn slechts een aantal van de bloggers die ik onwijs graag volg. Welke andere bloggers volgen jullie graag? (mag binnen elk genre!)

*= dit betreft een artikel over niet-boekenbloggers. Daarvan zette ik ook al eens een aantal in het zonnetje en dat zal ik in de nabije toekomst zeker weer doen!

10 gedachten over “Bloggers die mij inspireren

  1. Ik volg Cynthia al vanaf het begin (haar blog, op social media pas sinds kort). Ik heb haar een jaar of 7 a 8 geleden benaderd omdat ik een vierluik schreef over beautybloggers voor een informatieve website en ze was superaardig!

    1. Oh enne mijn volgtip: ik volg Shirley van Mommyhood al jaren (https://mommytobe.nl eerst via Styleguide) geen idee waarom, ik heb geen kids, val volledig buiten haar doelgroep maar ze schrijft erg goed en ik denk dat jij haar blog ook leuk zal vinden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s