Persoonlijk

Ik heb vakantie en ik ga doen..

Niks. Einde blogpost haha. Nee, grapje. Ik heb, na drie weken van het werkleven te hebben geproefd, alweer twee weken vakantie. Aangezien vriendlief geen vakantiedagen meer heeft, is het een solovakantie. De kinderen gaan wel hun vaste dagen naar de opvang, waardoor ik ook echt solo thuis ben.

Een vakantie zit er niet in dit jaar, en dat was ook zeker niet ons streven. Evi is er net bij gekomen, en daar gaan we gewoon keihard van genieten. We willen begin 2020 waarschijnlijk met Mason en Evi naar Vietnam, dus eerst gaan we sparen, wellicht ergens nog kort weg, maar deze zomer sowieso even niks. Natuurlijk ga ik in deze mini-vakantie uitrusten, slaap inhalen waar nodig en gewoon lekker luieren en lezen maar dit is ook de uitgelezen kans om dingen aan te pakken of op te pakken waar ik anders nauwelijks aan toe kom. Een kort lijstje:

  • Het huis flink opruimen: er blijven altijd dingen liggen die gedaan moeten worden zoals dweilen, de badkamer echt goed poetsen etc. Zonder kinderen en een vriend die me voor de voeten lopen en afleiden, kan ik dit eens echt fijn doen.
  • Op pad voor mijn blog: ik wil al tijden een must see schrijven over de bibliotheek in Leeuwarden (gesitueerd in een oude gevangenis, echt een lust voor het oog) maar er ontbreken van bepaalde plekken nog foto’s. Tijd dus om die plaatjes eindelijk te schieten en de post te schrijven. Ook een must see van kinderboekwinkel De Tovenlantaarn ligt om dezelfde redenen al te lang op de blogplank te verstoffen.
  • Dat brengt me op mijn volgende actiepunt: bloggen. Yup, tijd om ideeën uit te werken, opnieuw vooruit te schrijven en concepten klaar te zetten. Get my blog on.
  • Maar ik denk ook zeker om mezelf: ik wil shoppen voor mezelf. Nieuw seizoen (hallo, herfst!), nieuwe garderobe. En aangezien ik niet voornemens ben om opnieuw zwanger te raken, kan ik nu voor de langere termijn-(min of meer)zelfde-lichaam shoppen. Yay!
  • Ik wil meer groen in huis dus: planten shoppen. De tuin moeten we ook nog aanpakken, maar binnen wordt het ook kaal. Ik shopte onlangs een hele mooie bananenplant maar ik wil er meer bij. De vensterbank bijvoorbeeld, is vrij leeg. Daar kunnen prima een paar fijne groene plantjes om de boel op te leuken.
  • Netflixen: ik heb een paar series en films in gedachten die ik wil kijken (Jane the Virgin, The Bridge, To all the boys I’ve loved before) en ook een aantal docu’s die ik wil zien. Met dank aan Mirjam van Eengoedverhaal.nu, die een paar van haar favoriete docu’s op een rijtje zette. Inspiratie!

Ik heb geen flauw idee of al deze plannen doorgang gaan vinden, dat is ook niet belangrijk. Of eigenlijk wel, maar niet van levensbelang. Als ik een paar van mijn actiepunten af kan vinken, ben ik al reuze blij.

Shoppen en Reuzen
Ik hoop dat vriendlief een dagje vrij kan nemen van zijn werk zodat we met zijn tweeën naar Groningen kunnen. Even een dagje samen de hort op. Shoppen. lunchen, en nog meer shoppen. En zo niet, dan heb ik meer tijd om te lezen. Maar ik hoop natuurlijk op een gezamenlijke shopsessie. Ik heb in ieder geval vakantie! De Reuzen van Royal Deluxe bezoeken mijn stad, Leeuwarden, oftewel de Culturele Hoofdstad van Europa, dus daar ga ik mijn vakantie mee inluiden. Ik ben daar heel benieuwd naar, het wordt vast een enorm spektakel!

7 gedachten over “Ik heb vakantie en ik ga doen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s