Boeken

De vernieuwde kringloop: een walhalla voor boekliefhebbers

Kringloopwinkels en ik, het is nooit een geweldige match geweest. Niet vanwege het concept, maar omdat de kringloopwinkels in Leeuwarden niet echt bijzonder zijn qua aanbod. Denk: groezelig, slecht aanbod. Maar sinds kort is de kringloopwinkel omgetoverd tot kringloopboulevard.

En die naamswijziging is niet het enige dat nu anders is. Ook het aanbod is zienderogen vooruit gegaan. Toen ik me onlangs door kringloopliefhebber van het eerste uur, oftewel vriendlief, liet overhalen om mee te gaan, waren mijn verwachtingen niet bepaald hoog. Ik kende de kringloop immers van vroeger en dat was nooit veel soeps. Maar wat vergiste ik me!

Eenmaal aangekomen op de boekenafdeling zag ik direct dat het nu veel beter georganiseerd is, en het rook ook veel frisser. Ik zag rijen en rijen boekenkasten, ingedeeld per genre. Handig! Klassiekers, romans, Nederlandse en buitenlandse literatuur en natuurlijk thrillers: alle boeken hebben hun eigen plekje. Dat struint makkelijk! Ik keek mijn ogen uit, en begon toen aan een gedetailleerdere tocht langs de boeken.

Add to shoppingbag!
Algauw kwam ik sterke titels tegen: Vonne van der Meer, Stefan Brijs, Hanna Bervoets, Oek de Jong en nog veel meer. En de prijzen vielen me ook reuze mee. Ik zag De engelenmaker van Stefan Brijs liggen voor €1,50 (in zeer nette staat), en Nick Hornby’s Funny Girl was slechts €1,-, ook in zeer nette staat. Logischerwijs kon ik beide boeken niet laten liggen. *add to shoppingbag!

Wat ik tevens erg fijn vind aan de nieuwe kringloopboulevard is dat ze iets leuks hebben geprobeerd te maken van het geheel. Zo staan er in het midden en bij enkele wanden stoelen en tafeltjes om rustig te bekomen van alle indrukken en uiteraard te nestelen met een boek. En in de hoek aan het begin van de afdeling staat een boekenkerstboom. Helemaal geweldig! Echt zo leuk gedaan. In het grote wandelpad, parallel aan de afdeling hebben ze nog twee grote tafels geplaatst. Net als in de bibliotheek. Met uitgelichte boeken.

Nog ruimte voor verbetering
Maar de titels die ze hier op hebben gezet, laten het erg afweten bij de rest van het aanbod. Als ik bij de boekenafdeling zou werken, zou ik mooiere titels neerzetten van grote, bekende schrijvers. Lokkertjes, zodat de bezoeker denkt: he, als dit hier al staat, wat hebben ze dan nog meer te bieden? Maar helaas heb ik het niet voor het zeggen en had ik zelf al ontdekt dat er veel moois te vinden is.

Ze hebben ook een sectie kinderboeken, maar ik vond de kwaliteit daarvan nog iets teveel tegenvallen. Wellicht dat er bij een volgend bezoek meer leuks tussen zit voor Mason en Evi. Voor nu kon Mason zijn hart ophalen bij de speelgoedafdeling. Daar slaagden we onder meer voor een doos met houten blokken, een plastic zakje gevuld met speelgoedautootjes en -treintjes en een opstapje voor de wc. Inclusief de beide boeken die ik shopte waren we voor nog geen €9,- klaar. Ideaal! We gaan zeker nog eens naar de kringloopboulevard, óók voor de boeken!

Komen jullie vaak bij de kringloopwinkel?

7 gedachten over “De vernieuwde kringloop: een walhalla voor boekliefhebbers

  1. Jazeker maar ik mag van mijzelf geen boeken meer kopen dit jaar (ik heb nog twee boekenbonnen van mijn verjaardag, dat zijn de enige twee uitzonderingen) dus tsjah, ik sla de boekenafdeling over, ook bij de kringloop.
    Enne ze moeten vooral geen toffe lokkers plaatsen joh, dan zijn ze weg voordat jij ze kunt kopen ;P

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s