Boeken

Mijn leesmaand: juli

Vorige maand trapte ik voor het eerst af met een ‘Mijn leesmaand’. Dat wil ik maandelijks doen, aan het begin van een nieuwe maand (zonder daarbij een vaste datum aan te houden). Vandaag blik ik terug op juli. Hoe was die maand qua lezen? En kocht ik ook nieuwe boeken?

Om die tweede vraag maar meteen te beantwoorden: ja, dat deed ik zeker! In mijn bullet journal heb ik -gelukkig voor deze blogpost- bijgehouden welke boeken dat waren.

 1. Philippe Claudel: Grijze zielen
 2. Philippe Claudel: Het verslag van Brodeck
 3. Nick Hornby: Funny Girl
 4. Stefan Brijs: De engelenmaker
 5. Megan Jayne Crabbe: Body Positive Power
 6. Juval Noah Harari: Sapiens
 7. Guus Kuijer: De bijbel voor ongelovigen (deel 1)
 8. Ik pre-orderde het nieuwe kookboek van Lekker en Simpel:100 wereldgerechten
Nieuwe Claudels!

Maar ik kocht niet alleen overbodig veel boeken, ik las ook. Of althans, ik deed pogingen daartoe. Ik begon in meerdere boeken, maar las er tot mijn eigen ongenoegen geen enkele uit. Ik kan eerlijk waar niet aangeven waar dat aan ligt. Daar is niet één reden voor aan te geven. Zelf denk ik dat het een combinatie van factoren is: warmte, druk met moederen, niet kunnen concentreren, een ereader waarvan de batterij leeg is. Ik maakte in ieder geval beginnetjes in deze boeken:

 • Hendrik Groen: Leven en laten leven – niet in verder gegaan omdat het me niet goed lukte in het verhaal te komen.
 • S.E. Durrant: Stukjes hemelblauw – noodgedwongen weggelegd vanwege Evi, die veel bij me wilde zitten en het dan makkelijker lezen is op een ereader in plaats van fysiek boek.
 • Jane Harper: De wildernis – nog niet uitgelezen vanwege een lege ereader en andere dingen die tussendoor kwamen. Wil ik wel heel graag uit lezen!
 • Rosie Walsh: Zeven perfecte dagen – deze is gewoonweg nog niet uit omdat ik hier nog in bezig ben en ik niet zoveel leesuren meer heb op een doorsnee dag.

In augustus hoop ik weer iets meer te lezen. Juli was een karige maand, en ik schreef ook niet veel blogposts (laat staan recensies). Ik ben momenteel weer aan het werk, en hoe gek dat ook moge klinken: ik denk dat ik daar meer aan lezen toe kom dan thuis. Denk: lunchpauzes en koffiepauzes. Of deze verwachting ook realistisch is, zal komende maand blijken. In september praat ik jullie bij ;-)

Welke boeken staan deze maand bij jullie op de planning?

5 gedachten over “Mijn leesmaand: juli

 1. Soms wil het maar niet vlotten met het lezen… ik kan met een boek op schoot eindeloos mijmeren over andere dingen die ik aan mijn hoofd heb. Dat hoeft heus niet aan de kwaliteit van het boek te liggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s