Boeken

Mijn leesmaand: juni

Ik wil vanaf nu aan het begin van elke maand terugblikken op mijn gelezen boeken van de voorgaande maand. Aangezien ik in mei en begin juni totaal andere prioriteiten had (iets met een baby..) start ik deze maand met het bijhouden van mijn leesmaanden. Wat las ik in juni?

Na de geboorte van Evi had ik, net zoals na de geboorte van Mason, geen behoefte aan het lezen van boeken. Totaal niet. Het idee schoot weleens door mijn hoofd maar verdween ook net zo snel weer. Pas na 4 weken, half juni dus, pakte ik weer eens een boek erbij. De nieuwste thriller van Karin Slaughter, Gespleten, was uitgekomen dus die bestelde ik en ik las ‘m ook daadwerkelijk. Uit. Dat wil ook wat zeggen want ik heb niet elk boek waar ik in begon, uitgelezen.

Karin Slaughter ging dus wel uit. Maar ik ben er niet laaiend enthousiast over. Ik miste een zekere spanning, en -dit gaat heel stom klinken- een zekere gruwelijkheid die kenmerkend is voor Slaughter. Een beetje brave thriller dus. Jammer! Ik denk nog over het schrijven van een blog maar twijfel nog. Wie weet..

Een boek dat ik niet uit las is Honderd stukjes van mij van Lucy Dillon. Niet omdat het verhaal me niet aansprak, dat zeker wel, maar het dagelijks leven haalde me teveel in en dat zorgde voor een te vol hoofd. Daar paste geen roman bij. Ik moest een ritme voor mijzelf en de kinderen her creëren en dat is inmiddels goed gelukt. Maar dat koste logischerwijs wel de nodige tijd – die ik mezelf ook gunde. Ik ga het boek er echter zeker weer bij pakken! Wordt dus vervolgd.

Een aantal van mijn recente aankoopjes.

Ook in de nieuwste Hendrik Groen, Leven en laten leven, ben ik begonnen maar ik ben nog halverwege. Mening tot nu toe: hilarisch, erg leuk en onderhoudend. Voor de rest hou ik me nog stil, want ik zit samen met nog een paar dames in een leesclub en dit is ons eerste boek om te bespreken. Ik vertel in een andere, nog te schrijven blogpost meer over de leesclub!

Dat was het qua fictie. Ik las ook een heel gaaf non-fictie boek: Self-care, de ultieme gids om goed voor jezelf te zorgen van Nadia Narain. Ik zag het boek voorbij komen op de social media van ByDagmarValerie en wist meteen: dat boek heb ik nodig! Ik vergeet mezelf altijd, cijfer mezelf snel weg, ga altijd maar door terwijl ik niet meer kan etc dus ik heb de lessen uit dit boek hard nodig. Het is een heel fijn boek die je met je neus op de feiten drukt, maar wel op een goede manier. Het schudt wakker en biedt houvast. Elke ochtend lees ik een paar hoofdstukken en ik merk dat ik daardoor de dag beter aan kan, of beter gezegd: de hectiek en tegenslagen van de dag beter aan kan. Ik ga hier nog een losse blogpost over schrijven en dan zal ik hier verder op in gaan.

Voor de rest kocht ik vooral boeken. Voor Mason en Evi kocht ik De dieren van Ingela van Ingela P. Arrhenius. Voor mezelf:

 • Nick Hornby – Funny girl – gekocht bij de kringloop
 • Stefan Brijs – De engelenmaker – gekocht bij de kringloop
 • Jane Harper – De wildernis – gekocht als e-book
 • J.P. Delaney – Het vorige meisje – gekocht als e-book
 • Olivier Guez – De verdwijning van Josef Mengele – gekocht als e-book
 • Sampler – gekocht via de site van Das Mag (ik heb ‘m ook als e-book)
 • Rosie Walsh – Zeven perfecte dagen – gekocht als fysiek boek

Oh en ik leen momenteel een boek van mijn schoonzusje, namelijk Babe, you got this van Emilie Sobels. In juli heb ik nog zwangerschapsverlof en zal ik in een paar van bovenstaande boeken beginnen. In augustus zullen jullie daar meer over lezen.

Welke boeken lazen jullie de afgelopen maand?

Een gedachte over “Mijn leesmaand: juni

 1. Wat ik in juni las:
  “Alles goed en wel”, Mirjam Oldenhave
  “Wat je niet weet”, Karen Cleveland
  “De getuigenis”, Anita Shreve
  Ik ben benieuwd naar “Zeven perfecte dagen” en ik wens je een fijne leesmaand toe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s