Persoonlijk

Mijn laatste officiële week zwanger

Terwijl ik dit typ verbaas ik me zelf over de kop van dit artikel. Mijn laatste week zwanger. Officieel gezien dan. Komende vrijdag ben ik uitgerekend: 18 mei. Of de kleine zich dan ook aandient, of misschien al iets eerder, is natuurlijk maar de vraag. Maar: de 40 weken zitten er dan op. Hoe ga ik mijn laatste week invullen? En hoe gaat het met me? Ik vertel het jullie, lezen jullie mee?

Eerst maar hoe het met me gaat. Wisselend. Ik ben natuurlijk hartstikke moe, vooral fysiek (mentaal ben ik helder en energiek, soms niet de beste combinatie qua rust pakken haha). Ik merk echt dat dit de laatste loodjes zijn. Vooral qua lichamelijke mogelijkheden en vermoeidheid. Ik heb echt het energielevel van een 80-jarige met drie heupoperaties achter de rug! Als ik de trap op loop ben ik al flink buiten adem, na het weekend -met veel gezelligheid maar ook drukte met zijn drietjes- heb ik standaard extra bekkenpijn (vooral ’s nachts) en het lijkt wel of mijn maagzuur standaard van plek is gewisseld: van maag naar slokdarm. Ik heb meerdere malen rechtop in bed gezeten, omdat elke andere houding me teveel klachten opleverde. Niet echt ideaal. En dan heb ik het nog niet eens over Truus, die me bijna continu -zo lijkt het althans- in mijn ribben zit te porren.

Wandelen en fietsen
Voordat jullie denken dat dit een lange klaagzang wordt: nee! Echt niet. Ik ben namelijk ook nog best actief. Fietsen gaat nog hartstikke goed, ik kan Mason nog steeds op het voorzitje tillen (daar ben ik zo trots op!) en als het nodig is ’s nachts, dan kan ik hem nog steeds goed heen en weer tillen. En ik wandel ook nog best veel. We wonen nu veel dichter bij het centrum, en dus ook het stadspark en dat is echt genieten! Zeker met het mooie weer van de laatste tijd is het supergezellig in het park, met de bootjes, picknickende mensen, nog meer bootjes en zonaanbidders. Natuurlijk heb ik niet meer de snelheid van een jong hert, maar Mason doet het gelukkig ook rustig aan met wandelen: die is veel te druk bezig zijn ogen uit te kijken en overal bij stil te staan!

Ik merk wel aan mezelf dat ik moeilijk een balans vind tussen rust pakken en dingen samen als gezin doen, maar dat is meer omdat ik nu nog wil genieten van de tijd die we 1-op-1 hebben met Mason. Straks als Truus er is, is dat natuurlijk niet meer zo vanzelfsprekend. Dus wil ik nu meegenieten, van die laatste momenten als gezin van drie. Bovendien is het weer veel te lekker om constant thuis te blijven, toch? Gelukkig wil Mason ook veel in de tuin spelen, met zijn watertafel, glijbaan en zandbak en kan ik op zulke momenten rustig vanuit mijn stoel toekijken en genieten. Intens genieten van mijn lieve kind, wiens leven straks net zo op zijn kop komt te staan als dat van ons.

laatsteweekzwanger.png
zo ben ik van plan mijn laatste week in te plannen: rustig, met een boek hier en daar en lekker ontspannen!

Rust in mijn hoofd
Maar goed, het is dus mijn laatste officiële zwangere week. Ik heb doordeweeks altijd drie dagen voor mezelf: op maandag en dinsdag breng ik Mason naar de opvang, en op donderdag is hij bij zijn oma, mijn schoonmoeder, waar hij van woensdag op donderdag ook slaapt. Aangezien zij nu een weekje op vakantie is, worden het nu drie dagen opvang, en slaapt hij de hele week thuis. Maar de rustdagen blijven hetzelfde. En daar ga ik ook echt rustdagen van maken. Ons huis is klaar voor de komst van Truus: op Hemelvaartsdag hebben vriendlief en mijn moeder flink lopen klussen en doorpakken, waardoor de laatste punten op de i zijn gezet. De box staat, alles is in huis, alles is opgeruimd, ingericht en voorbereid. En dat geeft heel veel rust in mijn hoofd, kan ik jullie vertellen!

Qua blog hoef ik me ook geen zorgen te maken: ik heb 20 (!) concepten vooruit geschreven. Er staat zelfs al een ‘Ze is er!’-post klaar, die ik uiteraard nog kort moet aanvullen met de precieze geboortegegevens, maar de post zelf is er. Misschien dat ik komende week nog een recensie schrijf, of een ander artikel maar daar ga ik me niet teveel op richten. Ik denk dat ik vooral nog veel rust zal pakken, zal slapen (maandag is altijd mijn ‘comadag’, met een overdagslaap van minstens drie uren) en nog lekker ga lezen. Ik sloeg last minute nog een paar boeken in, vooral via de bieb, en daar ga ik nog lekker van genieten. Of daar recensies van volgen, weet ik niet. Zoals ik al zei leg ik mezelf niet teveel druk op dus ik zie het wel. Hangt er ook vanaf hoe ik me voel natuurlijk.

Ik ben er klaar voor!
Voor hetzelfde geldt dat ik nog anderhalve week -of langer, help!- zwanger ben, maar ik hou er rekening mee dat Truus niet al te lang meer op zich laat wachten. Of althans, dat hoop ik in elk geval. Wanneer ze zich ook aandient: ik ben er klaar voor! Op alle fronten.

2 gedachten over “Mijn laatste officiële week zwanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s