Persoonlijk

Wat ik dan wel ga doen, in 2018

Nu ik voorlopig stop met bloggen, heb ik ineens een stuk meer vrije tijd. Vrije tijd die ik voor mezelf ga indelen, voor dingen die mij interesseren, zonder druk van buitenaf, zonder prestatiedrang erachter. Dingen die te maken hebben met het voorbereiden op de komst van kindje nummer 2 en het genieten van kindje nummer 1, maar ook persoonlijke dingen. Omdat ik jullie niet geheel in de kou achter wil laten, wil ik jullie deelgenoot maken van mijn plannen in 2018.

Allereerst staat natuurlijk de komst van een nieuwe baby op de planning. In mei is het zover, dus ten eerste duurt dat nog even (yay, lekker voorbereiden en nestelen) en ten tweede is dat een perfecte tijd want dat betekent dat ik zo’n beetje de hele zomer thuis zit. Hoe ideaal is dat? In aanloop naar deze gebeurtenis stap ik dus sowieso qua bloggen op de rem, maar ook qua werkuren ga ik tijdelijk een stapje terugdoen. Ik werk nu nog 30 uren, verdeeld over 4 dagen, maar ik ga ouderschapsverlof opnemen. Dat start per 1 februari, en dan heb ik eens per twee weken de vrijdag extra erbij vrij. Heerlijk, om op die manier een lang weekend te hebben. Ik zie er nu al enorm naar uit! Januari kan ik qua werkweken mooi inkorten met regulier verlof, aangezien ik dat in de zomervakantie niet veel nodig zal hebben. Handig!

Teksten corrigeren
Daarnaast is een ander heel tof iets om te melden, het feit dat ik me heb aangemeld voor de online cursus teksten corrigeren van Chinouk Thijssen. Ik zag via Instagram laatst haar oproep: “Van lezen je fulltime baan maken?” Ja, dat lijkt me dus echt geweldig. Ik volg Chinouk al langere tijd via onder andere Twitter en Instagram, en was steeds al ietwat jaloers op haar werk. Van huis uit zulk fijn boekenwerk doen, lijkt me dus echt fantastisch. Op die manier kan ik mijn liefde voor schrijven en boeken op een heel ander niveau tillen. Ik ga de cursus dus volgen. Het is een online cursus, die 9 januari (dus al bijna, yay!) start en 10 weken zal duren. Chinouk gaat mij en de andere cursisten de fijne kneepjes van het redigeerwerk leren, en laat ons oefenen met echte opdrachten. Ik heb hier zo ontzettend veel zin in! Laat mij maar met die rode pen in de aanslag teksten nalopen!

Bron: chinouktijssen.nl

Voor de rest heb ik de afgelopen periode veel nagedacht over de toekomst van dit blog. Wat wil ik ermee? Wil ik doorgaan, in een later stadium? Wil ik er helemaal mee stoppen? Of wil ik het anders vormgeven? Over meer onderwerpen bloggen, niet enkel meer een boekenblog zijn maar meer lifestyle met focus op boeken, mijn leven als moeder en nog meer aanverwante zaken? Ik ben er nog lang niet uit, en toen ik deze bedenkingen met mijn broer deelde zei hij, heel terecht: “Dat is ook niet iets waar je nu een beslissing in moet nemen, dit is toch je rustperiode?” En zo is het. Ik denk dan wel veel na over mijn blog, en vind het ook erg leuk om stukjes als deze te tikken maar continu recensies; daar is de sjeu wel vanaf voor mij, hoe erg dat ook mag klinken.

Meer rust en vrije tijd in 2018
Voorlopig blijf ik dus offline. En ga ik genieten van het lezen zonder de druk om hiervan een recensie te moeten posten. Ga ik genieten van boeken kiezen die ik op mijn eigen tempo en in mijn eigen vrije tijd ga lezen. En ga ik boven alles verder genieten van de extra tijd die ik nu heb. Tijd voor mezelf, tijd voor Mason en tijd voor mijn lieve partner en andere geliefden. Tijd om meer mezelf te zijn, in plaats van de gejaagde versie van mezelf die ik de afgelopen maanden ben geweest. Ik ga in 2018 meer rust pakken, het langzamer aan doen en me niet meer zo ongelooflijk druk maken om alle kleine details.

Iedereen ontzettend bedankt voor het volgen van dit blog! Dankzij jullie heb ik er jarenlang zoveel plezier van gehad en zonder jullie was dit alles niet mogelijk geweest! Bedankt, lieve lezers! Ik wens jullie alle liefs en goeds voor 2018! Liefs Tessa 

4 gedachten over “Wat ik dan wel ga doen, in 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s