Boeken

Wat ik nog meer las, de afgelopen maanden

Zoals jullie weten, houdt het hier per 1 januari zo goed als op. Al dan niet tijdig, maar gok er niet op dat ik in 2018 snel weer nieuwe content plaats. De afgelopen periode, zonder de constante druk van moeten bloggen, moeten plaatsen, beviel me daarvoor ook veel te goed en doet me ook echt goed.

Ik heb in december, iets minder frequent als ik van tevoren wilde, recensies geplaatst van boeken die ik van uitgeverijen had gekregen. Want: beloofd is beloofd, die recensies schreef ik. Punt. En dat deed ik ook nog met best veel plezier. Maar: dat zijn niet de enige boeken die ik nog las. Lang niet. Ik heb juist heel veel voor mezelf gelezen. Zonder druk, zonder de noodzaak hier een recensie van te schrijven, zonder er een duidelijke mening over te moeten hebben. Van sommige boeken waar ik in begon, ben ik nog steeds bezig. Dat lezen wilde gewoon niet. Daar stond mijn hoofd niet naar, zeg maar. Maar andere boeken bevielen juist wel erg goed. En die wil ik, gewoontedier die ik ben, toch (kort) met jullie delen.

Dus hierbij een lijstje van de boeken die ik zoal in mijn vrije tijd las, en die ik toch met jullie wil delen:

 1. B.A. Paris – Gebroken: Deze las ik via Bookchoice.nl, en beviel me iets minder goed dan de vorige, Achter gesloten deuren. Wel weer een mooi verhaal, maar de uitwerking vond ik dit keer minder goed. De opbouw was minder spannend, trager en ik kon de aandacht er moeilijk bijhouden.
 2. M.J. Arlidge – Klikspaan: Deze thriller kocht ik voor mezelf, en dat was een heel goede keuze. Ik ben echt fan van deze thrillerserie en verslond ook dit deel weer als vanouds. Wat schijft Arlidge toch goed! Ook deze thriller is snel, slim en barst van de ontwikkelingen en twists.
 3. Lisette Jonkman – Helemaal het einde: Ook deze titel las ik via Bookchoice.nl, wat een fijne dienst blijft dat toch ook! Ik had erg veel zin in deze nieuwe Jonkman, en het boek stelde zeker niet teleur. Het is opnieuw geestig, vlot en zit goed in elkaar maar aan het eind van het boek zat ik toch nog met een paar onduidelijkheden. Naar mijn idee was niet elke verhaallijn helemaal afgerond, maar dat kan aan mij gelegen hebben.
 4. Anna McPartlin – De negen dagen van Rabbit Hayes: Wauw, wat is dit een prachtig, emnotioneel en ontroerend boek. De tranen hebben mij hier meermaals bij over de wangen gelopen, en ik heb niets anders dan respect voor de schrijfstijl van McPartlin. Wat een geweldig boek! Zakdoekjes paraat, dat zonder meer maar wauw: een emotionele rollercoaster, ik kan niet anders zeggen.
 5. Nino Haratischwili – Het achtste leven voor Brilka: Dit boek zag ik bij meerdere bloggers voorbijkomen en zij waren zo ontzettend enthousiast! Ik ben dat ook, maar in mindere mate. Ja, het is een prachtig, bombastisch boek vol familieverhalen (waar ik altijd fan van ben) maar het is ook wel heel erg veel. Teveel om continu mijn aandacht bij te houden, bleek. Ik heb meermaals andere boeken tussendoor gelezen. Niets voor mij, maar dat had ik hierbij echt nodig.
 6. Ruth Ware – De vrouw in suite 10: Na In een donker, donker bos waren mijn verwachtingen voor deze tweede thriller van haar hand hooggespannen, en het is zo jammer dat ze deze verwachtingen niet kon waarmaken. Het is weliswaar een goed boek, maar het haalt het niet bij het niveau van haar debuut. Wat ik echter wel knap vind, is hoe Ware de wanhoop en achterdocht van haar hoofdpersonage over weet te brengen op haar lezer. Mooi, maar lang niet zo goed als haar eerdere boek.
 7. Alex Marwood – Waar is ze?: Wat een fantastisch verhaal is dit zeg! Het onderwerp is beangstigend, en de personages zijn stuk voor stuk mensen aan wie ik direct een hekel had, maar wat zit dit boek goed in elkaar. De manier van vertellen is zeer sterk, de opbouw daardoor des te sterker en de onthulling van de waarheid even bikkelhard als vreselijk. Enige kanttekening hierbij is dat Marwood de uiteindelijke dader wel iets te makkelijk verried in een bepaalde dialoog. Maar verder: prachtig.
 8. Daniel Cole – Ragdoll: Dit is een van de beste, zo niet de beste, thriller die ik in 2017 las. Wat een geweldig, eng, goed, sterk verhaal is dit! De mix tussen spanning en wreedheden is precies goed genoeg, en ik smulde van elke zin. Wat een enorm goede thriller!
 9. Riley Sager – De laatste meisjes: Dit boek werd mooi aangekondigd door de uitgeverij, wat mijn verwachtingen sterkte, maar deze thriller viel mij helaas ietwat tegen. Ja, het verhaal is zeker goed, en de uitwerking is ook sterk, maar ik vond de spanning tegenvallen. Die ontbrak, vond ik. Het is psychisch gezien wel een mooi verhaal maar ik vond het absoluut niet spannend. Enkel dat einde: wauw. Erg mooi gedaan en compleet onverwachts!

Hebben jullie een van bovenstaande boeken gelezen? En kunnen jullie je vinden in mijn leeservaring?

2 gedachten over “Wat ik nog meer las, de afgelopen maanden

 1. Het zal wel gek zijn als jouw blogs niet meer voorbij komen… maar heel goed dat je voor jezelf kiest. En overzichten als deze worden ook gewaardeerd! Ik vond de nieuwe van Lisette Jonkman ook weer erg leuk. ‘Het achtste leven’ staat op mijn e-reader. Nu nog wat moed verzamelen om eraan te beginnen.

 2. Jammer dat je gaat stoppen met bloggen. Ik ga je blogs wel missen. Ik twijfel(de) ook om te stoppen met mijn boekenblog maar ik heb de blog gemaakt om de boeken die ik gelezen heb te bespreken en zo ga ik het ook blijven doen, zonder mezelf onder drukt te zetten.
  Ik heb nog geen enkel van de bovenstaande boeken gelezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s