Boeken

Een paar van mijn favoriete boekenbloggers (1)

Ik blog niet alleen graag zelf, ik volg ook graag andere bloggers. Mede-boekenbloggers dan met name. En die zijn er in grote getale. Ik geniet van andere insteken die mijn collega’s bieden, verse kijk die ze hebben op bepaalde boektitels of gewoon, goede thema’s of ideeën die ze hebben en uitwerken. 

Daarom wil ik een paar van deze favorieten in het zonnetje zetten. Omdat ik weet dat andere bloggers ook graag nieuwe bloggers ontdekken, omdat ik het mijn collega’s gun, en omdat ik mijn eigen plezier in het volgen van hun blogs met jullie wil delen. Dit is een eerste blogpost, met een aantal bloggers, maar in de toekomst zal ik ook zeker nog een aantal andere bloggers in de spotlights zetten. Want het zijn er zoveel! Hierbij eerst ronde 1:

1: Sue van www.boekenz.nl
Dat zij -toevallig- ook mijn boekzuster is, doet niks af aan het feit dat Sue gewoon een heel fijne blog heeft. De boeken die zij bespreekt komen overeen met mijn eigen smaak (veel thrillers en literatuur) en ik doe dan ook veel tips op via haar blog. Daarnaast heeft ze ook fijne kinderboekbesprekingen, die ik ook op de voet volg. Het is altijd leuk om ook binnen dit genre tips te kunnen noteren. Wat ik bovenal fijn vind aan haar blog is de no nonsense insteek: wat je ziet is wat je krijgt, en ze is altijd ronduit eerlijk in haar recensies. Die recensies zelf zijn altijd goed onderbouwd en helder geschreven, wat het leesplezier zeker verhoogt.

boekenz

2: Marloes van www.bladzijde26.nl
Nog zo’n fijne blogger, met dezelfde smaak boeken als ik. Op dit blog vind je veel literatuur, zowel Nederlands als buitenlands, en haar recensies zijn ook visueel een lust voor het oog. Ze voorziet ze van meerdere, mooie foto’s, goede productinformatie, tussenkoppen, quotes en een goed onderbouwde mening. Er staan heerlijk veel recensies op, dit blog is een ideale site om te scrollen, zoeken en te lezen, lezen en nog meer te lezen. Ik heb inmiddels al meerdere boeken die op haar blog besproken werden, genoteerd voor mijn leeslijst. Naast de vele recensies houdt Marloes zich ook bezig met haar eigen “#Flowboekenchallenge”, waarbij ze voornemens is alle fictieboeken die in de Flow-rubriek “Boeken van mijn leven” worden besproken, te lezen.

bladzijde26

3: Chantal van www.hoofdstuk12.nl
Dit blog is een platform met een fijne mix recensies van romans en literatuur. Chantal houdt ook erg van Italiaanse literatuur, en start hiervoor een nieuw blog: Letteratura. Hierop zal zij Italiaanse literatuur bespreken. Ik ben zeer benieuwd! Voor nu is Hoofdstuk 12 een heel fijn eerste blog, met niet alleen veel recensies, maar zeker ook veel boekgerelateerde blogposts. Ze post artikelen met leuke boekvragen (zie printscreen van haar site), bespreekt welke boeken zij heeft geshopt/ in de bieb gehaald, doet aan maandelijkse terugblikken etc. Een must voor iedere boekgeïnteresseerde!

hoofdstuk12

4: Judith van www.biebmiepje.nl
I live & breathe books“, vertelt haar header. En niets kan minder waar zijn. Wat kan zij bloggen zeg! De hoeveelheid content is jaloersmakend, ze blijft maar posten. Waar ze de tijd vandaan haalt, geen idee maar ik heb er diep respect voor! Haar interesses zijn zeer breed, je vindt er allerhande genres boeken. Van romans tot thrillers en van volwassen boeken tot kinderboeken; Judith is een leesomnivoor. En dat resulteert in een heel aangename afwisseling van boekbesprekingen. Zelfs haar echtgenoot bespreekt hier soms een boek. Judith schrijft vlot, enthousiast en vol passie over de gelezen boeken en dit werkt vaak aanstekelijk.

biebmiepje

5: Anneke van www.eenlettermeergraag.nl 
Anneke is een goudeerlijke, recht voor zijn raap-blogger en daar houd ik ontzettend van. Haar interesses zijn met name literatuur, romans en young adult, en ik doe vaak goede tips bij haar op in met name dat laatste genre. Ze bespreekt boeken op een volwassen, weloverwogen manier en ook al vindt ze een boek niks (waar ze ook eerlijk voor uitkomt), afkraken zal ze nooit doen. Al haar recensies zijn ontzettend goed, en ze speelt ook met de vorm van haar recensies. Soms is dit een rechttoe rechtaan recensie, maar soms ook bijvoorbeeld een brief aan een boekpersonage.

eenlettermeergraag

Welke boekenbloggers volgen jullie graag? 

9 gedachten over “Een paar van mijn favoriete boekenbloggers (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s