Persoonlijk

Mason 1,5 jaar!

Ongelooflijk, wat vliegt de tijd! Als ik deze kop teruglees besef ik het me nogmaals: de tijd vliegt echt als je het leuk hebt! Mason is alweer anderhalf jaar oud. Anderhalf jaar. Wauw. Voor mij nog steeds onwerkelijk, die snelheid waarmee hij groeit. Maar wel al te waar. Onze zoon is over een half jaar al een echte peuter, en geen dreumes meer.

En wat is het superleuk met Mason! Ik hou echt ontzettend van deze fase, de dreumesfase. Misschien nog wel meer dan van zijn babyfase, of is dat gemeen om te zeggen? Waarom ik dit zo’n leuke fase vind? Nou…

  1. Hij wordt steeds zelfstandiger en kán dus ook steeds meer. Van zijn eerste stapjes los tot het begingebrabbel waarmee hij ons nu bestookt: hem te zien leren is zó ontzettend leuk!
  2. Je kán wat meer met hem: naar het zwembad gaan, of naar de kinderboerderij, is nu nog leuker omdat hij dus (zie punt 1) zoveel meer kan en wil, zelf. Hij heeft nu letterlijk meer aan een bezoekje aan de kinderboerderij, want hij herkent de dieren nu beter, heeft zelfs zijn favorieten (vogels, absoluut vogels. Er kan een horde geitjes om zijn aandacht vragen maar als hij vervolgens een gans ziet, is hij verkocht. Aan die gans, dus.) en geniet zienderogen.
  3. Hij heeft meer interesse in de wereld om zich heen: hij bestudeert alles om zich heen zo nauwgezet, prachtig! Het is zo aandoenlijk om te zien hoe hij ons nadoet, onze maniertjes overneemt en ook reactie van ons hierop verwacht. Dat brengt me meteen bij punt 4:
  4. Hij weet hoe leuk hij is: echt, het is een klein clowntje aan het worden. Hij weet precies wat wij leuk vinden om te zien bij hem, en doet dit dan ook op momenten dat we eigenlijk ‘boos’ op hem zijn. Mag hij iets niet, of fluit ik hem terug? Dan kijkt hij me eerst ernstig aan, peilt mijn gezicht qua uitdrukkingen en tovert vervolgens een brede grijns op zijn gezicht. Terwijl ik dit typ glipt er alweer een glimlach doorheen, laat staan wanneer hij ineens zulke fratsen uithaalt. Zoals ik al zei: een clowntje.
  5. Hij is zo slim, haha. Ik besef me heel goed dat elke ouder dit over zijn of haar kind zegt, en ik sluit graag aan in die rij. Mason is zo’n heerlijk, avontuurlijk, ondernemend mannetje en hij leert elke dag weer meer. Hij begrijpt dingen zó goed, hij verrast ons er steeds mee. Kleine bolleboos.
  6. Hij kan zo lekker mee-eten nu! Echt, het scheelt zoveel dat ‘ie nu gewoon met de pot mee-eet, en dat met veel smaak doet. Hij vindt het bijvoorbeeld heerlijk om op de vrijdagen dat we bij mijn schoonmoeder eten, lekker Vietnamees mee te eten! De pho, bunhs en andere hapjes (denk: loempia en broodjes ba pao) zijn echt favoriet bij hem. Gevolgd door pasta’s (geef hem macaroni, spagetthi of mijn ‘beroemde’ pasta met braadworst en hij smult –en knoeit) en aardappelen (hij vindt aardappelen en vlees lekker, maar laat losse groente vaak staan (verwerkt in een pasta- of woksaus smult ‘ie ze wel lekker op, gek kind). Fruit is altijd al favoriet geweest; aardbeien, banaan, peer, mango, blauwe besjes, nectarines, appel; Mason is GEK op fruit!
  7. Hij houdt nu van knuffelen en boekjes lezen: kijk, met dat laatste ben ik persoonlijk natuurlijk extra blij. Mason kruipt nu graag bij ons –vooral bij mij- op schoot om voorgelezen te worden. Of nou ja: boekjes te bladeren en dingen aan te wijzen en ertegen te ‘praten’. Heerlijk. Ook kruipt hij nu vaker tegen ons aan, deelt hij zelfs kusjes uit (voorheen groot taboe, daar hield meneer echt niet van) en hangt heerlijk bij ons om de hals. Hij houdt ontzettend veel van lichaamscontact, en dat geven wij hem uiteraard graag. Smelt!

Deze zeven punten, en nog wel tig andere redenen, maken deze fase zó leuk! Ik geniet elke woensdag van mijn ‘mamadag’, en de weekenden zijn heerlijke tijden vol knuffelen, spelen (vooral buiten, o wee als meneertje een hele dag binnen moet zitten) en erop uit. Binnenkort volgt een nieuwe stap in Mason zijn leven: we gaan namelijk voor het eerst op vakantie naar het buitenland! Ondanks onze verhuizing wilden we beide dit jaar toch echt heel graag op vakantie. We zijn al eens een weekendje weggegaan naar Zeeland, maar tot een echte vakantie is het al drie jaar niet meer gekomen. De hoogste tijd om te genieten dus! We gaan voor 8 dagen naar Mallorca, dus ook vliegen met Mason. Dat wordt nog wat, want als hij ergens níet van houdt dan is het stilzitten. Pff, ik hou mijn hart vast (tips zijn dus zeker welkom haha).

Maar voor nu sta ik ook thuis even extra stil bij het feit dat onze kleine baby, ons lieve ukje, al een hele vent van anderhalf jaar oud is! Hiep hiep hoera!

10 gedachten over “Mason 1,5 jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s