Boeken

10x de mooiste boekhandels van Europa

Wie dit blog een beetje volgt, weet dat ik gek ben op boekhandels. Ik shop liever een nieuw boek bij een boekhandel dan online. Samen met mede-bloggers Jenny en Judith ben ik hier zelfs een heus The Book Detectives-project voor gestart.

Voor nu wil ik echter jullie aandacht vestigen op een aantal pareltjes van boekhandels door heel Europa heen. Ga je op vakantie naar een van deze bestemmingen? Neem dan -al is het maar voor mij, thuis vanaf de zijlijn toekijkend- zeker een kijkje in de mooiste boekhandels die Europa te bieden heeft. Kijken jullie mee?

1: Lissabon, Portugal: Les Devagar
Deze boekhandel staat in menig mooie-boekhandel-lijstje, al dan niet bovenaan. En geef toe: het is ook een prachtige winkel! Die witte fietser aan het plafond, de indeling, de achtergrond; het spreekt allemaal evenveel tot de verbeelding. De foto haalde ik van deze website.

Afbeeldingsresultaat voor lissabon portugal ler devagar

2: Parijs, Frankrijk: Shakespeare & Company
Dit is de enige buitenlandse boekhandel op dit lijstje die ik kan afvinken. Het knusse, ouderwetse interieur en de enorme hoeveelheid boeken, gecombineerd met de rijke historie die deze boekwinkel heeft (en dan heb ik het nog niet eens over de fantastische locatie!) maken dit tot een absolute must see bij een bezoek aan Parijs. De foto haalde ik van deze website.  Afbeeldingsresultaat voor parijs shakespeare company

3: Venetië, Italië: Liberia Acqua Alta
De badkuip-winkel. Ik ben sinds ik hier voor het eerst foto’s van zag al fan van. Wat een prachtige winkel! Ik hou van ouderwetse interieurinrichting in boekhandels, en wat dat betreft voldoet deze boekhandel aan deze wensen. Boeken liggen op grote stapels verspreid door de winkel, soms in boten, soms in de kast, soms zelfs in een badkuip. Heel origineel, en heel erg mooi. De foto haalde ik van deze website.

Afbeeldingsresultaat voor venezia libreria acqua alta

4: Maastricht, Nederland: Dominicanen
Hollandse glorie mag uiteraard niet ontbreken op dit lijstje. Ik ben nog nooit in Maastricht geweest (mijn moeder onlangs wel en die stuurde me minstens 20 foto’s), maar wat ik van de foto’s en beschrijvingen kan afleiden is dit een prachtige boekhandel die zonder meer de moeite waard is.

Afbeeldingsresultaat voor maastricht dominicanen

5: Porto, Portugal: Livraria Lello
De rode trap in deze boekwinkel is de inspiratie geweest voor J.K. Rowling voor de trap van Griffoendor van Harry Potter. Het is een prachtige eyecatcher, en ik kan me enkel voorstellen dat het in het echt nog indrukwekkender is. Ook de boekhandel zelf is mooi: klassiek, ruim gevuld en een feest voor het oog. De foto haalde ik van deze website.

Livraria Lello bookshop, Porto

6: Santorini, Griekenland: Atlantis Books
Tegen een kalkwitte achtergrond is dit fijne boekwinkeltje gevestigd. Alleen van de buitenkant is dit al een genot voor het oog. En het boekhandeltje zelf (ik gebruik bewust een verkleinwoord want het is geen enorme boekhandel) is knus, oogt schattig en is lekker vol. Reden genoeg om Santorini eens te bezoeken! De foto haalde ik van deze website.

Afbeeldingsresultaat voor santorini atlantis books

7: Londen, Groot-Brittannië: Word on the Water
Net zo lief als ik boekwinkels met een ‘ouderwets’ interieur bezoek en bekijk, geldt dit ook voor boekwinkels met een afwijkende vorm. Zoals een boekhandel op het water! Deze boot ligt in de wateren van Londen, en lijkt me ontzettend leuk om te bezoeken als we weer eens richting Londen gaan. Tot die tijd dagdroom ik er lustig op los. De foto haalde ik van deze website.

Afbeeldingsresultaat voor london word on the water

8: Zwolle, Nederland: Waanders in de Broeren 
Dit is de enige Nederlandse boekhandel op dit lijstje waar ik ben geweest. En ik moet zeggen: dit is een behoorlijk indrukwekkende boekhandel. De ruimte van de kerk wordt optimaal benut en vanaf de secties non-fictie (op de hogere etages) heb je een schitterend uitzicht over de rest van de boekhandel. De foto haalde ik van deze website.

Afbeeldingsresultaat voor zwolle waanders in de broeren

9: Boedapest, Hongarije: Alexandra Bookcafé
Mocht je afreizen naar Boedapest: bezoek dit boekcafé! Het bestaat uit twee delen (vandaar ook twee foto’s), waarvan één benedengedeelte boekhandel, en op de bovenverdieping vind je een prachtig café, met schitterend barok plafond. De foto van de boekhandel heb ik van deze website, die van het café van deze website.

P1070343 Afbeeldingsresultaat voor alexandra book cafe budapest

10: Madrid, Spanje: Libreria Bardon
Dit is een heel oude boekhandel, en ziet er prachtig uit. De ruggen van de oude boeken zijn flink geknakt, en getuigen van een rijk leven. Alles staat hutje mutje op elkaar, en daar moet je van houden. Ik hou er wel van, en ik zou deze boekhandel dan ook graag bezoeken. Voor nu zwijmel ik weg bij de foto, die ik van deze website haalde.

Afbeeldingsresultaat voor libreria bardon madrid

Van welke boekhandel(s) zijn jullie helemaal verknocht? 

 

2 gedachten over “10x de mooiste boekhandels van Europa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s