Persoonlijk

Recensies op de schop!

Dat ik als blogger graag in beweging blijf, en me wil blijven ontwikkelen, is dit jaar al meermaals naar voren gekomen. Ik gooide de opmaak van mijn blog om, koos ervoor om ook kinderboeken te recenseren en meer mijn eigen koers gaan varen. Nu wil ik daar een (voorlopig) laatste wijziging aan toevoegen. Mijn recensies gaan namelijk op de schop!

Niet schrikken, er veranderen tekstueel en qua opzet niet zoveel. De manier waarop ik mijn recensies schrijf (eerst een inhoudsbeschrijving en daarna ten minste drie alinea’s mening) zal hetzelfde blijven. Daaromheen veranderen er echter een paar dingen, waarvan ik hoop dat ze jullie zullen bevallen. Zo niet: soit, want dat is wel mijn nieuwe koers.

Wat gaat er veranderen?

  • Ik ga meer met beeld doen. Dus een van het boek, zelf gemaakt en geen stockfoto’s van het omslag meer van de uitgeverij. Met name bij de kinderboekrecensies ga ik zorgen voor meer foto’s; ook van de illustraties die bij het verhaal horen. Ook bij een volwassen boek kan ik dit doen. Niet vanwege de illustratie, maar bijvoorbeeld vanwege een mooie passage die ik met jullie wil delen.
  • Ik ga het geheel overzichtelijker maken, dus: meer tussenkoppen. Denk daarbij aan een korte header, met ofwel een paar steekwoorden ofwel een stukje ‘quote’ uit ofwel het boek, ofwel uit mijn eigen passage.
  • Ik wil vaker quotes delen die ik mooi of opvallend vind. Dus minder standaard tekst maar juist meer ruimte om quotes te vermelden, om jullie nóg meer deelgenoot te maken van mijn beleving.

Mijn recensies gaan er dus anders uitzien. Beter, hopelijk. Dat is eigenlijk ook de reden dat er afgelopen week wel verscheidene blogposts op mijn blog verschenen, maar geen recensies. Er staan er sowieso vier klaar, maar ik was dus nog bezig met het uitwerken van de plannen die ik met mijn recensies heb. De eerstvolgende (die deze week online komt) zal dus ook in een nieuw jasje gestoken zitten. Ik hoor tegen die tijd graag van jullie wat jullie ervan vinden, tot dan!

4 gedachten over “Recensies op de schop!

  1. Klinkt goed! Ik ben vooral benieuwd naar de tussenkopjes, omdat ik die zelf niet gebruik. Citaten kunnen heel goed werken om de stijl van een boek weer te geven en ik gebruik ze ook regelmatig, maar ik moet bekennen dat ik ze bij het lezen van blogs wel makkelijk oversla…

  2. Ook mij vallen de tussenkopjes op. Daar denk ik zelf ook vaak over na, maar ik ben er niet zo goed in – schrijven met tussenkopjes. Toch scan ik bij andere blogs wel op tussenkopjes, dus het lijkt me zeker een goed iets om te gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s