Boeken

7x mijn favoriete thrillerseries

Als er één ding is wat de meeste thrillers gemeen hebben, is het wel een hoofdpersonage dat tot de verbeelding spreekt. Een personage dat ook geregeld terugkeert in de boeken van die betreffende auteur.

Slim, natuurlijk want je bindt je lezers aan jouw boeken. Ik lees dan ook gtaag series, meerdere series. Daar zitten uiteraard uitschieters bij. Mijn favoriete thrillerseries zijn:

 1. Karin Slaughter met haar Sara Linton-reeks
  Slaughter is veruit mijn favoriete thrillerauteur. Zowel haar stand-alones als haar series zijn ijzersterk, en ze heeft een sterke balans tussen gruwelen en verhaallijn. Haar series, met name die met Sara Linton in de hoofdrol, zijn echter mijn favoriet, en ze weet boek na boek mijn aandacht te grijpen. Ze is niet voor niets een Instabuy auteur, en dat zal ze ook blijven als ze zo sterk door blijft gaan.
 2. Jo Nesbo met zijn Harry Hole-reeks
  Recentelijk las ik nog De dorst, en die prees ik de hemel in. Wat een schrijver is Nesbo! Hij heeft een fantastisch hoofdpersonage gecreëerd die steevast onverwachts uit de hoek komt en Nesbo verrast vriend en vijand met ingewikkelde plots, onorthodoxe onderzoeksmethodes door Hole en spannende plottwisten. Elk boek is intelligent, scherp en bovenal razend spannend. Ik zal nooit genoeg krijgen van Harry Hole.
 3. Nicci French met hun Frieda Klein-reeks
  Ik ben niet uitgesproken fan van schrijversduo Nicci French, maar de Frieda Klein-reeks vond ik van meet af aan supergoed. De hoofdrol is niet weggelegd voor een rechercheur, maar voor een ‘gewone’ burger en haar talent om problemen op te zoeken. Er volgt helaas nog maar één boek in de reeks, en dan houdt het op. Ik kijk er met weemoed naar uit en zal Frieda missen.
 4. M.J. Arlidge met zijn Helen Grace-reeks
  De enige reden dat deze reeks niet hoger in mijn ranglijst staat, is omdat ik er nog niet zoveel delen van heb gelezen. Wat ik echter wel weet is dat dit een supersterke reeks is, met goede verhaallijnen, een geweldige anti-held als hoofdpersonage en veel, heel veel gebeurtenissen.
 5. Jane Casey met haar Maeve Kerrigan-reeks
  Jane Casey timmert al langere tijd aan de weg als thrillerauteur, maar ik ‘ontdekte’ haar boeken pas recent. En was meteen fan. Groot fan! Haar duo Maeve Kerrigan en Josh Derwent is scherp, vol pit en aan elkaar gewaagd. Het sparren tussen Maeve en haar leidinggevende Derwent voegt een diepere laag toe in de boeken, die zelf al bomvol actie en ontwikkelingen staan.
 6. Simone van der Vlugt met haar Lois Elzinga-reeks
  Nederlandse glorie mag natuurlijk niet ontbreken, en deze reeks staat hier echt niet alleen vermeld omdat het van een Nederlandse auteur komt; deze reeks is écht goed. Van der Vlugt schreef drie boeken over de Lois Elzinga, namelijk Aan niemand vertellen, Morgen ben ik weer thuis en Vraag niet waarom. Ik zou het heel fijn vinden als Simone van der Vlugt weer een nieuw boek in deze reeks schrijft, maar dit was het volgens mij.
 7. Samuel Bjork met zijn Mia Kruger en Holger Munch-reeks 
  Ik reis alleen was een verrassend knap debuut, en ik viel meteen voor de gecompliceerde personages die Bjork tot leven had gewekt. Ook De doodsvogel was erg sterk, en deed verlangen naar meer. Ik zie nu al uit naar het derde boek! Ik las zelden over een meer getroebleerd hoofdpersoon,

Welke thrillerserie(s) vinden jullie fantastisch?

10 gedachten over “7x mijn favoriete thrillerseries

 1. Je hebt bijna al mijn favoriete thrillerauteurs opgenoemd, dus ik moet binnenkort ook maar eens wat van Jane Casey gaan lezen, want die kende ik nog niet. Waarschijnlijk zullen de boeken van Jussi Adler Olsen en Lars Kepler jou wel erg aanspreken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s