Must reads

Must reads: augustus

Een nieuwe maand een nieuwe lijst must reads. Vijf nieuwe to read boeken. Boeken die ik wil lezen, boeken die op mijn NTL-lijst komen en boeken waarvan ik verwacht dat ze meerdere mensen zullen aanspreken.

1: Edward Docx – Laat los mijn hand: uitgeverij Atlas Contact
Soms wil je een boek die je bij de lurven grijpt en zelfs na de laatste pagina nog bezighoudt. Je dagenlang bijblijft. Ik hoop dat Laat los mijn hand zo’n boek is. Ik vermoed van wel. Het lijkt me zo’n prachtig boek! De omslag is bijzonder, de titel ook, en ik hoop de inhoud nog meer. Het verhaal: “Louis Lasker houdt zielsveel van zijn familie – de momenten dat het niet zo is daargelaten. Zijn twee halfbroers, Jack en Ralph, zijn fantastische, lastige mensen, maar heel druk met hun eigen ego’s. Louis’ leven staat in het teken van het verzorgen van zijn vader. Met zijn vieren ondernemen ze per busje een reis van Londen naar Zürich. Hun vader is ongeneeslijk ziek en hij wil op waardige wijze zijn leven beëindigen. In Engeland is dat bij wet verboden.”

2: Paula Daly – Altijd dichtbij: uitgeverij De Fontein
Van Paula Daly las ik eerder Ontaard, en dat boek beviel heel erg goed. Deze nieuwe thriller van haar hand wil ik daarom ook graag lezen. De verwachtingen zijn in ieder geval hoog. Ik hoop dan ook dat ze me gerust kan stellen en me opnieuw verrast met een sterk boek. Het verhaal: “Wanneer de jongste dochter van Natty en Sean ziek wordt tijdens een schoolkamp en Natty een paar dagen van huis is om bij haar dochter te zijn, biedt haar goede vriendin Eve aan om haar gezin draaiend te houden. Bij thuiskomst blijkt dat die ‘hulp’ iets te ver is doorgeslagen: Sean is verliefd geworden op Eve en het huwelijk valt uiteen. En hoe hard Natty ook probeert haar leven opnieuw op te bouwen, Eve slaagt er steeds opnieuw in haar dat onmogelijk te maken. Dan ontvangt Natty een anoniem briefje waaruit blijkt dat dit bepaald niet de eerste keer is dat Eve op deze manier een gezin verwoest, met fatale consequenties. Natty is vastbesloten deze ‘serieminnares’ te ontmaskeren…”

3: Dani Atkins – Duet met jou: uitgeverij Fontein
Nog zo’n schrijfster waarvan het eerste boek goed beviel, en waarvan ik dus opnieuw hoge verwachtingen heb. Versplinterd was een ontzettend mooi, en origineel verhaal en ik ben heel benieuwd hoe het plot van dit verhaal verteld wordt.  Het verhaal: “Ally en Charlotte waren ooit vrienden, maar dat is verwaterd. Charlotte is getrouwd met David, Ally’s eerste en grootste liefde, en dat heeft Ally haar nooit kunnen vergeven. Ally zelf is tegenwoordig gelukkig getrouwd met Joe, en ze voeden samen hun zoon Jake op. Maar dan treffen de twee vrouwen elkaar voor het eerst sinds jaren weer, onder de slechtst denkbare omstandigheden: in het ziekenhuis, waar David en Joe vechten voor hun leven. Een dag lijkt weinig in een mensenleven, maar voor Ally en Charlotte zal het leven in deze 24 uur onherkenbaar veranderen.

4: Laia Jufresa – Umami: uitgeverij Atlas Contact
Ik zal het maar toegeven: ik viel voor dit boek vanwege de omslag. Wauw, gewoon wauw. Wat ziet dat er gaaf uit. In Haarlem had ik het er nog met mijn boekzuster Petra over: zij is ook weg van het omslag. Gelukkig spreekt de inhoud me minstens zoveel aan.  Het verhaal: “Een hofje in Mexico-Stad: drie families verliezen een moeder, een dochter en een echtgenote. Eén verdwijnt, één verdrinkt en één overlijdt. Umami richt zich niet op de gebeurtenissen, maar gaat over de daaropvolgende jaren en hoe de bewoners omgaan met hun verdriet. De ongelooflijke kracht van Jufresa’s vertelkunst is dat ze een dansje maakt met de personages, met een lichtvoetigheid en een teerheid die niets afdoen aan hun pijn.”

5: Alex Marwood – Achter de voordeur: uitgeverij Boekerij
Ik heb soms dat ik boeken van (thriller)auteurs op een verkeerde volgorde lees. Dit overkwam me al met Clare Mackintosh, en nu herhaal ik hetzelfde trucje met Alex Marwood, die debuteerde met Waar is ze?. Dat boek moet ik dus nog, ik begin nu eerst met Marwoods tweede boek, Achter de voordeur.  Het verhaal: “Huis nummer 23 herbergt een geheim. In deze bouwval, beheerd door een verdorven huurbaas, staat iets op het punt onthuld te worden. En alle zes de bewoners van de appartementen hebben dingen te verbergen. Collette en Cher zijn op de vlucht. Thomas is een onwillige einzelgänger. En de zeer aantrekkelijke Iraanse asielzoeker en een ‘stille’ man, die niemand ooit heeft gezien, proberen zich verborgen te houden. Vesta, de lieve dame uit het souterrain, houdt ze allemaal haarscherp in de gaten – of tenminste, dat denkt ze. In het holst van de nacht zorgt een verschrikkelijk ongeluk ervoor dat de buren een ongemakkelijk verbond moeten sluiten. Maar één van hen is een moordenaar die alle zonden op een listige manier verbergt. Ondertussen wordt het net rondom het volgende slachtoffer steeds verder gesloten…”

3 gedachten over “Must reads: augustus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s