Boeken

3x favoriete boekjes van Mason

Om te zeggen dat Mason graag leest, of voorgelezen wordt, is iets teveel van het goede. Daar is hij ook nog iets te jong voor. Maar hij heeft sinds enkele weken wel een sterke interesse in bepaalde boekjes. Aanwijsboekjes en voelboekjes, met name.

En daarmee is het begin gemaakt, toch? De literaire interesse van mijn kind is gewekt! Of zoiets. Mijn boeken-moederhart is hier in ieder geval zeer verheugd om, en ik geniet intens van onze momenten samen. Mason kruipt nu soms zelf met een boekje bij mij op schoot, en dirigeert mijn hand dan naar de bladzijdes: omslaan, mama! Puur geluk. Er liggen in zijn kamertje en in de woonkamer meerdere boekjes verspreid, maar Mason heeft nu al een heel sterke voorkeur voor een aantal van deze boekjes.

  1. Dick Bruna – Nijntje Aanwijsboek:
    Ja, deze staat fier bovenaan. Er gaat geen dag voorbij zonder dat Mason dit grote boek erbij pakt om samen te bladeren. Bepaalde figuurtjes zijn echt favoriet: de koe, de kip, het varken, het schaap, de banaan, sokjes, schoentjes, de hele familie-pagina en dan met name het hondje dat erop staat, natuurlijk papa en mama Nijn en verder nog de fiets, de trein, de bij, de boom en de tijger (daarbij zegt Mason zo nu en dan ook ‘raaawr’). En op elke pagina weet hij Nijntje feilloos te vinden. Echt, dit boekje verveelt geen moment.
  2. Mijn leuke boerderij kijkboek – uitgeverij Deltas:
    Dit boekje heeft vriendlief uitgezocht. We waren -helaas voor hem- weer eens in de boekhandel en toen heb ik hem de opdracht gegeven om een leuk kinderboekje voor Mason uit te zoeken. Het werd dit vrolijke boerderijboekje. Mason ontdekte dit boekje laatst op zijn kamertje, en sindsdien is het een grote hit. Er staan -naast kippen, varkens en eendjes- namelijk ook veel bloemen, eieren (daar is hij fan van sinds ik hem liet zien hoe ik van een rauw ei een omelet voor hem maakte) en zijn favoriete dier, de poes, in. Echt; laat hem een plaatje van een kat zien, en hij wordt dolenthousiast! Oh wee als hij er eentje in de achtertuin heeft gespot, dan wordt hij wild! En ook op tv, zomaar een Whiskas-reclame, kan hem dolblij maken haha.
  3. Baby’s knuffelzachte voelboekje – uitgeverij Deltas:
    Eigenlijk is dit een heel gemene top drie, want enkele weken geleden was dit voelboekje nog de torenhoge favoriet. Ik kreeg het als kraamcadeautje van boekzuster Petra, en dit bleek echt het perfecte geschenk. Mason zijn interesse in boeken is hiermee begonnen. Hij vindt het prachtig om zelf de bladzijdes om te slaan, en te ontdekken welke structuren het boekje biedt. Van superzachte teddybeer tot hard hobbelige vis; Mason vindt het allemaal even prachtig.

Ik vind dit zo’n ontzettend leuke fase, waar Mason in zit nu. Hij is speels, leergierig, ontdekt graag, krijgt nieuwe interesses (lezen! yay) en het is gewoonweg zo mooi om de wereld -voor ons zo standaard- door zijn ogen te zien. Wat voor ons normaal is, is voor hem nog een groot avontuur, en dat is zo ontzettend lief om te mogen aanschouwen. Natuurlijk zijn deze drie boekjes niet de enige boekjes die hij erbij pakt. Ook een flapjesboek van Gonnie en Gijsje is leuk (alhoewel het dan natuurlijk nu vooral interessant is om de flapjes om te slaan) en ook een klein, kartonnen boekje van de Hema, met als onderwerp ‘Speelgoed‘ doet het goed.

Ik kan niet wachten om de fase in te gaan waarin Mason ook daadwerkelijk de rust en het geduld heeft om voorgelezen te worden, maar dat gaat denk ik nog even een tijdje duren. Voor nu zijn deze drie boekjes meer dan voldoende om Mason geboeid te houden. En: hij leert er ook nog eens van! Win-win, dus.

Welke dreumesboekjes zijn bij jullie populair?

4 gedachten over “3x favoriete boekjes van Mason

  1. Stiekem vind ik die kinderboekjes zelf ook superleuk :) Mijn kleine nichtje (ietsje ouder dan Mason) loopt de hele dag met boeken te slepen. Waar zou ze dat toch vandaan hebben…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s