Boeken

7 fijne zomerromans

Het is zomer. En dus de uitgelezen kans (ha!) om eens lekker onderuit te zakken met een boek. Wat is er heerlijker dan in het zomerse zonnetje genieten van een goed verhaal, en ondertussen nog een lekker kleurtje te krijgen ook?

Om jullie te helpen een zo aangenaam mogelijke zomer te creeren geef ik hieronder een zevental boekentips. Boeken waarbij je heerlijk kunt wegdromen. Over zonnige bestemmingen, liefde, vriendschap en goede eindes. Lezen jullie mee?

 1. Liefde en gelato – Jenna Evan Welsh:
  Dit is toch wel het zomerboek bij uitstek. De titel verraadt al dat het een zomerse insteek heeft, en het boek zelf speelt zich af in Italië. Met de beschrijvingen die Evan Welsh in haar boek verwerkt, waan je je zo in zomers Italië. Wat wil je nog meer?
 2. Ik ben Eleanor Oliphant – Gail Honeyman:
  Niet persé een zomers verhaal, wel een overheerlijke roman. Mijn nieuwe favoriete boek, zelfs. En zeg nu zelf: een verhaal over persoonlijke groei, een bijzonder en lief hoofdpersoon en veel humor, dat is toch ideaal leesvoer?
 3. Amanda – Jelmer Jepsen:
  Een roadtrip zorgt altijd voor een fijn verhaal, en ook Amanda behoort tot die geslaagde categorie. Het verhaal, over een klein meisje dat met haar slang door Amerika trekt om haar moeder te vinden, is fantastisch geschreven, heeft hilarische scenes en een hoog feelgood gehalte. Smullen! Ook Jepsens tweede roman, De circusvrouw, leent zich goed voor zomerse temperaturen.
 4. Maan en zon – Stefan Brijs:
  Deze prachtige roman speelt zich af op zonnig Curaçao en is zodanig goed geschreven, dat je je continu op het Antilliaanse eiland waant. Het verhaal zelf is ook een waar pareltje. Brijs heeft een erg fijne stijl en het boek is erg aangrijpend. Met recht een van de mooiste boeken die ik in tijden las.
 5. De verwarde cavia – Paulien Cornelisse:
  Wat is er op vakantie nu leuker dan te lezen over kantoorsores waar jij niets, maar dan ook niets mee te maken hebt? Cornelisse schreef dit komische boek over de kantoorbelevenissen van een cavia, die tegen allerhande (cavia)problemen aanloopt en haar weg in de kantoorwereld vindt. Vermakelijk, kort, makkelijk behapbaar en gewoonweg ontzettend grappig; een ideaal handzaam boekje om extra mee te nemen in de koffer.
 6. Echte liefde vind je in de boekhandel – Veronica Henry:
  Tja, dit is gewoon het ultieme geniet-boek voor fans van zowel boeken als fans van de film Love Actually. Waarom dat laatste? Omdat het verhaal vanuit het perspectief van meerdere personen wordt beschreven en de verhaallijnen kris kras door elkaar lopen en elkaar op bepaalde punten overlappen. Het boek is heerlijk geschreven, leest dus vlot en barst van de liefdesbetuigingen aan onder andere de literatuur en boeken, maar ook voor de liefde zelf.
 7. Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) – Astrid Harrewijn:
  Dit is het eerste deel van een geweldige trilogie, en ik moet toegeven: ook deel twee, Daar heb je vrienden voor, leent zich uitstekend als zomerboek. De unieke, vlotte stijl van Harrewijn zorgt ervoor dat je door het boek vliegt, en je enkel intens tevreden kunt nagenieten. Deel drie verschijnt dit najaar, dus heb je deze twee boeken nog niet gelezen? Begin er dan deze zomer mee!

Welke (zomer)boeken kunnen jullie aanraden?

5 gedachten over “7 fijne zomerromans

 1. Veel van deze boeken zijn inderdaad perfect voor de zomer :) Liefde & Gelato, en ik ben Eleanor Oliphant staan al een tijdje op mijn want to read lijstje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s