Boeken

Bookhaul: eindelijk weer naar de bieb

Oh, wat was het lang geleden dat ik de bibliotheek bezocht. Dat had vooral praktische redenen: ik ging verhuizen en was continu aan het opruimen en wegdoen. Het zou niet logisch zijn om boeken extra in huis te halen. Bovendien had ik er écht de tijd niet voor.

Die omstandigheden zijn nu veranderd: we zijn verhuisd, we zitten nu gesetteld en wel in ons nieuwe huis, de rust is wedergekeerd en ik heb weer iets meer vrije tijd. En dus begon het weer te kriebelen. Ik wilde weer naar de bieb. Als ik alleen al dacht aan al die boeken die daar op me stonden te wachten, sprong ik al bijna op mijn fiets. Wegens tijdsgebrek en zelfcontrole (ha!) kwam het bezoek aan de bieb er uiteindelijk pas afgelopen weekend van. En dat voelde goed! Kijken jullie mee naar mijn buit?

foto van Tessa Heitmeijer - boekenblog.

 1. John Irving – Avenue  van de mysteriën:
  Na Haruki Murakami behoort John Irving tot mijn meest favoriete auteurs. Deze nieuwste roman heb ik tot nu toe nog steeds niet gelezen, dus daar ga ik maar eens verandering in brengen.
 2. Amity Gaige – Schröder:
  Van Amity Gaige las ik tot nu toe enkel Alledaagse wanen, en  deze eerste roman van haar hand bleef ongelezen. Ik zag het boek al een paar keer bij de bieb liggen, maar nam ‘m steeds niet mee. Tot nu. Eindelijk. Ik ga Schröder lezen. Zeer benieuwd naar!
 3. Jane Casey – De vreemde bekende:
  Ah, ja Jane Casey. Ik ontdekte haar pas afgelopen jaar maar ik was direct fan. Na de ‘ontdekking’ las ik al meerdere boeken en nu kan ik deze titel hieraan gaan toevoegen. Kennen jullie haar thrillers?
 4. Anke Laterveer – Lefbek:
  Anke Laterveer is iemand die ik trouw volg via Twitter, en ze is iemand die er voor mij positief uitspringt met haar rake, eerlijke en vaak grappige tweets en commentaren. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar dit boek van haar, die me alleen al om het onderwerp (anders zijn dan de rest) aanspreekt.

Zijn jullie ook zo gek op de bibliotheek?

8 gedachten over “Bookhaul: eindelijk weer naar de bieb

 1. Nee eigenlijk niet. Ik wil juist nieuwe boeken, geen exemplaren waarvan de rug al is gebroken en de pagina’s al besmeurd zijn of vergeeld. En die al gebruikerssporen vertonen: stinken naar sigaretten of resten van het avondmaal of ontbijt tussen de pagina’s hebben.
  Ik wil mijn eigen boek. Niet lenen. Erg hè. 😂

 2. Tegenwoordig ga ik ook terug meer naar de bibliotheek maar voor mij blijft het toch een echte uitdaging om de boeken die ik meeneem ook uit te lezen voordat ik ze moet terug brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s