Recensie

Mama Leest: Mama kwijt

Chris Haughton – Mama kwijt: uitgeverij Gottmer

Kinderboekjes komen in vele vormen en maten, maar ze zijn zelden zo mooi geillustreerd als de boeken van Chris Haughton. Mama kwijt is een persoonlijke favoriet van mij, en ik hoop dat Mason er op den duur net zo van zal genieten.

Het verhaaltje is heel simpel maar krachtig: een jong uiltje valt uit het hoge nest, weg van mama. Eenmaal op de grond kijkt hij verdwaasd om zich heen: waar is mama nou? Hij krijgt hulp van een konijntje, maar hoe moet hij mama omschrijven? Zijn aanwijzingen leiden niet tot een hereniging met mama, tot een ander dier raad weet. Zal het uiltje snel weer herenigd zijn met zijn mama?

Wat direct opvalt aan Mama kwijt zijn de schitterende illustraties. Ze doen qua kleurpalet enigszins duister aan, en tezamen met het onderwerp kan het overkomen als zware kost voor kleintjes. Maar gelukkig heeft het boekje -natuurlijk- een goed einde. Met een leuk grapje, zelfs. Mama kwijt is een perfecte mix tussen verhaal en illustratie: alles klopt. 

Maar het is met name een lust voor het oog. De illustraties zijn mooi, treffend en geven echt een goed gevoel weer. Als het kleine uiltje uit zijn nestje valt, is de omgeving donker en mistroostig. Dit wordt leuk afgewisseld met witte pagina’s met rijmtekst, en vrolijker gekleurde vriendjes. Zoals ik al zei: echt een goede mix!

Mama kwijt is een boekje dat ik tot nu toe één keer heb voorgelezen aan Mason. Mijn kleine stuiterbal zat zowaar geboeid mee te luisteren en aandachtig te kijken naar de prentjes. Nu al een hit, dus! Wordt vervolgd!

Mama kwijt – Chris Haughton €13,99

2 gedachten over “Mama Leest: Mama kwijt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s