Boeken

Murakami-weekend

Er staat een heel fijn boekevent op de planning voor mij: een heus Haruki Murkami-weekend! In Rotterdam, op het cruiseschip SS Rotterdam. Het is begin volgend jaar pas, maar dat mag de voorpret uiteraard niet drukken!

Wat staat er dan te gebeuren? Welnu, het is een heel weekend -zaterdag en zondag- waarin de echte Murakami-fan zich kan onderdompelen in alles dat met Murakami en zijn werk te maken heeft. En dat alles om de verschijning van zijn nieuwe roman, het eerste deel van De moord op Commendatore te vieren. Er is voor beide dagen een mooi programma opgesteld, en je kunt zelfs blijven logeren! Het programma biedt onder andere interviews, livemuziek, jazzoptredens, colleges over klassieke muziek en Japanse kunst, hardloopsessies langs de Maas en Japanse workshops.*

Op de website van uitgeverij Atlas Contact valt te lezen:

“Er zijn interviews met o.a. Jelle Brandt Corstius, Philip Huff, Saskia De Coster, Anna Drijver, Niña Weijers, Ellen Deckwitz, Herman Pleij, Arjan Peters en Auke Hulst (over hun ontmoeting met Murakami) en Luk Van Haute en Elbrich Fennema (vertalers). Er is livemuziek van o.a. Jett Rebel, The Kik, De Likt en The Jerry Hormone Ego Trip. Na 22:00 uur staan DJ’s Joost van Bellen en de Cat Carpenters in nachtclub After Dark. Ook opent jazzclub Peter’s Cat haar deuren met Benjamin Herman (New Cool Collective) Yuri Honing, Jules Deelder en rond middennacht opent Wilfried de Jong zijn eigen late night jazzsessie met de veelgeprezen jazzformatie BRUUT!. Op zondagochtend zijn er hardloopsessies langs de Maas met Dolf Jansen, er is klassieke muziek van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, harpiste Lavinia Meijer en pianist Ralph van Raat geeft een speciaal Murakami-concert. Er worden colleges gegeven over klassieke muziek en Japanse kunst door Prof. Dr. Emile Wennekes en Menno Fritski (Rijksmuseum). En verder op het festival: Japanse workshops, voorleessessies, een game room en de Murakami Cinema.”

Ik ga voor een dagkaart voor de zaterdag. En ik heb er onwijs veel zin in! Het weekend is pas 13 en 14 januari 2018 maar dat is het binnen no-time, toch? Ontzettend leuk dus, een heel weekend speciaal voor mijn favoriete schrijver. Ik ben heel benieuwd naar de invulling.

Voor meer info over het Murakami Weekend en de kaartverkoop kun je kijken op: www.murakami.nl Wie zie ik daar nog meer?

*= Bestel op tijd je kaartjes, want dan krijg je bij niet alleen het ticket, maar ook het tweede deel van De moord op Commendatore en één van Murakami’s lievelingsboeken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s