Must reads

Must reads: juli

Een nieuwe maand een nieuwe lijst must reads. Vijf nieuwe to read boeken. Boeken die ik wil lezen, boeken die op mijn NTL-lijst komen en boeken waarvan ik verwacht dat ze meerdere mensen zullen aanspreken.

1: Esther Verhoef – Nazomer: uitgeverij Ambo Anthos
Een nieuw boek van Esther Verhoef: dat moet – gezien in het verleden behaalde resultaten- wel goed zijn. Ik vind het fijn dat ze in plaats van een thriller nu weer een uitstap maakt naar een roman, zoals ze natuurlijk al eens eerder deed. Het verhaal klinkt fijn genoeg om hier reikhalzend naar uit te zien! En wauw, wat een schitterende omslag.. Het verhaal: “Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt…”

2: Lorraine Fouchet – Het geluk van Lou: uitgeverij Nieuw Amsterdam
In de zomer is er soms niets lekkerder dan je te verliezen in een goede roman. Een zwijmelboek. Ik hoop dat ik hiermee goed gok! Het verhaal spreekt me in ieder geval wel aan, en ik ben toe aan zo’n lekker, romantisch boek. Het verhaal: “Lou was een geliefde bewoonster van het kleine eiland Île de Groix, Bretagne. Lou met haar obsessies, (‘Champagne, alsjeblieft, maar alleen Mercier!’) en haar eigenaardigheden. Ze kookte belabberd, maar met veel liefde, was hartelijk en altijd vrolijk. Maar nu is Lou dood en dreigt haar gezin uiteen te vallen. In haar testament vraagt ze haar man Jo haar laatste wens te vervullen: hij moet de relatie met hun volwassen kinderen Cyrian en Sarah herstellen. Pas wanneer hij daarin geslaagd is mag hij Lou’s laatste brief lezen, die ze uiteraard heeft verzegeld in een champagnefles. Een fles die het leven van de hele familie verandert.

3: Gail Honeyman – Ik ben Eleanor Oliphant: uitgeverij Cargo
oliphantZodra ik dit boek zag, wist ik dat ik deze wilde lezen. Wat een geweldige omslag! En guess what? Het verhaal zelf mag er ook zijn. Ik heb het boek inmiddels gelezen -recensie verschijnt volgende week- en ik had helemaal gelijk. Wat een geweldig boek! Het verhaal: “Eleanor Oliphant heeft haar leven vrij goed onder controle. Ze draagt elke dag dezelfde kleren, eet elke dag dezelfde maaltijd, en koopt elk weekend twee flessen wodka. Met Eleanor Oliphant gaat eigenlijk alles goed. Haar zorgvuldig gestructureerde leven loopt op rolletjes en ze mist niks. Of althans, soms (best wel vaak eigenlijk) is ze eenzaam en zou ze gelukkig willen zijn. Als Eleanor op een dag samen met een collega een oudere man helpt die gevallen is, verandert haar hele leven onverwachts. De muren die haar al zo lang beschermen verdwijnen als sneeuw voor de zon, en ze  al voor het eerst de confrontatie met haar angsten en twijfels aan moeten gaan. Want Eleanor Oliphant weet misschien wel hoe ze moet functioneren, maar ze heeft geen idee hoe ze moet leven.

4: Joao Ricardo Pedro – Onderweg: uitgeverij Signatuur
Van Ricardo Pedro las ik zijn debuut: Jouw gezicht zal het laatste zijn. Pure proza, zo schitterend geschreven, echt een adembenemend mooi verhaal. Logischerwijs heb ik dus hoge verwachtingen van dit nieuwe boek. Zal hij de verwachtingen kunnen waarmaken? Het verhaal: “Na een treinramp in Noord-Portugal ontvangt Marta’s moeder een bericht: de rugzak van haar dochter, studente aan de kunstacademie, is tussen de brokstukken gevonden. Haar stoffelijk overschot is echter onvindbaar. Marta’s jongere broer João, een gevoelige jongen die een diepe bewondering én vrees koestert voor zijn sterke gewelddadige zus, blijft met veel vragen achter. Aan de hand van haar tekeningen en zijn herinneringen probeert hij de waarheid rond zijn zus te achterhalen. Een reeks bonte figuren trekt voorbij, terwijl hij zelf volledig ontbreekt in het leven dat ze schetst. ”

5: Sarah Naughton – Leugenaar: uitgeverij Boekerij
Ook zo fijn in de zomer: een goede thriller waar je, te midden van de hitte en de zomerse taferelen, het kippenvel van krijgt. Heerlijk! Leugenaar lijkt me een fantastische thriller, en ik ontdek graag of ik daarin gelijk heb! Het verhaal: “Op een dag verandert Jody’s leven voorgoed. Ze heeft zich afgesloten voor de buitenwereld, achtervolgd door herinneringen en niet in staat om ook maar iemand te vertrouwen. Maar dan ontmoet ze haar buurman Abe, de perfecte man, en opeens lijkt haar leven vol mogelijkheden en hoop. Op een dag verandert Mags’ leven voorgoed. Na jaren van verwijdering tussen haar en haar familie, ontvangt ze een alarmerend telefoontje. Haar broer Abe ligt in het ziekenhuis en niemand weet wat er met hem is gebeurd. Ze ontmoet zijn verloofde Jody en beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes van het leven dat Mags ontvluchtte op zijn plek. Maar niet alle puzzelstukjes lijken te passen..”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s