Must reads

Must reads: juni

Een nieuwe maand een nieuwe lijst must reads. Vijf nieuwe to read boeken. Boeken die ik wil lezen, boeken die op mijn NTL-lijst komen en boeken waarvan ik verwacht dat ze meerdere mensen zullen aanspreken.

1: Karin Slaughter – Goede dochter: uitgeverij Harper Collins
Iedereen die dit blog volgt, weet hoezeer ik van het werk van Karin Slaughter hou. Na zich te hebben gewijd aan de reeks over Sara en Will, begon ze enkele jaren geleden ook met het schrijven van stand alones. Goede dochter valt onder deze laatste categorie. Het verhaal: “Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude.
Achtentwintig jaar later: Charlotte – de klassieke ‘goede dochter’ – is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven…

2: Marcel Vaarmeijr – Heelmeester: uitgeverij Luitingh Sijthoff
Ik werd via Walter Gom fan van Marcel Vaarmeijer, en zijn meest recente roman, Voor wie ik heb liefgehad, zorgde ervoor dat ik fan bleef. Nu is er Heelmeester, een heel nieuw verhaal. Het omslag is in ieder geval vast veelbelovend, en als Vaarmeijer net zo enthousiast en vrolijk schrijft als in zijn andere boeken, moet het helemaal goed komen. Ik zie er in ieder geval reikhalzend naar uit. Het verhaal: “Heelmeester begint in Zürich, in 1971, als Himmel Grünewald acht jaar oud is en met een scheikundig proefje zijn ouderlijk huis opblaast. Na zijn studie treedt Himmel in dienst bij zijn vader Karl, in de Grünewald-privékliniek. Himmel en zijn vader Karl zijn mensendokters die geloven dat er meer kan dan wat de farmaceutische industrie hun verkoopt. Zij willen helpen en genezen. Lange tijd gaat het goed, maar dan dreigt een verraderlijk geheim uit het verleden de kliniek, en de familie, fataal te worden.”

3: Jo Nesbo – De dorst: uitgeverij Cargo
Eindelijk, een nieuwe thriller over Harry Hole! Het verhaal: “Er loopt een moordenaar rond. De politie vindt het lichaam van een vrouw; een internetdate werd haar fataal. Haar verwondingen wijzen erop dat er een bijzonder agressieve moordenaar aan het werk is. Hij is in je huis, hij is in je kamer. De druk van de media wordt steeds groter, en de politie weet dat er maar één man is die deze zaak kan oplossen. Maar Harry Hole weigert terug te keren naar de plek waar hij ooit bijna alles verloor wat hem lief was. Tot hij een verband vindt tussen de moordenaar en de enige zaak die hij niet tot een goed einde bracht. En hij is uit op bloed. Wanneer een nieuw slachtoffer wordt gevonden, weet Harry dat er geen weg terug meer is en dat hij zijn aartsvijand opnieuw onder ogen moet zien.”

4: Lisette Jonkman – Helemaal het einde: uitgeverij Luitingh Sijthoff
Oh, Lisette Jonkman. Wat een fantastisch schrijfster is dat toch. Ze schrijft hilarisch, met gevoel en vult haar verhalen goed zodat het nimmer verveelt. Ik ben zo blij met dit nieuwe boek, want met de warme dagen die we momenteel hebben is het heerlijk om weg te dromen bij een zalige roman. Het verhaal: “De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid. Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar. Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-’n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger…”

5: David Sedaris – Gestolen voorwerpen: uitgeverij Lebowski
David Sedaris is de koning van de korte verhalen. De manier waarop hij vertelt over familieperikelen en aanverwante persoonlijke zaken is geweldig -zowel in het echt (hebben jullie zijn aflevering van College Tour gezien? Doen hoor!) als in geschreven vorm. Hij is -in mijn optiek- uniek in zijn soort, en verrast en vermaakt me iedere keer weer. Ik zocht al langere tijd naar nieuw werk van Sedaris, en ga ervan uit dat ik met deze nieuwe titel goed aan mijn trekken kom. Het verhaal: “Sinds 1977 houdt David Sedaris dagboeken bij waarin hij zijn gedachten over en observaties van alledaagse perikelen bijhoudt. Als je Sedaris live hebt gezien weet je dat zijn dagboeklezingen de hoogtepunten van de avond zijn; nu zijn die hoogtepunten eindelijk voor iedereen beschikbaar.” Gestolen voorwerpen, een selectie grappige, verhelderende en altijd intrigerende verhalen uit de dagboeken, geeft een volledig beeld van een van de grootste humoristen van onze generatie.”

2 gedachten over “Must reads: juni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s