Recensie

Mama leest: Het ei

Dick Bruna – Het ei: uitgeverij Mercis Publishing B.V.

Op Mason zijn eerste verjaardag kreeg ik van mijn moeder het boekje Het ei van Dick Bruna. Dit was vroeger namelijk mijn favoriete voorleesboekje. En dus kreeg Mason deze ook. Opdat dit boekje ook een favoriet van hem kan worden.

Het boekje is simpel maar krachtig van opzet: een kuikentje komt uit een ei. Een aantal dieren, waaronder een poes, hond en kip, ruziën over wie het ei heeft gelegd. Het blijkt uiteindelijk een eendje te zijn. Een eendje met honger. En dus nemen ze samen de zorg op zich, want het eendje moet eten.

Afbeeldingsresultaat voor dick bruna het ei

Dick Bruna is één van mijn absolute favoriete kinderschrijvers. Van heel Nederland, en waarom ook niet? Zijn verhalen zijn simpel maar treffend, eenvoudig maar daarom juist zo mooi en de illustraties spreken erg tot de verbeelding. Ik las ergens eens “het knappe van Bruna is hoe hij met slechts een paar penseelstreken een karakter tot leven weet te brengen”. En daar sluit ik me graag bij aan.

Het ei is een lief verhaal over het zorgen voor een kleintje, en is zoals alle Bruna-boekjes voorzien van een pagina met vier regels tekst, en een pagina met een prent. Lekker duidelijk, die indeling. En het is in rijmvorm, dus dan kan Mason de tekst straks ook goed onthouden. Voor nu laat ik het boekje eerst nog in de kast staan, want Mason slaat de bladzijdes van zijn boeken nog iets te ruig om (er is al een bladzijde uit Ik zou wel een kindje lusten gesneuveld). Wie weet, als Mason er de juiste leeftijd voor heeft, wordt Het ei ook een favoriet van hem.

Het ei – Dick Bruna €6,95

2 gedachten over “Mama leest: Het ei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s